REIS GEANNULEERD WEGENS TE WEINIG INSCHRIJVINGEN

We zijn al toe aan de 4de editie van deze fantastische reis naar Noord-Portugal.  We focussen opnieuw op het noordelijke deel vanaf Porto tot de afgelegen provincie Tras-os-Montes.  Net zoals de vorige reizen in 2020 en 2021 werd een extra stuk toegevoegd, namelijk van  Aveiro – het Venetië van Portugal – tot aan de hoogste bergketen ‘Serra de Estrela’.

Er staat weer heel wat moois op het programma:

 • de natuurparken ‘Peneda-Gerês’ en  ‘Montesinho’
 • de steile oevers van de Douro
 • de vele grotere en kleinere bergketens zoals Serra de Montemuro en Serra de Estrela….
 • Aveiro, het Venetië van Portugal…
 • Coïmbra, stad van de kunst en letteren van het land….

 

 

Samengevat: een ganse week intens rijplezier doorheen Noord-Portugal. En deze reis bieden we ook een rit aan doorheen het aangrenzende Galicië, langs de oevers van de  rivieren Miño en Támega .

Zoals bij iedere reis voorzien we elke dag keuze uit meerdere routes variërend tussen de 200 en de 350 Km lang  (met de eerste dag een kortere opwarmingsroute ).

Dankzij hetgeen begrepen is in Détour de Luxe reis je ‘licht’ zonder volledige motorbepakking.  Het blijft mogelijk om zelf te rijden naar de bestemming (dus zonder motortransport, vluchten, transfers…) en dan voorzien we een aangepast tarief .

Laden motoren: enkele dagen voordien te Boortmeerbeek (regio Brussel).

Donderdag 15 juni:

We vliegen op de luchthaven* van de havenstad Porto, in 2001 culturele hoofdstad van Europa.  De luchthaventransfer brengt ons rechtstreeks naar het eerste hotel in Águeda (regio Aveiro).

De motoren en de bagage zijn daar al aangekomen en we hebben alle tijd om de bagage naar de kamer te brengen en desgewenst de motorkledij aan te trekken.  Of nog wat chillen in de bar van het hotel…
Wie last heeft van ‘motorkriebels’ kan gerust starten met de opwarmingsroute met een lengte tussen 100 en 200 Km.

* Heenvlucht vanuit Brussel (Zaventem) met aankomst  in de vroege namiddag (op deze vlucht is de luchthaventransfer gebaseerd – andere vlucht is mogelijk op aanvraag).

overnachting: 2 nachten halfpension in een 4-sterren hotel in Águeda, nabij Aveiro. (avondeten is voorzien in een plaatselijk restaurant op 600 meter van het hotel)

Vrijdag 16 juni: het natuurpark Serra de Estrela.

De Serra de Estrela (serra = gebergte en estrela = ster) is het hoogste bergmassief van Portugal (hoogste punt is Pico de la Torre, 1993 m).  De rotsachtige toppen en beboste hellingen maken deel uit van een natuurpark van 1000 km² groot met schitterende vergezichten.

We gaan opnieuw voor een stevige rit langs en doorheen dit mooie natuurpark.

Zaterdag 17 juni: verbindingsrit naar Trás-os-Montes

De bagage vertrekt ’s morgens al naar jullie volgende verblijfplaats in het uiterste noorden van Portugal.

Een leuke rit met verplichte oversteek van de indrukwekkende Douro-rivier.   De wegen zijn fantastisch en we genieten van unieke uitzichten op de wijngaarden en indrukwekkende natuur.

We komen aan in de provincie ‘Trás-os-Montes‘, letterlijk vertaald ‘over de bergen’.   Deze streek begint inderdaad achter de 2 bergketens Serra do Marão en Serra do Gerês.  Ze is dunbevolkt en wordt ten noorden begrensd door het Spaanse Galicië, in het westen door de Douro en het Spaanse Castillië en León en ook door de Douro-rivier in het zuiden.

We verblijven de volgende 4 nachten in een 4-sterrenhotel in het stadje Boticas, gelegen naast het kunstcentrum Nadir Afonso (halfpension).

Zondag 18 juni: Zuidoostwaarts richting Douro-rivier

De Douro is één van de belangrijkste rivieren van Portugal en Spanje.  Deze rivier ontspringt in de Sierra de Urbión (in de provincie Soria – onze mooie reisbestemming van 2018 😊 ).

In het bergachtige noorden van Portugal heeft deze rivier een dal uitgeslepen met steile  hellingen.  Op deze rotsachtige flanken werden wijnranken geplant die ondermeer dienen voor de productie van de bekende Porto-wijn.

Maandag 19 juni:

Een rit doorheen het natuurpark Peneda-Gerês mag niet ontbreken.  De weinige wegen die door dit natuurpark lopen zijn gewoonweg schitterend.
Het natuurpark Peneda-Gerês is 910 Km² groot en bestaat zowel uit de diepe dalen en groene hellingen van Gerês als het verlaten berglandschap van de Serra de Peneda.
De woeste en onherbergzame natuur doorspekt met stuwmeren, zal iedereen ongetwijfeld bekoren.

