Bij het vertrek in België en bij de terugreis kan met het motortransport maximaal de volgende bagage worden meegegeven:

Per deelnemer (en dit is normaal ruim voldoende voor de reis):

 • 1 volledige set motorkledij (1 broek, 1 vest, 1 set laarzen, 1 helm, set handschoenen)
 • 1 reserve-motorpak
 • 3 bagagestukken met maximale afmetingen 55 cm L X 35 cm B X 40 cm H (harde motorkoffers tellen ook mee als bagagestuk!)
  Je mag ook een iets grotere bagagetas (max. 65 cm lang) meegeven ter vervanging van 2 stuks op voorwaarde dat het een zachte bagagetas is.
 • max. gewicht voor elk bagagestuk = 10 Kg

Ons advies isNeem geen harde motorkoffers mee als je ze niet nodig hebt tijdens de reis. Allemaal nodeloos extra gewicht op de motor en dat heeft een negatieve invloed op de stabiliteit van de motor.

opmerking: we nemen geen ter plaatse aangekochte spullen mee op het motortransport (zoals bussen oflijfolie, wijnflessen enz.).  Ook zaken waarvoor beperkingen bestaan inzake douane-regels mogen niet mee.

Motorkoffers worden in een deken gewikkeld en dan veilig opgeborgen in een transportkist (binnenafmetingen : 56,7 L X 36,7 B X 41,2 cm H).  Op de laadplaats zal hiervoor het nodige voorzien worden.

De motorjas- en broek kunnen tijdens het transport opgehangen worden met een kapstok aan de zijwand en je hoeft die dus niet in een motorkoffer of bagagetas te proppen (zeker niet indien de tas hierdoor buiten de toegelaten afmetingen zou vallen!).
De motorkledij mag evenwel ook gestopt worden in één van de door ons voorziene bagagekisten (extra bovenop de 3 toegelaten stukken..).
De helmen stop je bij voorkeur in een helmnet en/of een helmdoos.  We hebben ook enkele helmnetten ter beschikking.  De helm vindt meestal een goede plaats in één van onze bagagekisten bij de rest van de uitrusting.

Grote harde valiezen (groter dan het volume voor handbagage) kunnen niet mee op het motortransport en evenmin tijdens het bagagetransport op de reisbestemming.

Dit is geschikte bagage om mee te geven:

Deze zachte tas is licht oversize maar kan ook nog mee:

Voorbeeld van motortransport naar de reisbestemming waarbij de bagage boven de motoren wordt geplaatst (zoveel mogelijk in opbergboxen) en de motorkledij aan de zijkant wordt vastgemaakt:

Voorbeeld van trolley, motorkledij en 2 zijkoffers motor geplaatst in de transportkisten bij het motortransport België-bestemming:

Het bagagetransport ter plaatse gebeurt meestal niet met de vrachtwagen en dus kunnen we ter plaatse enkel zachte bagagetassen vervoeren en de reserve-motorkledij (eventueel ook laptop enz.).  Zie meer informatie hieronder.

opmerking: Bovenop hetgeen mee mag op motortransport kun je ook nog handbagage meenemen op het vliegtuig en soms ook nog ruimbagage (enkel in de prijs begrepen indien voorzien in de reisbeschrijving, zo niet mits supplement).  Dit is enkel mogelijk als we niet rondtrekken en op dezelfde plaats blijven tijdens de ganse reis.

_____________________________________________________

Heb je vragen of twijfels omtrent de bagage, neem gerust contact met Détour: info@detour.be, GSM +32 473 895 063 of Tel. +32 16 414 850

_____________________________________________________

Welke bagage kan worden meegegeven indien er:

 • motortransport is voorzien naar de bestemming en de bagage ter plaatse tijdens de reis wordt overgebracht van hotel tot hotel ?
 • ofwel geen motortransport is voorzien maar wel bagagetransport tijdens de reis?

Wat je kan meegeven op het motortransport werd boven beschreven.  Als we ons verplaatsen tijdens de reis naar een volgend hotel, waarbij in het reisprogramma bagagetransport voorzien is, zijn er ook enkele beperkingen qua volume.

Maximaal toegelaten volume per persoon voor het bagagetransport tijdens de reis van hotel naar hotel:

 • 2 zachte reistassen (= roltassen, sporttassen, reistrolleys) met afmetingen max. 55 cm L x 35 cm B x 35 cm H = ca. 60 L per tas.
  Dit mogen ook (harde) reistrolleys als die vallen binnen de maximale afmetingen voor handbagage op het vliegtuig.   Max. 10 Kg per tas.
 • 1 reserve-motorpak per persoon, dit motorpak mag aan een kapstok of in een tweede (zachte) bagagetas gestopt worden.
 • kleine rugzak of tas voor laptop bvb.

Je mag ook een iets grotere bagagetas (max. 65 cm lang) meegeven ter vervanging van 2 stuks op voorwaarde dat het een zachte bagagetas is (gewicht max. 14 Kg).

Hieronder een voorbeeld van een roltas van 60 L waarin je al heel wat spullen kwijt kunt.

Alle tassen moeten gelabeld zijn!
We beschikken ook zelf over labels en bevestigen deze aan de bagagetas en/of motorpak bij het afhalen van de bagage. Je mag de bagage en kledij uiteraard ook zelf labelen.

Harde motorkoffers moeten tijdens de verbindingsritten worden bevestigd op de motor zelf en nemen we niet mee op het plaatselijk bagagetransport.
Opgelet: op het motortransport naar de reisbestemming zelf kun je eventueel wel je motorkoffers meegeven, maar het maximaal aantal stuks per persoon  (3) blijft gelijk.

Deze beperkingen gelden uiteraard ook als in het reisprogramma voorzien is dat we de bagage thuis kunnen afhalen en terugbrengen.
We halen dus enkel de zachte bagagetassen op boven vermeld en ook jullie reserve-motorkledij. D.w.z. dat we geen harde motorkoffers meenemen want die plaats je op de motor.

________________________________________________

De plaats van laden van de motoren vindt normaal gezien plaats in Boortmeerbeek (centraal gelegen tussen Mechelen, Leuven en Brussel).  Er zijn goede aansluitingen met het openbaar vervoer en ook via de weg zijn we gemakkelijk bereikbaar.    We helpen zoeken naar de gemakkelijkste oplossing voor jullie om de motor te komen brengen/afhalen en om terug thuis te geraken.

________________________________________________

Indien bovenvermelde afmetingen worden overschreden, kan de bagage geweigerd worden. Dit kan opgelost worden mits de bagage te versteken in een tas of koffer met de toegelaten afmetingen.

Wie meer bagage wenst mee te nemen met het motortransport, dient voorafgaandelijk te informeren of dit nog mogelijk is want bagage neemt veel ruimte en gewicht in – vooral harde (motor)koffers nemen veel plaats in en zijn moeilijker te laden/vervoeren.  Voor (toegelaten) extra bagage of motorkoffers wordt een supplement van minimaal 30 € per stuk gerekend (zonder dat de hierboven vermelde maximale afmetingen mogen overschreden worden). Dit bedrag dient ten laatste bij het laden voldaan te worden.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

nl_BENL
Détour nieuwsbrief

Détour nieuwsbrief

Ontvang onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van ons reisaanbod.

Prima, uw inschrijving is gelukt!