Een motorreis richting van de bakermat van onze Europese geschiedenis.  We focussen op het meer groene noorden van Griekenland en combineren het intense motorplezier in de bergen met  cultuur, geschiedenis en de mooie alomtegenwoordige kuststroken.

We rijden tot aan de berg Olympos, verheven woonplaats van de Griekse oppergod Zeus.  En als we even twijfelen omtrent de richting die we moeten inslaan, kunnen we in Delphi te rade gaan bij de god van het licht Apollo.

Uiteraard staan ook de kloosters van Meteora op het programma, met hun unieke ligging bovenop de rotspilaren.

Noord-Griekenland telt bovendien vele mooie natuurparken waar het een plezier is om met de motor doorheen te trekken.

We vertrekken vanuit Thessaloniki aan de Egeïsche Zee en rijden kriskras met als verste punt het charmante eiland Lefkada in de Ionische Zee .

De terugkeer richting van de Egeïsche Zee verloopt doorheen de mooiste berglandschappen van Griekenland en de aankomst is terug de plaats van vertrek: Thessaloniki.

 Dankzij hetgeen begrepen is in Détour de Luxe reizen we ‘licht’ zonder volledige motorbepakking.  Het blijft mogelijk om zelf te rijden naar de bestemming (dus zonder motortransport, vluchten, transfers…) en dan voorzien we een aangepast tarief (zie verder).

Enkele dagen voordien: laden motoren te Boortmeerbeek

Zondag 09 mei 2021: 

Vlucht naar Thessaloniki met Austrian Airlines (tussenstop 35′ te Wenen) : vertrek om 10:15 vanuit Brussel en aankomst te Thessaloniki om 15:20 u plaatselijke tijd.   Op deze vlucht zijn er kleine snacks voorzien en kan er naast handbagage ook nog 20 Kg ingecheckte bagage worden meegegeven.

De luchthaventransfer brengt jullie naar het nabijgelegen Royal Hotel Thessaloniki****.  De motoren staan dan bij aankomst al vol ongeduld te wachten op hun baasjes….

Deze verblijfplaats is een perfecte vertrekbasis voor de routes langsheen Chalkidiki (de schiereilanden die als vingers uitsteken in de Egeïsche Zee) . Of  nog verder richting van de Bulgaarse grens en het natuurpark Rodopi, waar we nog bouwwerken ontdekken die herinneren aan het voormalige Byzantijnse Rijk.

Tijdens het avondmaal in het hotel kunnen we mekaar wat beter leren kennen. Het is een ideaal moment om de motorplannen voor de volgende dag uiteen te zetten.

De ganse reis kan ‘licht’ gereden worden, want bij Détour de Luxe voorzien we telkens bagagetransport naar het volgende hotel.

Maandag 10 mei 2021:  rit westwaarts richting Kastoria

We verlaten onze verblijfplaats in de buurt van Thessaloniki en rijden naar de natuurgebieden ten zuiden van de Albanese en Noord-Macedonische grens en het meer van Kastoria.

Onderweg stoppen we nog even te Pella, voormalige hoofdstad van het koninkrijk Macedonië gedurende de oudheid en de geboorteplaats van Alexander de Grote.

Verblijf in Limneon Resort  & Spa***** te Kastoria.

Dinsdag 11 mei en woensdag 12 mei 2021:  de kloosters van Meteora en Ioánnina

Op weg naar het charmante Ioánnina profiteren we van een leuke omweg naar de kloosters van Meteora.

We komen ’s avonds aan in The Lake Hotel***** te Ioánnina, alwaar we 2 nachten verblijven (waarvan één nacht in halfpension en éénmaal een plaatselijk restaurant kan bezocht worden).

Ioánnina is een charmante stad omringd door meerdere bergparken zoals het Pindus en het Tsoumerka Nationaal Park.  Veel rechtdoor rijden, is er weerom niet bij…   De Vikos kloof is maar één van de vele wonderen der natuur die we aldaar ontdekken.

Donderdag 13 mei 2021:  rit naar Karpenisi in Evrytania 

We rijden verder zuidwaarts met een mogelijke passage langs  het idyllische eiland Lefkada (als je graag wat extra kilometers rijdt).

Ideaal om de typische eilandsfeer op te snuiven en toch nog te genieten van het motorrijden op het bergachtige eiland.

We verblijven 2 nachten in het Oniropetra Boutique Hotel*** te Karpenisi.   Dit ski-gebied wordt soms ook wel eens de Griekse Alpen genoemd.

Een fantastische vertrekpunt voor de verkenning van deze dunbevolkte  bergstreek. 

Een rit naar het kanaal van Korinthe en het oude Griekse heiligdom Delphi is ook een mogelijkheid.

We maken de 2de avond van de gelegenheid gebruik om een plaatselijk restaurant te bezoeken in Karpenisi.

Zaterdag 15 mei 2021:

De rit gaat terug noordwaarts, richting van de berg Olympos.  Dit in de hoop op een goedkeurende blik van de Goden Zeus, Apollo en de andere goden die er verblijven.

