De landschappen in Noorwegen zijn adembenemend mooi.  Op deze rondreis focussen we op het zuidelijk deel van Noorwegen met als meest noordelijke punt de bergpas Trollstigen.

Er is zoveel te zien, na elke bocht word je verrast door het volgende wonder van de natuur.

Jullie komen aan op de luchthaven van Oslo, waar de reis begint en eindigt.  De motoren worden vervoerd tot aan het eerste hotel, idyllisch gelegen aan een meer dicht bij de luchthaven.

( opmerking: wens je zelf te rijden met de motor tot aan het startpunt, vraag een aangepast tarief )

We hebben ons uiterste best gedaan om elke dag routes te voorzien naar ieders voorkeur.
Er zijn kortere routes van ca. 200 Km tot heel lange routes van bijna 400 Km, dit voor wie er niet genoeg van krijgt 😊.  Uitzonderlijk is een verbindingsrit een eindje langer dan 200 Km, maar dit gaat dan over wegen die vlot rijden.
In Noorwegen moet je geregeld een veerboot nemen want deze vormen een essentiële aanvulling van het Noorse wegennet (alle ferries kun je met creditcard voldoen) en uitzonderlijk moet je wegentol betalen (motoren zijn meestal vrijgesteld van deze tol).

Gedurende de ganse reis voorzien we bagagetransport, zodat je licht en relax kunt reizen.
Meer info omtrent het maximaal volume van het motortransport heen/terug en het bagagetransport ter plaatse: klik hier.

De voorgestelde dagtrips en afstanden kunnen nog licht wijzigen opdat jullie het beste uit deze reis kunnen halen.

Hierna een preview van het reisverloop:

Dag 1: aankomst Oslo – Gardermoen airport en opwarmingsrit (47 / 123 / 248 Km)

Heen-en terugvlucht is met de Scandinavische luchtvaartmaatschappij SAS. De vluchturen zijn uitstekend met vertrek in Brussel om 10:55u en landen te OSLO om 12:55u.
(1 stuk handbagage en 1 stuk ingecheckte bagage van max. 23 Kg is toegelaten – hou a.u.b. ook rekening met de restricties van het bagagetransport = geen harde valiezen!).

Nadat jullie geland zijn op de luchthaven van Oslo (Gardermoen), brengt de luchthaventransfer jullie naar het eerste hotel.

Daar staan de motoren vol ongeduld te wachten en kan je starten voor een leuke opwarmingsrit of gewoon lekker chillen in het hotel.  Na de rit kan je genieten van het sculpturenpark dat daar in 2019 werd geopend.

Bij de langste route word je getrakteerd op een sfeervol zicht rondom het meer van Mjosa.

1 nacht verblijf in een knap hotel rustig gelegen op een half uurtje rijden van de luchthaven.

Dag 2: rit zuidwestwaarts naar het regionaal park van de Telemark-kanalen ( 258 / 266 / 301 / 378 Km )

Reeds kort na het vertrek genieten we van het zicht op het Randsfjord- en het Tyrifjordmeer.   De rit gaat verder naar de provincie Telemark en passeert meerdere bezienswaardigheden, zoals:

 • de waterkrachtcentrale van Vemork, decor van één van de meest spectaculaire sabotage-operaties van het verzet tijdens de Tweede Wereldoorlog;
 • het dorpje Rjukan, erkend als Unesco-werelderfgoed
 • de nabij Rjukan gelegen Gausta-bergtoppen, waar men bij helder weer een grote oppervlakte van het Noorse vasteland kan bewonderen

De Vemork waterkrachtcentrale ligt er nu vredig bij.    Tijdens WO II vonden hier heldhaftige sabotage-acties van het Noorse verzet en de Engelse commando’s plaats. Dankzij hun offers werd vermeden dat de nazi’s voldoende zwaar water konden aanmaken om een atoombom te produceren.

Vanaf de nabijgelegen Gaustatoppen aanschouw je bij mooi weer een immens panorama.

De rit doorheen Telemark eindigt in de buurt van Morgedal, ook de bakermat van het skiën genoemd.  We verblijven hier 1 nacht in een typisch Noors hotel.

Dag 3: de fjordenroute – van Telemark richting Hardangerfjord (199 / 358 Km)

Dit wordt een tourrit vol contrasten met kale bergen en passen, watervallen, steile berghellingen en diepe fjorden, zoals de Hylsfjorden, Saudafjorden, Sørfjorden enzovoort.  Neem je de langste route, dan krijg je de mooiste zichten.

Op de langste route kan je de Svandalsfossen bewonderen, met een totale val van 180 meter.

Wandel je helemaal de 552 trappen naar boven, dan is een wonderlijk uitzicht je beloning.

De landschappen die we vervolgens ontmoeten op de pas van de Saudafjorden naar Røldal blijven voor eeuwig op het netvlies gebrand.

We verblijven één nacht in een hotel gelegen langs de Hardangerfjord.

