We noemen El Priorat een ‘verborgen parel’, wegens onbekend bij de meeste motorrijders.  Wijnkenners zullen ongetwijfeld de goede wijnen kennen die in deze streek worden geproduceerd.

De El Priorat – wijnen behoren immers tot de top van de Spaanse wijnen, dit samen met deze uit de Rioja-streek.  Maar ook de wijnen met het label Monsant en Tarragona vallen best te smaken.  Voor de liefhebbers organiseren we een bezoek aan een typische ‘celler’ waar deze befaamde Priorat-wijn wordt gemaakt.

El Priorat is een pareltje om motor te rijden. Oneindig veel bochten met wegen in perfecte staat. Van andere weggebruikers hebben we geen last, er is hier amper verkeer.

 

De wegen zijn in zeer goede staat en kronkelen op en neer langs dalen en over passen tot 1300 meter hoogte.

Op deze wegen worden enkele etappes gereden van het Wereldkampioenschap Rally en deze keus ligt voor de hand.

De routes doorkruisen meerdere pittoreske dorpjes, prachtig natuurschoon en bezienswaardigheden zoals de Siurana-kloof,  de  kloosters van Santes Creus en Poblet , de grillige toppen van Montserrat, het charmante Valderrobres, de Ebro-vallei, Morella, Alcañiz ……

In het voor- en najaar is het klimaat ideaal voor de motorrijder.

Elk jaar komen we hier terug  want het is een fantastische bestemming voor de motorrijders!

Dankzij hetgeen begrepen is in Détour de Luxe reizen we ‘licht’ zonder volledige motorbepakking.  Het blijft mogelijk om zelf te rijden naar de bestemming (dus zonder motortransport, vluchten, transfers…) en dan voorzien we een aangepast tarief.

Laden motoren: enkele dagen voordien te Boortmeerbeek (regio Brussel)

Donderdag 22 mei: aankomst op de luchthaven van Barcelona

Heenvlucht vanaf Zaventem naar Barcelona.

De luchthaventransfer brengt jullie rechtstreeks naar het hotel**** niet ver van de gouden zandstranden van de Costa Dorada.  De motoren en de bagage zijn daar al aangekomen en je hebt alle tijd om de bagage naar de kamer te brengen en reeds de motorkledij aan te trekken.

* Heenvlucht vanuit Brussel Nationale Luchthaven (op deze vlucht is de luchthaventransfer gebaseerd – op aanvraag kunnen we een andere vlucht boeken).

Wie last heeft van ‘motorkriebels’ kan al starten met de eerste route.
Er zijn 2 routes voorzien voor motor-GPS met een lengte tussen 100 en 160 Km.
Je bent volledig vrij om deze eerste dag al een eerste opwarmingsrit te maken in de bergstreek El Priorat ofwel te ‘chillen’  in de bar of aan het zwembad van het hotel.

Na deze opwarmingsrit is de eerste briefing voorzien in de buurt van de bar van het hotel.  Daarna kunnen we samen genieten van het uitgebreide buffet van het restaurant.
Dit is een ideale gelegenheid om de medereizigers beter te leren kennen en afspraken te maken voor de volgende rit.

De ganse week verblijven we lekker relax in hetzelfde hotel in formule halfpension (inclusief dranken aan tafel): H10 Salauris Palace**** in Salou.

Vrijdag 23 mei:  de Siurana-kloof (240 Km / 292 Km)

Vandaag rijden we door de mooie bergketens Monsant, Mussara en Priorat.  De namen Monsant en Priorat klinken voor wijnliefhebbers als muziek in de oren.  Onderweg geniet je volop van de knappe uitzichten.

Op een gegeven moment sla je linksaf richting van de rots die uitsteekt boven de Siurana-kloof.  De weg omhoog is een waar motorfestijn en vereist de nodige concentratie.  Jullie krijgen een uniek zicht op de Siurana-kloof als beloning.

Het gelijknamig dorpje is zeer pittoresk en het uitzicht vanaf de rots ‘Salto de la Reina Mora’ is ronduit schitterend.  Volgens de legende zou in 1126 een Moorse koningin met haar paard van de rots gesprongen zijn, vluchtend voor de Christelijke belegeraars. In elk geval was Siurana de allerlaatste Moorse vesting in Catalonië.

Zaterdag 24 mei:  Prades, Priorat en het klooster van Poblet (208 Km / 248 Km / 305 Km)

Weerom een dagje met lekker veel bochten, met ondermeer een passage langs het Monasterio de Poblet (Unesco werelderfgoed).

