Een motorreis richting van de bakermat van onze Europese geschiedenis.  We focussen op het meer groene noorden van Griekenland en combineren het intense motorplezier in de bergen met  cultuur, geschiedenis en de mooie alomtegenwoordige kuststroken.

We verkennen Noord-Griekenland vanuit Thessaloniki aan de Egeïsche Zee en reizen westwaarts tot aan de Ionische Zee.

Uiteraard staan ook de kloosters van Meteora op het programma, met hun unieke ligging bovenop de rotspilaren.

Noord-Griekenland telt vele mooie natuurparken waar het een plezier is om met de motor doorheen te trekken.  We denken aan de indrukwekkende Vikos-kloof, het Tzoumerka natuurpark en het Pindos nationaal park.

De terugkeer oostwaarts verloopt doorheen de mooiste berglandschappen van Griekenland en de aankomst is terug de plaats van vertrek: Thessaloniki.

Aankomst is mogelijk één dag eerder op donderdag 09/09/2021 (zie verder bij praktische info).

 Dankzij hetgeen begrepen is in Détour de Luxe reizen we ‘licht’ zonder volledige motorbepakking.  Het blijft mogelijk om zelf te rijden naar de bestemming (dus zonder motortransport, vluchten, transfers…) en dan voorzien we een aangepast tarief (zie verder).

Enkele dagen voordien: laden motoren te Boortmeerbeek

Aankomst is mogelijk één dag eerder op donderdag 09/09/2021

Vrijdag 10 september: 

Vlucht naar Thessaloniki met Austrian Airlines (tussenstop 35′ te Wenen) : vertrek om 10:15 vanuit Brussel en aankomst te Thessaloniki om 15:20 u plaatselijke tijd.   Op deze vlucht zijn er kleine snacks voorzien en kan er naast handbagage ook nog 20 Kg ingecheckte bagage worden meegegeven.

De luchthaventransfer brengt jullie naar het nabijgelegen Royal Hotel Thessaloniki****.  De motoren staan dan bij aankomst al vol ongeduld te wachten op hun baasjes….

Deze verblijfplaats is een perfecte vertrekbasis voor de routes langsheen Chalkidiki (de schiereilanden die als vingers uitsteken in de Egeïsche Zee) . Of  gewoon kriskras doorsteken tot aan de Strymonische Golf.

Tijdens het avondmaal in het hotel met zicht op de baai van Thessaloniki, kunnen we mekaar wat beter leren kennen. Het is tegelijk een ideaal moment om de motorplannen voor de volgende dag uiteen te zetten.

De ganse reis kan ‘licht’ gereden worden, want bij Détour de Luxe voorzien we telkens bagagetransport naar het volgende hotel.

Opmerking: mogelijkheid (mits supplement) om één dag eerder aan te komen.  Hierdoor hebben jullie op vrijdag 11/09 een volledige rijdag i.p.v. een korte opwarmingsroute!

Zaterdag 11 september:  rit westwaarts richting Kastoria

We verlaten onze verblijfplaats in de buurt van Thessaloniki en stoppen nog even te Pella, voormalige hoofdstad van het koninkrijk Macedonië gedurende de oudheid en de geboorteplaats van Alexander de Grote.

Daarna doorkruisen we de natuurgebieden ten zuiden van de Albanese en Noord-Macedonische grens.  Wie kiest voor de langste route, kan nog even halt houden aan de Prespameren (drielandenpunt Griekenland, Albanië en Noord-Macedonië).

De afdaling vanuit de bergen naar Kastoria (via de noordzijde) biedt indrukwekkende uitzichten op het meer en de stad.  Vroeger was Kastoria één van de rijkste steden van het Byzantijnse Rijk en nadien meer dan 500 jaar onder Ottomaanse heerschappij.  Het is gelegen aan het Orestadia-meer.

1 nacht verblijf in Kastoria (hotelkeuze kan nog wijzigen).

Zondag 12 september:  verbindingsrit langs de kloosters van Meteora tot Ioánnina

Op weg naar het charmante Ioánnina profiteren we van een leuke omweg naar de kloosters van Meteora.

Ioánnina , een leuke universiteitsstad, is de hoofdstad van de Regio Epirus en wordt omringd door meerdere natuurparken zoals het Pindos Nationaal Park.

We komen ’s avonds aan in The Lake Hotel***** te Ioánnina, alwaar we 4 nachten verblijven in halfpension.  Eén avond profiteren we van een bezoek aan een plaatselijk restaurant in het centrum van Ioánnina.

Maandag 13 september:  op ontdekking naar de Vikoskloof

De Vikoskloof ligt in het Pindos nationaal park en is een wonder van de natuur, dat niet op het programma mag ontbreken.  Veel rechtdoor rijden, is er weerom niet bij…

De Vikoskloof is maar één van de vele wonderen der natuur die we aldaar ontdekken.  Op het traject naar Megalo Papingo staan er enkele ‘megalomane’ haarspeldbochten op het menu.

Een dagje volop motorplezier in een unieke omgeving, weg van het massatoerisme.