De Hardangerfjord is één van de langste fjorden ter wereld met een lengte van bijna 180 Km.

Dag 4:  bezoek aan de Vøringsfossen watervallen, over de Aurlandsfjellet tot aan de Sognefjord (175 / 191 / 210 / 278 Km)

In Noorwegen kom je ook prachtige infrastructuurwerken tegen.  Reeds na enkele kilometer rijden jullie een tunnel in, waarbij je aan het kleurrijk verlichte rond punt (!) in de tunnel linksaf moet slaan naar Vøringsfossen … 😊.

Via een passage langs de Eidfjorden bereik je de watervallen van Vøringsfossen, een enorm spektakel waar het water zich 182 meter naar beneden stort vanaf het Hardangervidda-plateau. (opmerking: deze watervallen kan je overslaan door aan het rond punt in de tunnel rechtdoor te rijden richting Bergen, dan wordt de rit 60 Km korter)

De trip gaat verder noordwaarts. Onderweg verlaten we de hoofdbaan om in de tuin van het Stalheim hotel te genieten van het grandioos zicht op de vallei.

Iets verder een nieuwe stop in het pittoreske Flam en bij de beklimming van de Aurlandsfjellet zijn we onder de indruk van het uitzicht over de Aurlandfjord.

Vanaf de fjord volgen jullie nog een schilderachtige route via het Stegastein viewpoint helemaal over de ongerepte Aurlandsfjellet, waar het grootste deel van het jaar nog sneeuw ligt.

Na een dag met weerom prachtige uitzichten en leuke wegen komen jullie aan in Sogndal, gelegen aan de Sognefjord.  Hier is 1 overnachting voorzien.

Dag 5: over de Gaurlandfjellet tot de uitlopers van de Jostedalsbreen-gletsjer (169 / 257 / 303 Km)

De langste routes vertrekken westwaarts langs de Sognefjord en volgen de grillige bergtoppen van de Gaularfjellet om dan verderop terug aan te sluiten op de kortere route.

Neem je de korte route dan stop je best aan het uitzicht op de Boyabreen-gletsjer.

Als excellente afsluiter van de dag is er een passage voorzien langs het Oldevatnet-meer.

Waarna je de imposante Briksdalbleen-gletsjer bereikt, een zijtak van de Jostedalsbreen-gletsjer.

Hier kunnen jullie even uitblazen, want we verblijven 2 nachten in het rustieke dorp Olden, tevens aanlegplaats voor de indrukwekkende cruiseschepen die de Noorse fjorden bezoeken.

2 Overnachtingen  zijn voorzien in de buurt van Olden en de Innvikfjord.

Dag 6: rondrit Geiranger en Trollstigen ( 176 / 272 / 333 Km )

Uiteraard staat ook de indrukwekkende Geiranger-fjord op dit programma.

Iets voorbij de fjord kunnen jullie even omhoog rijden tot aan het Dalsnibba viewpoint (tolweg) om te genieten van het overweldigend uitzicht over de Geiranger.
Bij mooi weer is dit een absolute aanrader!

Een tweede topper van de rit, is de Trollstigen-pas, met zijn vele haarspeldbochten langs woeste watervallen.

Het water van de waterval kan er zomaar over de weg spatten…

Geiranger en Trollstigen zijn 2 wonderen van de natuur en we besteden er een ganse dagrit aan, met weerom volop keuze uit verschillende lengtes.

Je kan ook kiezen voor een aangepaste route inclusief de moto-overzet doorheen de Geirangerfjord zelf (van Geiranger naar Hellesylt).
Op die manier beleef je de Geiranger vanuit een ander ‘point of view’.  Je kan de overzet nu al boeken en Détour zal je hierbij adviseren.

Dag 7: terug oostwaarts tot het ski-oord Geilo ( 292 / 418 / 444 Km )

We nemen afscheid van het kleine stadje Olden aan de Innvikfjord en zetten koers naar het centraal gelegen Geilo, een bekend ski-oord.

De langere routes voorzien een stop aan het historisch staaf kerkje van LOM (< 1160); vervolgens rijden jullie langs de hoge bergpassen JOTUNHEIMEN waar de Noren in de zomer ‘langlaufen’.

Vandaag doorkruisen jullie de 25 Km-lange Laerdaltunnel en ook dat is een bezienswaardigheid op zich.

Dan gaat de rit verder door enkele spectaculaire tunnels en langs het Strandavatnet-meer met zicht op de naakte berg Hallingskarvet.
Het landschap is er magnifiek; gezien we rijden over een desolaat plateau van meer dan 1000 meter hoog trek je best een warme pull aan onder de motorvest.

In de Storestolen Fjellstue kun je genieten van heerlijke warme wafels op het terras met zicht op het Strandavatnet-meer.

Dag 8:  verbindingsrit naar Hurdalsjoen ( 238 / 303 Km )

Jullie zetten de rit oostwaarts verder richting van het vertrekpunt van de reis in Hurdal.

