Tsjechië en het Reuzengebergte

Een motorreis oostwaarts naar Tsjechië, centraal gelegen in Europa op iets minder dan duizend kilometer van Antwerpen.  In Tsjechië vind je nog veel kastelen die herinneren aan een rijk verleden.  Dit land is bovendien gezegend met een verrukkelijk mooie hoofdstad: Praag.

Tsjechië heeft een echte biercultuur want de eerste ‘Pils’ werd voor het eerst gebrouwen in de stad Pilsen en bestaat nu nog onder de naam Pilsner Urquell .

Ook de natuur is hier van de partij en we ontdekken op deze reis ondermeer het Reuzengebergte en het nationale park Krkonoše, dat ook ligt in het Reuzengebergte.  De hoogste berg Sněžka meet 1602 meter hoog en ligt op de grens met buurland Polen. 

Op het einde van de reis hebben we een nacht gepland in de buurt van Praag zodat jullie nog een kort bezoek kunnen brengen aan deze prachtige stad.

De Tsjechische grens is zowat 750 Km verwijderd van Antwerpen en is dus niet zo heel ver weg.  Daarom is er geen motortransport voorzien maar wel bagagetransport  (voor, na en tijdens de reis: d.wz. de bagage wordt thuis afgehaald en teruggebracht binnen een straal van max. 125 Km van Boortmeerbeek en binnen de maximaal toegelaten volumes).

 

Dankzij het inbegrepen bagagetransport kunnen jullie de ganse reis licht reizen zonder volledige motorbepakking.  Het is ook mogelijk om een reserve-motorpak mee te geven met het bagagetransport (bagage wordt op afspraak afgehaald en teruggebracht thuis binnen een straal van max. 125 Km van Boortmeerbeek/Haacht en binnen de toegestane volumes).

Dag 1: samenkomst en eerste verbindingsrit tot in Duitsland (verbindingsrit van ca. 300 à 350 Km vanaf plaats samenkomst)

We spreken (vrijblijvend) af in de voormiddag tussen 10:00  en 10:30 u dichtbij de autosnelweg E42 en halverwege Luik en Eupen (ca. 125 Km vanaf Antwerpen).
Hier nog even een koffie nemen of iets kleins eten en de motor voltanken.  Je kan hier ook afspreken met andere deelnemers om verder samen te rijden.
In elk geval voorzien we vanaf hier een leuke route binnendoor naar onze eerste stop halverwege Duitsland, waar we 1 nacht verblijven in formule halfpension.

Tijdens het avondmaal leren we mekaar beter kennen en kunnen we de planning voor de volgende dagen bespreken.

Dag 2: verbindingsrit 2 tot in Tsjechië (ca. 315 Km)

We rijden verder oostwaarts langs vlotte en leuke motorwegen en overschrijden na ca. 300 Km de Tsjechische grens en rijden de historische streek Bohemen binnen.

We verblijven in het grensgebied in de buurt van de Tsjechische stad Karlsbad.

Dag 3:  verbindingsrit 3 tot het Reuzengebergte (ca. 300 Km)

Het betere bochtenwerk en natuurschoon lonkt, dus zetten we koers naar het Reuzengebergte en het Krkonossky Narochi Park.

3 nachten verblijf halfpension zijn voorzien in een kwalitatief hotel in het Reuzengebergte.

Dag 4: Toerrit 1 ‘het Reuzengebergte’ (meerdere lengtes van route tussen 220 en 315 Km lang)

Deze trip langs het Reuzengebergte gaat kriskras door Tsjechië en neemt ook een stukje Polen mee.  De hoogste berg is de Sněžka (1602 m hoog).

Dag 5: Toerrit 2 ‘De Stenen Stad’  (meerdere lengtes van route tussen 220 en 315 Km)

Vandaag ontdekken we het ‘Boheems Paradijs’ met de befaamde Zandstenenstad Prachovské skály.

Op deze rit ontdekken jullie ook de rotsformaties van Adršpach met de prachtige waterval en de 14de-eeuwse Trosky burcht die is gebouwd op 2 enorme basaltkegels vanwaar je een uniek uitzichtpunt hebt op de omgeving.

Dag 6:  Verbindingsrit 4 naar Praag (ca. 160 Km)

Sommigen zullen deze mooie stad al bezocht hebben en voor anderen wordt het misschien de eerste kennismaking.  Wens je toch eens te proeven van wat Praag te bieden heeft, dan raden we aan om rechtstreeks te rijden naar het hotel aan de rand van de stad. Dan kom je daar aan rond de middag.  Bij voldoende interesse regelen we een transfer en eventueel bezoek aan de stad.

Wens je liever de ganse dag motor te rijden, dan voorzien we een extra lus in de verbindingsrit.

Omdat er meerdere deelnemers zullen interesse hebben voor een bezoek aan de stad, voorzien we deze avond geen halfpension in het hotel.