Dinsdag 14 september: Tzoumerka Nationaal Park

Het Tzoumerka natuurpark is een ander pareltje van de natuur dat we vandaag doorkruisen.

Een leuk technisch parcours bezorgt ons de meest adembenemende zichten…  Hou het fototoestel alvast klaar.

Woensdag 15 september:  doorsteek naar de Ionische Zee

Vanuit de provinciehoofdstad Ioánnina is de Ionische Zee niet veraf en rijden we dus binnendoor naar de kust om te genieten van het natuurschoon en de verkeersarme wegen.

Donderdag 16 september:  verbindingsrit oostwaarts terug naar Thessaloniki

We laden de bagage op de vrachtwagen en verlaten de hoofdplaats van de regio Epirus.

Een stevige maar leuke rit doorheen de Griekse bergen brengt iedereen terug naar het hotel van aankomst in Thessaloniki.

We logeren nog 2 nachten in Royal Hotel Thessaloniki**** (halfpension) .

Vrijdag 17 september:  het schiereiland Chalkidiki

Er is vandaag ruim tijd om de stad Thessaloniki en haar prachtige kathedraal te bezoeken.

Ofwel genieten van een laatste mogelijkheid om met de motor te touren langs de Chalkidiki schiereilanden.  Het is fantastisch om de contouren van deze ‘vingers’ af te rijden en te genieten van de uitzichten op de alomtegenwoordige Egeïsche Zee.  Sithonia is het middelste schiereiland en is het doel van onze rit. 

Het is niet mogelijk alle 3 de schiereilanden te doen op één dag.  Het schiereiland Athos is een heiligdom dat niet zomaar toegankelijk is en het westelijke schiereiland Kassandra bezoeken, zou de route veel te lang maken.

Deze avond genieten we nog een laatste maal van de maaltijd in het hotel met de ganse groep samen.

Zaterdag 18 september: 

Deze voormiddag kun je nog wat relaxen aan het hotel, Thessaloniki of het nabijgelegen strand van Peraia bezoeken.   De motor en de bagage moeten wel ’s morgensvroeg of de avond voordein geladen zijn, zodat deze terug huiswaarts kunnen vertrekken.

Een korte transfer naar de luchthaven en terugvlucht huiswaarts (vlucht met 1 tussenstop).

_______________________________

Praktische modaliteiten:

Periode : van vrijdag 10 september tot zaterdag 18 september

Formule : 9 dagen / 8 nachten (halfpension)

Vereiste aantal deelnemers : minstens 8 motoren (piloot) Deze reis is volzet

Prijs per persoon formule Détour de Luxe*

Piloot :  € 2.399 /  Duo: € 1.599 (op een gedeelde 2-persoonskamer)

supplement éénpersoonskamer: € 350

Aankomst één dag eerder op donderdag 09/09/2021: extra € 77 of € 110 indien 1-persoonskamer

Inschrijven bij voorkeur door gebruik te maken van het reservatieformulier of door een mail te sturen naar info@detour.be .  Meer info nodig: contacteer ons op telefoon +32 473 895 063.

Reis gerust met Détour: We zijn verzekerd tegen financieel onvermogen bij Ethias Verzekeringen onder polisnr. 45.413.013 .  Op deze manier zijn de voor de reizen betaalde reissommen en de reisuitvoering altijd gewaarborgd door de verzekeringsmaatschappij.

Inbegrepen in de prijs (samenvatting):

  • vlucht naar Thessaloniki en terug
  • de luchthaventransfers ter plaatse
  • reis 9 dagen/8 nachten (halfpension)
  • vervoer van de motor en bagage naar Griekenland en terug (vertrek vanuit Boortmeerbeek dichtbij Brussel)
  • all-risk transportverzekering tot € 25.000 per motor
  • begeleiding op motor tijdens de reis
  • alle routes in .gpx + reisroadbook + advies inzake gebruik motor-GPS
  • bagagetransport tijdens de reis van hotel naar hotel
  • technische comfortservice beschikbaar aan het hotel
  • BTW (uiteraard), plaatselijke toeristenbelasting en reisgarantieverzekering

Tip: klik op de link Détour de Luxe om meer te weten omtrent deze reisformule

We raden aan dat iedereen zou beschikken over een degelijke annulatieverzekering.  Omdat deze verzekering belangrijk is, kan die bijkomend gereserveerd worden aan slechts 2,90 % op de reissom.

Een verzekering reisbijstand is even belangrijk en kan afgesloten worden aan 4 €/motor/dag en 2 €/dag/persoon.

Wie meer wil weten over de diverse verzekeringen, de comfortservice, het rijtechnisch advies, de routes enz. : zie de rubriek FAQ

Onze algemene en bijzondere voorwaarden zijn toepasselijk. Deze kan je hier raadplegen.

* Tarief- en programmaversie 20210502. De voorgestelde hotels en vluchten zijn onder voorbehoud van beschikbaarheid op moment van effectieve reservatie.

Vragen?

nl_BENL
Détour nieuwsbrief

Détour nieuwsbrief

Ontvang onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van ons reisaanbod.

Prima, uw inschrijving is gelukt!