Een motorreis doorheen 3 fantastische regio’s van Zuid-Spanje: Valencia, Castilla-La-Mancha en Andalusië!

Een leuke variatie op onze jaarlijkse motorreis naar Al-Andaluz.  We vertrekken deze keer vanuit Alicante en reizen via Castilla-La-Mancha door tot Andalusië.

Eerst warmen we de motoren lekker op doorheen het zuiden van de regio Valencia (deze kuststreek wordt ook Levante genaamd).

Vervolgens verblijven we enkele dagen in de regio Castilla-la-Mancha.   Sommigen zullen deze streek kennen van de verhalen van Don Quichot die, samen met zijn knecht Sancho Panza, vocht tegen de imaginaire vijand, namelijk de windmolens waarvan hij dacht het ridders met grote zwaarden waren…

Castilla-La-Mancha is groter dan België, Nederland en Luxemburg samen en telt amper 2 miljoen inwoners.  Last van files en druk verkeer  zul je hier dus niet hebben.

Het zuiden van deze regio grenst aan Andalusië. De Sierra Morena en het natuurpark Cazorla, Segura y las Villas vormen de natuurlijke grens tussen beide regio’s.  We steken deze bergketen over, doorkruisen het natuurpark Sierra de Andújar waarna we verder afdalen richting van de Andalusische kust.

 

 

Tijdens het laatste deel van de reis kun je de mooie steden (Málaga, Córdoba, Ronda, Granada, Jaén…) en de natuurpracht van Andalusië ontdekken.

Ook een rit tot aan de Sierra Nevada behoort tot de mogelijkheden.   

De routes variëren tussen de 200 en 350 km afhankelijk van de voorkeuren en vooral ook de intensiteit van de bochten.

We kiezen zoals gewoonlijk voor een kwalitatief hotel met garage of parking voor de motoren. Vanuit deze startplaats vertrekken alle routes, zodat u niet elke dag moet bagage inpakken en ook niet met volle bepakking de routes hoeft te rijden.

We veranderen niet elke dag van hotel, zo blijft het relax voor iedereen.   En het bagagetransport van hotel tot hotel zorgt ervoor dat je licht kunt rijden door de bergen met de motor.

 

  Dankzij hetgeen begrepen is in Détour de Luxe reizen we ‘licht’ zonder volledige motorbepakking.  Ter plaatse is er bagagetransport voorzien, als we ons verplaatsen naar het volgende hotel. Het blijft mogelijk om zelf te rijden naar de bestemming (dus zonder motortransport, vluchten, transfers…) en dan voorzien we een aangepast tarief (zie verder).

 

Laden motoren: enkele dagen vóór vertrek te Boortmeerbeek

Opm.: Onderstaand programma is voorlopig en wordt de komende weken verder uitgewerkt en verfijnd.

Woensdag 29 en donderdag 30 april 2020:

Aankomst te Alicante met rechtstreekse vlucht vanuit Brussel Nationale Luchthaven (andere luchthaven mogelijk op aanvraag).

De rechtstreekse transfer brengt iedereen naar het hotel op ongeveer 40 Km van Alicante.

De motoren en de bagage zijn daar al aangekomen en jullie kunnen zich rustig klaarmaken voor de eerste tourrit of chillen aan de bar van het hotel.

‘s Avonds spreken we af in het hotel voor de welkomstdrank en het gezamenlijke avondmaal. Zo kunnen we kennis maken met de andere deelnemers en het verdere verloop van de reis bespreken.

Vanuit het hotel vertrekken routes tot in Murcia en Castilla-La-Mancha.  In Murcia doorkruisen we het natuurpark Sierra d’ Espuña en bezoeken ondermeer het pittoreske Caravaca de la Cruz.

2 nachten verblijf in halfpension voorzien in Hotel Spa La Romana****.

Vrijdag 01 mei en zaterdag 02 mei:

Deze dag brengt een leuke verbindingsrit ons naar de stad Valdepeñas in het zuiden van de regio Castilla-La-Mancha, me.   Er kan weerom ‘licht’ gereisd worden zonder bepakking want de bagage wordt door Détour naar het volgende hotel overgebracht.