Dinsdag 20 juni: oostwaarts tot aan het natuurpark Montesinho

Het natuurpark Montesinho wacht om door jullie ontdekt te worden.  Het wordt een flinke bochtenrijke rit die ons brengt tot aan Bragança en Montesinho dichtbij de Spaanse grens.

Het groene Parque Natural de Montesinho strekt zich uit over 750 Km² tussen Bragança en de Spaanse grens.  Het is een afgelegen gebied dat bescherming biedt aan everzwijnen, vossen, roofvogels en de zeldzame Iberische wolf.

Reserverit:  Tourrit doorheen de grensstreek van Galicië en Noord-Portugal

De reserverit is misschien nog mooier dan de origineel voorziene rit.   We rijden tot Ourense en flaneren langs de oevers van de rivieren Támega en Miño.

Woensdag 21 juni: mooie verbindingsrit terug naar Águeda

Voor de laatste overnachting keren we terug zuidwaarts naar hetzelfde hotel als de vertrekplaats.  We doorkruisen meerdere bergketens, zoals de Serra de Alvão, Serra de Montemuro enz.
De verbindingsrit doorheen al dit natuurschoon is een prima afsluiter van onze motorreis.

Donderdag 22 juni: 

Helaas komt ook aan deze mooie motorreis een eind …  De motoren  en de bagage worden geladen en wij worden opgewacht aan het hotel voor de transfer naar de luchthaven van Porto en de terugvlucht naar Brussel.

De motoren zijn terug beschikbaar in Boortmeerbeek vanaf zondag 25 juni.

__________________________

Praktische modaliteiten:

REIS GEANNULEERD WEGENS TE WEINIG INSCHRIJVINGEN

Periode : donderdag 15/06 – donderdag 22/06/2023 (7 nachten/8 dagen)

Formule : 7 nachten in halfpension (inclusief dranken bij het avondmaal)

Vereiste aantal: min. 10 motoren en max. 20 motoren

Op aanvraag is latere aankomst/vroeger vertrek mogelijk voor zover dit het reisprogramma niet verstoort.

Inschrijven kan door een mail te sturen naar info@detour.be of door gebruik te maken van het reservatieformulier hierboven.

Tarief * (op basis 2-persoonskamer) :

Prijs volgens reisaanbod Détour de Luxe : € 2095 voor de piloot en € 1345 voor de duo

Tip: klik op de link Détour de Luxe om te zien wat allemaal inbegrepen is! 

Supplement single-kamer : € 295

Korting als je zelf wenst te rijden naar de bestemming (dus zonder motortransport, vlucht, luchthaventransfer):  € 800 voor de piloot en € 225 voor de duo

Inkorting van de reis is mogelijk:

 • 2 dagen korter: min 180 euro
 • 1 dag korter: min 90 €

Inschrijven kan door gebruik te maken van het reservatieformulier hieronder of een mail te sturen naar info@detour.be of te bellen op +32 (0)473 895 063 .

Reis gerust met Détour: We zijn verzekerd tegen financieel onvermogen bij Ethias Verzekeringen onder polisnr. 45.413.013 .  Op deze manier zijn de voor de reizen betaalde reissommen en de reisuitvoering zelf altijd volledig gewaarborgd door deze verzekeringsmaatschappij.

Inbegrepen in de prijs (samenvatting Détour de Luxe):

 • vlucht heen en terug
 • de luchthaventransfers ter plaatse
 • verblijf in kwaliteitsvolle hotels (halfpension incl. dranken)
 • vervoer van de motor, motorkledij en bagage heen/terug (vertrek vanuit Boortmeerbeek dichtbij Brussel)
 • all-risk transportverzekering inbegrepen tot 30.000 € nieuwwaarde per motor
 • begeleiding op motor tijdens de reis
 • alle routes in .gpx + advies inzake gebruik motor-GPS
 • reisroadbook met alle nuttige informatie voor het reisverloop
 • bagagetransport tijdens de reis van hotel naar hotel
 • technische comfortservice beschikbaar aan het hotel
 • BTW (uiteraard), plaatselijke toeristenbelasting en reisgarantieverzekering (waarborg van de gestorte reissommen)

Tip: klik op de link Détour de Luxe om meer te weten omtrent deze reisformule

We raden aan dat iedereen zou beschikken over een degelijke annulatieverzekering.  Omdat deze verzekering belangrijk is,  kan die bijkomend gereserveerd worden aan slechts 2,9 % op de reissom.

Een verzekering reisbijstand is even belangrijk en kan afgesloten worden aan 4 €/motor/dag en 2 €/dag/persoon.

Wie meer wil weten over de diverse verzekeringen, de comfortservice, het rijtechnisch advies, de routes enz. : zie de rubriek FAQ

Wens je zelf te rijden naar de bestemming?  Vraag een aangepast tarief aan via mail op info@detour.be .

Onze algemene en bijzondere voorwaarden zijn toepasselijk en kunnen hier geconsulteerd worden.

* Bovenstaande tarieven en promoties zijn geldig voor reservaties op huidige datum.  Prijzen kunnen stijgen naarmate de vertrekdatum nadert.
Boek tijdig, geniet de beste prijs en wees zeker van je beschikbare plaats!

 

Vragen?

nl_BENL
Détour nieuwsbrief

Détour nieuwsbrief

Ontvang onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van ons reisaanbod.

Prima, uw inschrijving is gelukt!