Dag 7: Verbindingsrit 5 westwaarts tot in de buurt van Coburg (ca. 345 Km)

De eerste koning van België, Leopold I, was afkomstig van het adellijk Huis van Saksen-Coburg en Gotha.  Toevallig ligt Coburg op onze terugreis en profiteren we van een verblijf in de buurt van deze stad.  Hier kun je ondermeer het Prinsenpaleis en het kasteel Ehrenburg ontdekken.

Coburg ligt in de Duitse deelstaat Beieren.  Er liggen ons dus nog heel wat leuke kilometers voor de boeg.

Dag 8: Verbindingsrit 6 tot aan de Rijn (ca. 400 Km)

We genieten van nog flink wat leuke motorkilometers binnendoor en overnachten in de buurt van de Rijn-rivier.

Deze avond nuttigen we een laatste avondmaal samen met de groep.

Dag 8: Verbindingsrit 7 tot ons eindpunt in de buurt van Luik (ca. 165 Km)

Er staan ons meerdere leuke bochtjes te wachten vooraleer we aankomen aan onze laatste ontmoetingsplaats in de buurt van Luik.

Je mag uiteraard al eerder afslaan richting huiswaarts.  Geen zorgen omtrent de bagage, deze wordt (indien mogelijk) de volgende dag al thuis afgeleverd.  (binnen de maximale afstand en het toegestane volume).

_______________________________

Praktische modaliteiten:

Periode : 12 tot 20 juli 2022 –  8 nachten / 9 dagen

Formule : 7 nachten in formule halfpension/ 1 nacht kamer met ontbijt.

Vereiste Aantal : min. 8 motoren (+ eventuele duorijd(st)ers)

Je kan de reis ook inkorten door rechtstreeks te rijden heen/terug naar Tsjechië (vraag hiervoor een aangepast tarief via mail op info@detour.be).

Prijs* (op basis 2-persoonskamer) :

€ 1375 voor de piloot en € 1325 voor de duo (te verhogen met de eventuele kost van de verzekeringen)

Wij hanteren dus geen misleidende ‘vanaf … €‘ – prijzen.  Integendeel, op de hierboven vermelde prijs kan bijkomend vroegboekkorting van toepassing zijn of groepskorting (voorwaardelijk vanaf 6 gelijktijdige en effectieve inschrijvingen)

Tip: klik op de link Détour de Luxe om te weten wat in de prijs is begrepen

Supplement single-kamer: € 265

Vroegboekkorting  € 80 p.p. (reservaties ten laatste 15.03.2022)
Na reservatie ontvangen jullie een bestelbon die de reservatie samenvat en waarop het bedrag van het voorschot en te betalen saldo vermeld staat.

We verwachten dat elke deelnemer beschikt over een verzekering reisbijstand en een verzekering reisannulatie. 
Beschikken jullie over een goede eigen verzekering dan is dat uiteraard prima.
Jullie kunnen deze polis ook afsluiten via ons aan gunstige tarieven:
– reisbijstand Ethias Privilege aan 4 €/motor/dag en 2 €/dag/persoon.
– annulatieverzekering Ethias aan 2,90 % op de reissom.

opmerking: op dit moment kunnen we nog geen reisbijstand aanbieden voor klanten gedomicilieerd buiten België (neem in dat geval met ons contact voor een oplossing).

Reis gerust met Détour: We hebben een polis reisgarantie afgesloten bij Ethias Verzekeringen onder polisnr. 45.413.013 .
Op deze manier zijn de door jullie betaalde reissommen en de reisuitvoering volledig gewaarborgd door deze verzekeringsmaatschappij.

Wat als de reis niet kan doorgaan wegens Covid-19?
Zie alle informatie op deze link: https://detour.be/betaalde-voorschotten-en-reisannulaties-wegens-covid19/

Inbegrepen in de prijs :

  • verblijf in kwaliteitsvolle hotels (goede 3-sterren of 4-sterrenhotels) met parking of garage voor de motor
  • vervoer van max. 2 zachte bagagetassen en 1 reserve-motorpak tijdens de ganse reis (afhalen/terugbrengen thuis binnen een straal van 125 Km van Boortmeerbeek)
  • begeleiding op motor tijdens de reis
  • alle routes in .gpx  + advies inzake gebruik motor-GPS
  • reisroadbook met alle nuttige informatie voor het reisverloop
  • technische comfortservice beschikbaar aan het hotel
  • BTW (uiteraard), plaatselijke toeristenbelasting en reisgarantieverzekering

Wie meer wil weten over de diverse verzekeringen, de comfortservice, het rijtechnisch advies, de routes enz. : zie de rubriek FAQ

Onze algemene en bijzondere voorwaarden zijn toepasselijk. U kunt ze hier raadplegen.

* versie 20.01.2022

 

Vragen?

Détour nieuwsbrief

Détour nieuwsbrief

Ontvang onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van ons reisaanbod.

Prima, uw inschrijving is gelukt!