Onderweg kun je lekker genieten van de zichten op de omgeving.

In deze streek ontdek je her en der verborgen pareltjes die herinneren aan een rijke geschiedenis.

Zondag 25 mei: Route Priorat-Ebro-Mora (225 Km / 300 Km / 330 Km)

We passeren langs het stuwmeer Panta de Riudecanyes, om daarna het Priorat-gebergte in te trekken. Na een quasi onophoudelijk bochtenfestijn, even uitrusten op het marktplein van één van de vele typische Catalaanse dorpjes.  Vervolgens gaat het weer verder langs mooie stuurweggetjes tot Flix, aan de Ebro-rivier.

De route langs de Ebro ‘mérite le détour’.  Het zicht op de Ebro is fascinerend en de bochten die ons hier opwachten, doen elk motorhart sneller kloppen.

Best op tijd vertrekken (rond 09:00 u) want het is een stevige rit met draaien en keren dat het een lieve lust is!

Maandag 26 mei : Kriskras doorheen Monsant, Mussara en Priorat-gebergte (242 Km / 247 Km / 292 Km)

Vandaag passeert de route langs het mooie en authentieke stadje Prades en staat een stevige dagrit op het programma met heel veel bochten…

Geniet volop van de stevige stuurweggetjes door de Serra de Monsant die doorspekt is met enkele heel mooie dorpjes, alwaar desgewenst kan gestopt worden voor een kopje koffie.

Voor de wijnliefhebbers voorzien we een bezoek aan de wijnkelder van Scala Dei in Escaladei (voorafgaandelijke reservatie is noodzakelijk en er is een kleine deelname kost aan verbonden). Deze kennismaking met de geschiedenis van de Priorat-wijnen en degustatie (met mate!) start rond 16u en duurt ongeveer 1,5u.  Hiervoor dien je wel de kortere route van  247 Km te nemen, of het bezoek is niet haalbaar qua timing.

Dinsdag 27 mei:  Rit tot aan het circuit Motorland Áragon en Morella (361 km / 410 Km)

Dit is de langste route, maar de gemiddelde snelheid ligt hoger doordat er vlotte en mooie verbindingswegen worden gebruikt.  Er is uiteraard ook een alternatieve kortere route voorzien.

Deze route brengt jullie van Catalonië tot in de regio’s Aragón en Valencia.

Vlak voor Alcañiz zien we rechts de Ermita de Santa Bárbara. Deze kapel biedt een mooi zicht op de streek van Bajo Aragón (vrij vertaald: Neder Aragon).

De stad Alcañiz heeft veel historische bezienswaardigheden en is een bezoek op zich waard. En wie vroeg genoeg vertrokken is, kan hier misschien het circuit Motorland Aragón bezoeken. Vlakbij het nieuwe circuit is een kunstmatig meer (Embalse de Estanca) met een gezellig restaurant. De langste route passeert er alleszins langs.

Van Alcañiz gaat het richting van de Autonome Regio Valencia.  Een passage langs het pittoreske stadje Morella wilden we jullie alvast niet besparen. Vlak voor Morella is er mogelijkheid om te tanken en lekker en betaalbaar eten is mogelijk in Hotel-Restaurant ‘El Cid’ te Morella of in één van de vele restaurantjes gelegen binnen de omwalling.

Vanaf deze indrukwekkende middeleeuwse stad gaat de rit terug richting hotel, maar eerst nog even voluit genieten van de kwaliteit van de strak aangelegde Catalaanse wegen en van de schoonheid van het natuurpark Els Ports…

Woensdag 28 mei:  Kloosterroute Montserrat en Santes Creus doorheen de Penedès-wijnstreek (269 Km / 345 Km)

Deze route gaat richting van het befaamde klooster van Montserrat.  Op de heenreis duiken de typisch gevormde rotsen van Montserrat al spoedig op.

Na de nodige haarspeldbochten op de weg naar het klooster, worden we getrakteerd op een uniek zicht op de omgeving.

Tijdens deze reis komen we meerdere etappes tegen van de Rally van Catalonië, zoals de weg van Sant Jaume dels Domenys naar El Pla de Manlieu en het stuk tussen El Pont d’ Armentera en Esblada.  Met de motor is het een ware belevenis om hier te rijden.

Donderdag 29 mei: Laatste dag

Helaas blijven mooie liedjes niet eeuwig duren …

Je kan nog even de nabijgelegen steden Tarragona of Reus bezoeken, het strand van Salou of gewoon nog even chillen aan het zwembad van het hotel.