Er staat nog een boeiende rit op het programma.
Dierenliefhebbes kunnen een bezoek brengen aan het dierenpark Bjornepark waar je elanden en beren kan bewonderen. (enkel de kortste route)

De laatste nacht verblijven we terug in de buurt van Hurdal en het Hurdalsjoen-meer.

Dag 9:  laatste dag

Afhankelijk van de vluchturen kan je nog een laatste rondrit maken in de omgeving of lekker genieten van de vele faciliteiten van het hotel en het zicht op het meer.

Vandaag worden de motoren geladen waarna je opgepikt wordt voor de transfer van het hotel naar de luchthaven 

Daarna volgt de rechtstreekse terugvlucht Oslo – Brussel.

De motoren worden terug verwacht in Boortmeerbeek enkele dagen nadien.

Praktische modaliteiten:

Periode : zaterdag 28 juni tot zondag 06 juli 2025 (8 nachten / 9 dagen)

Formule : 8 nachten in formule halfpension (opgelet: bij deze reis zijn de drankconsumpties bij het avondmaal niet inbegrepen)

Vereiste Aantal : Minimaal 15 motoren

Tarief * (op basis 2-persoonskamer) :

Détour de Luxe : € 3325 voor de piloot en € 2525 voor de duo (te verhogen met de eventuele kost van de verzekeringen)

Het tarief piloot is gebaseerd op een standaardmotor (niet groter dan BMW RT of BMW GSA of Triumph Tiger 1200 enz.)

Supplement single-kamer: 595 €

Vroegboekkorting: € 100 p.p. bij reservatie ten laatste 30/09/2024.

Korting indien je zelf rijdt naar de bestemming (dus zonder motortransport, vlucht, luchthaventransfer): € 950 (piloot) en € 250 (duo)

Na reservatie ontvangen jullie een bestelbon die de reservatie samenvat en waarop het bedrag van het voorschot en te betalen saldo vermeld staat.

We verwachten dat elke deelnemer beschikt over een verzekering reisbijstand en een verzekering reisannulatie. 
Beschikken jullie over een goede eigen verzekering dan is dat uiteraard prima.
Jullie kunnen deze polis ook afsluiten via ons aan gunstige tarieven:
– reisbijstand Ethias Privilege aan 4 €/motor/dag en 2 €/dag/persoon (minstens de personenbijstand afsluiten)
– annulatieverzekering Ethias aan 2,90 % op de reissom.

opmerking: op dit moment kunnen we nog geen reisbijstand aanbieden voor klanten gedomicilieerd buiten België (neem in dat geval met ons contact voor een oplossing).

Reis gerust met Détour: We zijn verzekerd bij het Garantiefonds Reizen.  Op deze manier zijn de door jullie betaalde reissommen en de reisuitvoering volledig gewaarborgd door deze verzekeringsmaatschappij.

Inbegrepen in de prijs ( formule Détour de Luxe ) :

 • vlucht Brussel-Oslo h/t
 • de luchthaventransfers ter plaatse
 • vervoer van de motor, motorkledij en bagage heen/terug (vertrek vanuit Boortmeerbeek dichtbij Brussel)
 • all-risk transportverzekering inbegrepen tot 30.000 € nieuwwaarde per motor (vrijstelling € 375)
 • verblijf in kwaliteitsvolle hotels en charmehotels
 • bagagetransport tijdens de reis van hotel naar hotel ( binnen de toegelaten volumes: zie hier )
 • kost van de parking of garage voor de motoren aan de hotels
 • begeleiding op motor tijdens de reis
 • alle routes in .gpx  (elke dag keuze uit meerdere lengtes van route) + advies inzake gebruik motor-GPS en rijden in de bergen
 • reisroadbook met alle nuttige informatie voor het reisverloop
 • technische comfortservice (olie, kettingspray, bandendrukmeter, sleutelset enzovoort) gratis beschikbaar aan het hotel ( meer info, klik hier )
 • BTW (uiteraard), plaatselijke toeristenbelasting en wettelijk verplichte reisgarantieverzekering (= waarborg van de gestorte reissommen)

Wie meer wil weten over de diverse verzekeringen, de comfortservice, het rijtechnisch advies, de routes enz. : zie de rubriek FAQ

Onze algemene en bijzondere voorwaarden zijn toepasselijk. U kunt ze hier raadplegen.

* Bovenstaande tarieven en promoties zijn geldig voor reservaties op huidige datum.  Prijzen kunnen stijgen naarmate de vertrekdatum nadert.
  Boek tijdig, geniet de beste prijs en wees zeker van je beschikbare plaats!

 tarief- en programmaversie 20240720

Vragen?

nl_BENL
Détour nieuwsbrief

Détour nieuwsbrief

Ontvang onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van ons reisaanbod.

Prima, uw inschrijving is gelukt!