Inschrijving, annulering en te betalen voorschotten tijdens de corona-crisis* :

*toepasselijk vanaf 06 november 2020 tot nader te bepalen datum voor reizen met Détour en Motorreis.com

Het Covid-19 virus bemoeilijkt nog altijd de reisplanning.  In het slechtste geval speelt het virus ons nog parten en kunnen we niet reizen op vertrekdatum.

Daarom vragen we bij inschrijving slechts een voorschot van € 150* per persoon (i.p.v. € 800 per piloot zoals gewoonlijk bij een groepsreis Détour de Luxe of 30% van de reissom bij een individuele reis Motorreis.com).

Het tweede voorschot en/of saldo wordt later opgevraagd, zodra de reis met voldoende zekerheid zal kunnen doorgaan.

Indien de reis niet kan doorgaan wegens overmacht (lees: Covid19-reisverbod) wordt de reis door ons geannuleerd en krijgen jullie de keuze:
– overboeking van de betaalde reissom naar een volgende reis, dezelfde of een andere (meestal wordt de geannuleerde reis terug geprogrammeerd op  een latere datum)
– terugbetaling van de reeds betaalde reissom (voorschot en/of saldo)

Er is overmacht als we niet meer mogen reizen naar de bestemming.  Of als de vluchten worden geannuleerd en er is geen degelijk alternatief of als de  hotels hun deuren sluiten wegens Covid-19 of enige andere vorm van overmacht…

Is het ‘oranje zone’ op het moment van vertrek (= gele kleurcode Nederland) dan gaat de reis wel door!  Is het op de bestemming dan rode zone (= oranje kleurcode Nederland) én er zijn geen beperkingen opgelegd om te reizen naar deze bestemming kan de reis gewoon doorgaan of kan de datum verschoven worden (dit allemaal in overleg).

Wordt er verplichte quarantaine opgelegd bij terugkeer thuis dan telt dit niet meer als een vorm van overmacht die automatisch aanleiding kan geven tot reisannulatie zonder kosten vanwege de reiziger. Wordt er door de overheden een algemene verplichte quarantaine opgelegd bij aankomst op de reisbestemming kan gevraagd worden om in te schrijven voor een andere reis of reisdatum.  (situatie te beoordelen zodra zeker is dat deze van toepassing zal zijn) Dit  is geldig voor alle reservaties uitgevoerd na 28 maart 2021.

Annuleren jullie zelf voor andere redenen, dan zijn onze gewone annulatievoorwaarden van kracht en kan dit helaas niet kosteloos gebeuren.

*opmerking:

  • het voorschot voor de reis naar de TT Races 2022 op het eiland Man wordt beperkt tot € 800 per persoon i.p.v. 50% van de reissom.
  • Neem je een annulatieverzekering dan komt de premie bovenop het voorschot.  De annulatieverzekering begint immers al te lopen (= je kunt er al een beroep op doen als je onder de voorwaarden valt van tussenkomst) vanaf het moment van de reservatie (= betaling voorschot) en de premie is dus niet-recupereerbaar.
Détour nieuwsbrief

Détour nieuwsbrief

Ontvang onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van ons reisaanbod.

Prima, uw inschrijving is gelukt!