De motoren worden geladen voor de terugreis en de luchthaventransfer pikt jullie op aan het hotel.

Terugvlucht van Barcelona naar Zaventem.

Enkele dagen nadien worden de motoren terug verwacht te Boortmeerbeek.

_______________________________

Praktische modaliteiten:

Periode : Donderdag 22 tot donderdag 29 mei 2025 – 7n./8d.

Formule : 7 nachten in formule halfpension incl. enkele dranken aan tafel

Vereiste Aantal : min. 12 motoren

Op aanvraag is latere aankomst/vroeger vertrek mogelijk.

Prijs* (op basis 2-persoonskamer) :

Détour de Luxe : € 1925 voor de piloot en € 1325 voor de duo (te verhogen met de eventuele kost van de verzekeringen)

Tip: klik op de link Détour de Luxe om te weten wat in de prijs is begrepen

Supplement single-kamer: € 275

Vroegboekkorting € 100 p.p. bij reservatie uiterlijk 31/08/2024.

Na reservatie ontvangen jullie een bestelbon die de reservatie samenvat en waarop het bedrag van het voorschot en te betalen saldo vermeld staat.

We verwachten dat elke deelnemer beschikt over een verzekering reisbijstand en een verzekering reisannulatie. 
Beschikken jullie over een goede eigen verzekering dan is dat uiteraard prima. (kijk dan wel even de voorwaarden na, vooral als die gelinkt is aan een kredietkaart…)
Jullie kunnen deze polis ook afsluiten via ons aan gunstige tarieven (omdat we deze verzekeringen belangrijk vinden):
– reisbijstand Ethias Privilege aan 4 €/motor/dag en 2 €/dag/persoon. (de reisbijstand personen is de minimumdekking)
– annulatieverzekering Ethias aan 2,90 % op de reissom.

Andere mogelijke verzekering: afkoop van de voorziene vrijstelling transportverzekering (€ 375) van de motor = € 19 per motor

opmerking: op dit moment kunnen we nog geen reisbijstand aanbieden voor klanten gedomicilieerd buiten België (neem in dat geval met ons contact voor een oplossing).

Deze reis kan ingekort worden (voor zover de reisplanning dit toelaat):

 • 2 dagen minder: 180 euro korting
 • 1 dag minder: 90 euro korting

Korting als je zelf wenst te rijden naar de bestemming (dus zonder motortransport, vlucht, luchthaventransfer):  € 700 voor de piloot en € 225 voor de duo

Reis gerust met een reisprofessional:
Als reisorganisator zijn we verzekerd tegen financieel onvermogen bij het Garantiefonds Reizen (polis 2401.1628.00) en voor beroepsaansprakelijkheid bij MS Amlin Insurance SE (polis via VVR nr. LXX048659).

Inbegrepen in de prijs (samenvatting Détour de Luxe):

 • rechtstreekse vlucht heen en terug
 • de luchthaventransfers ter plaatse
 • vervoer van de motor, motorkledij en bagage heen/terug (vertrek vanuit Boortmeerbeek dichtbij Brussel)
 • all-risk transportverzekering inbegrepen tot max. 30.000 € nieuwwaarde per motor (vrijstelling € 375)
  hoger te verzekeren nieuwwaarde : supplement van 0,25%
 • verblijf in een goed hotel 4* (halfpension incl. enkele dranken aan tafel)
 • gebruik van de garage van het hotel (3 motoren per parkeervak voor een auto)
 • begeleiding op motor tijdens de reis
 • alle routes in .gpx  + advies inzake gebruik motor-GPS
 • reisroadbook met alle nuttige informatie voor het reisverloop
 • technische comfortservice beschikbaar aan het hotel
 • BTW (uiteraard), plaatselijke toeristenbelasting en reisgarantieverzekering (verzekering = waarborg van de gestorte reissommen)

Tip: klik op de link Détour de Luxe om meer te weten omtrent deze reisformule

Wie meer wil weten over de diverse verzekeringen, de comfortservice, het rij-technisch advies, de routes enz. : zie de rubriek FAQ

Onze algemene en bijzondere voorwaarden zijn toepasselijk. U kunt ze hier raadplegen.

* Bovenstaande tarieven en promoties zijn geldig voor reservaties op huidige datum.  Prijzen kunnen stijgen naarmate de vertrekdatum nadert.
Boek tijdig, geniet de beste prijs en wees zeker van je beschikbare plaats!

 

Vragen?

nl_BENL
Détour nieuwsbrief

Détour nieuwsbrief

Ontvang onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van ons reisaanbod.

Prima, uw inschrijving is gelukt!