Nadat we respectvol afscheid genomen hebben van de oude Griekse goden die op de berg Olympus verblijven, rijden we terug richting Thessaloniki.

Verblijf terug in Royal Hotel Thessaloniki**** (2 nachten in halfpension) .

Zondag 16 mei 2021:

Er is vandaag ruim tijd om de stad Thessaloniki en haar prachtige kathedraal te bezoeken.

Ofwel genieten van een laatste mogelijkheid om met de motor te touren langs de Chalkidiki schiereilanden.  Het is fantastich om de contouren van deze ‘vingers’ af te rijden en te genieten van de uitzichten op de alomtegenwoordige Egeïsche Zee.

’s Avonds of de volgende morgen worden de motoren geladen voor het vertrek richting België.

Maandag 17 mei 2021: 

Deze voormiddag kun je nog wat relaxen aan het hotel, Thessaloniki of het nabijgelegen strand van Peraia bezoeken.

Een korte transfer naar de luchthaven rond 14 u en terugvlucht huiswaarts met Austrian Airlines om 16:05 u (35′ tussenstop te Wenen en aankomst te Brussel om 19:15 u).

_______________________________

Praktische modaliteiten:

Periode : van zondag 09 mei tot maandag 17 mei 2021

Formule : 9 dagen / 8 nachten (6 nachten in halfpension en 2 x kamer met ontbijt).

Aantal deelnemers : minstens 6 motoren (piloot) met een maximum van 12 motoren (+ eventuele duorijd(st)ers)

Prijs per persoon formule Détour de Luxe*

piloot :  € 2.499 /  duo: € 1.699 (op een gedeelde 2-persoonskamer)

supplement éénpersoonskamer: € 395

Promo: 100 € korting bij reservatie ten laatste 31/10/2020 !

Inschrijven bij voorkeur door gebruik te maken van het reservatieformulier of door een mail te sturen naar info@detour.be .  Meer info nodig: contacteer ons op telefoon +32 473 895 063.

Speciale corona-crisis inschrijvingsregel voor nieuwe inschrijvingen op deze reis vanaf 24/04/2020* :

Het Covid-19 virus zorgt voor onzekere tijden qua reisplanning.  In het slechtste geval speelt het virus ons nog parten en kunnen we niet reizen op vertrekdatum.  Daarom hebben we een soepele regeling ingevoerd om in te schrijven voor deze reis.

Na het invullen van het reservatieformulier vragen we een voorschot van slechts € 100 p.p. . Blijkt dat er nog altijd reisbeperkingen van kracht zijn op vertrekdatum (of er zijn te weinig inschrijvingen voor deze reis) storten we dit voorschot van € 100 onverwijld terug.   Anderzijds, als het voldoende zeker is dat de reis zal kunnen doorgaan vragen we het volgende voorschot op en mogen jullie al stilaan de valiezen klaarmaken om te vertrekken :-).

*enkel voor reservaties vanaf 24/04/2020: de gewone inschrijvingsregel wordt terug toepasbaar zodra de corona-crisis voorbij is.

Inbegrepen in de prijs (samenvatting):

  • vlucht naar Thessaloniki en terug
  • de luchthaventransfers ter plaatse
  • reis 9 dagen/8 nachten (waarvan 6 x halfpension en 2 x kamer met ontbijt)
  • vervoer van de motor en bagage naar Griekenland en terug (vertrek vanuit Boortmeerbeek dichtbij Brussel)
  • all-risk transportverzekering
  • begeleiding op motor tijdens de reis
  • alle routes in .gpx + reisroadbook + advies inzake gebruik motor-GPS
  • bagagetransport tijdens de reis van hotel naar hotel
  • technische comfortservice beschikbaar aan het hotel
  • BTW (uiteraard), plaatselijke toeristenbelasting en reisgarantieverzekering

Tip: klik op de link Détour de Luxe om meer te weten omtrent deze reisformule

We raden aan dat iedereen zou beschikken over een degelijke annulatieverzekering.  Omdat deze verzekering belangrijk is, kan die bijkomend gereserveerd worden aan slechts 2,90 % op de reissom.

Een verzekering reisbijstand is even belangrijk en kan afgesloten worden aan 4 €/motor/dag en 2 €/dag/persoon.

Wie meer wil weten over de diverse verzekeringen, de comfortservice, het rijtechnisch advies, de routes enz. : zie de rubriek FAQ

Onze algemene en bijzondere voorwaarden zijn toepasselijk. Deze kan je hier raadplegen.

* Tarief- en programmaversie 20200125. De voorgestelde hotels en vluchten zijn onder voorbehoud van beschikbaarheid op moment van effectieve reservatie.

Vragen?

nl_BENL
Détour nieuwsbrief

Détour nieuwsbrief

Ontvang onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van ons reisaanbod.

Prima, uw inschrijving is gelukt!