Valdepeñas heeft een goede ligging dichtbij de Sierra Morena en het natuurpark Cazorla, Segura en Las Villas.  In deze streek wordt sinds mensenheugnis wijn verbouwd (al door de Iberiërs voor de komst van de Romeinen).   Sinds 1964 mag de wijn uit deze streek de ‘ Denominación de Origen’ dragen.

Twee nachten verblijf  voorzien we hier in halfpension in Hotel Spa Veracruz Plaza **** . (alternatief hotel is het authenthieke Casa Palacio**** in het nabijgelegen Santa Cruz de Mudela).

 Overdag super motorplezier doorheen de prachtige natuur;  ‘s avonds kunnen we weerom gezellig nakaarten in de bar van het hotel of op één van de leuke terrasjes van dit leuke stadje.

Zondag 03 mei :

We verlaten Castilla-la-Mancha en  genieten van een fantastische rit doorheen het Natuurpark Sierra de Andujar.  Aankomst voorzien in Jaén of Granada, waar we één nacht verblijven.

Maandag 04 mei :

Een rit richting van de eeuwig besneeuwde bergtoppen van de Sierra Nevada wilden we jullie niet onthouden.  

Overnachting is voorzien in het stijlvolle B Bou Hotel La Viñuela.  Hier verblijven we de laatste 2 nachten in halfpension.

Dinsdag 05 mei:

De leuke stuurweggetjes tussen de Montes de Málaga en de Sierra de Tejeda leveren nog enkele unieke vergezichten op.  De vele bochten zijn een ware speeltuin voor de motorrijder.

 Woensdag 06 mei:

Na een weekje flink sturen en genieten van het authentieke Spaanse binnenland, keren we terug huiswaarts.

De motoren en de bagage werden al opgeladen en het motortransport vertrekt terug naar België.

De luchthaventransfer brengt iedereen rechtstreeks naar de luchthaven van Malaga voor de terugvlucht naar Zaventem (andere luchthaven is mogelijk op aanvraag).

Afhalen motoren: behoudens onverwachte vertraging staan de motoren terug ter beschikking te Boortmeerbeek enkele dagen later.

_______________

Praktische modaliteiten:

Periode : 29 april tot 06 mei 2020 (7 nachten/8 dagen)

Formule : 7 nachten halfpension.

Vereiste Aantal : min. 6 – max. 12 motoren (+ eventuele duorijd(st)ers)

Op aanvraag is latere aankomst/vroeger vertrek mogelijk voor zover dit het reisprogramma niet verstoort.

Prijs (op basis 2-persoonskamer – singlekamer op aanvraag) :

reisaanbod Détour de Luxe :

  • € 1999 voor de piloot en € 1299 voor de duo

Breng een vriend of vriendin mee (piloot) en geniet elk € 100 korting

Tip: klik op de link Détour de Luxe om te zien wat allemaal inbegrepen is!

Supplement single-kamer (onder voorbehoud beschikbaarheid): prijs op aanvraag (raming € 325).

Deze reis kan ingekort worden op aanvraag, met aangepast tarief:

  • 2 dagen minder: 180 € korting
  • 1 dag minder: 90 € korting

Zelf te rijden tot de reisbestemming (bijna 4500 Km heen /terug) kan uiteraard ook: prijs op aanvraag.

We raden aan een annulatieverzekering en ook een reisbijstand af te sluiten.  Dit is ook mogelijk via Détour:

  • Annulatieverzekering (Ethias) à 2,5 % van de reissom
  • Reisbijstandverzekering (Ethias): € 4/dag/motor en € 2/dag/persoon

Wie meer wil weten over de diverse verzekeringen, de comfortservice, het rijtechnisch advies, de routes enz. : zie de rubriek FAQ

Indien u interesse hebt om mee te gaan, contacteer ons via email: info@detour.be of bel ons op GSM +32 (0)473 895 063

Onze algemene en bijzondere voorwaarden zijn toepasselijk.

tarief versie: 20191028

 

Vragen of inschrijven?

Détour nieuwsbrief

Détour nieuwsbrief

Ontvang onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van ons reisaanbod.

Prima, uw inschrijving is gelukt!