Deze reis vertrekt en eindigt in de buurt van Madrid, de centraal gelegen hoofdstad van Spanje.

Eerst nog de vlucht van Zaventem (andere luchthaven mogelijk op aanvraag) naar Madrid waar de luchthaventransfer jullie opwacht en rechtstreeks brengt naar het eerste hotel ergens halverwege tussen Madrid en Toledo.  Hier wachten de geliefde motoren hun baasjes al vol ongeduld op 😊.

De standaardvlucht heen is met Brussels Airlines SN3721, deze vertrekt om 09:25u en komt aan rond 11:50u in Madrid (8 Kg handbagage en 23 Kg ruimbagage inbegrepen op heen-en terugvlucht).

De eerste dag kun je ofwel de monumentaal historische stad Toledo bezoeken of kiezen voor een eerste opwarmingsrit langs de glooiende wegen van Castilla-la-Mancha en de Comunidad Madrid.  Hierbij passeer je het pittorekse Chinchón gelegen langs de Jarama-rivier.  Chinchón is gekend voor de unieke ronde Plaza Mayor (zowat elk Spaans stadje heeft een Plaza Mayor, een centraal plein vaak bezaaid met terrasjes waar het leuk vertoeven is).

opmerking:
Zoals altijd bij Détour voorzien we dagroutes met keuze uit verschillende lengtes tussen zowat 200 à 350 Km per route (de maximale lengte van een route hangt ook af van het type weg uiteraard – vlottere wegen of zeer veel bochten maakt wel degelijk een verschil).
Gedurende de ganse reis voorzien we bagagetransport, zodat je licht en relax kunt reizen.  Meer info omtrent de maximaal volume van het bagagetransport: klik hier.

De tweede dag reizen we zuidwaarts doorheen Castilla-la-Mancha.  Het zuidelijk deel van Castilla-la-Mancha grenst aan de regio Andalusië en de 400 Km-lange bergketen Sierra Morena vormt de natuurlijke grens tussen beide regio’s en staat garant voor vele kilometers stuurplezier 😊.

We bevinden ons volop in het land van Don Quichot, imaginair figuur uit de roman van de 16de-eeuwse auteur Miguel de Cervantes.  Deze ridder van laag allooi was door het lezen van teveel ridderromans zijn verstand kwijtgeraakt, en doolde rond samen met zijn knecht Sancho Panza doorheen Castilla-la-Mancha ondermeer vechtend tegen reuzen (eigenlijk waren het windmolens, zoals je er wel meer vindt in deze streek..).

Deze verbindingsrit eindigt in het stadje Almagro en hier strijken we neer voor de komende 3 nachten.   Almagro is een stadje dat erkend en beschermd werd als historisch en artistiek erfgoed, met een zeer typische rechthoekige Plaza Mayor. Het herbergt eveneens het nationaal museum van het theater, gezien de rijke geschiedenis van het stadje op dat vlak.  Helemaal in de sfeer van deze rijke geschiedenis verblijven we in de sfeervolle Parador de Almagro, gevestigd in het oude klooster San Francisco.

De volgende 2 dagen kunnen we onze stalen rossen volop de sporen geven doorheen de natuurparken Sierra de Andújar en Despeñaperros.

In de Sierra de Andújar bevindt zich tegelijk het heiligdom ‘Santuario de la Virgen de la Cabeza’ waar al sinds bijna 800 jaar het laatste weekend van april de Romería wordt gevierd.

Het natuurpark Despeñaperros is een kloof en beschermd natuurgebied gelegen in het noorden van Andalusië, en uitgegraven door de rivier Despeñaperros. Uitgeroepen tot natuurpark vanwege zijn geologische en landschappelijke waarden en de bijzondere flora en fauna.  Het is een kloof met steile wanden en is de historische en natuurlijke doorgang door de Sierra Morena van Andalusië naar Castilië-La Mancha.

Na het verblijf in de historische Parador van Almagro reizen we noordwestwaarts richting Extremadura, bakermat van de eerste conquistadores zoals Hernán Cortés en Francisco Pizarro (avonturiers en ontdekkingsreizigers die in opdracht van de Spaanse Kroon ondermeer Latijns-Amerika koloniseerden, letterlijk vertaald dus ‘veroveraars’ ).

Deze verbindingsrit kronkelt weerom doorheen dunbevolkte gebieden en geregeld ontwaar je een roofvogel zwevend in de lucht.  De rit eindigt in het stadje Guadalupe (Extremadura), alwaar 2 nachten verblijf voorzien zijn in de prachtige Parador van Guadalupe.
Guadalupe is een klein stadje en bedevaartsoord, bekend vanwege het Real Monasterio de Santa María de Guadalupe (dit imposante 14de-eeuws klooster is terecht Unesco-werelderfgoed).

De tweede dag van ons verblijf in Guadalupe staat de verkenning van het nabijgelegen gebergte Sierra de Guadalupe op het programma. Volop genieten van de ongerepte natuur, de excellente wegen en het zicht op de bergtoppen onderweg.

De 7de dag keren jullie via allerlei omwegen en détours 😊 doorheen de Montes de Toledo (montes = bergen) terug naar het hotel in de buurt van Madrid.  Hier zijn we nog een laatste avond samen met het ganse reisgezelschap en profiteren van een lekkere maaltijd.

De 8ste en laatste dag worden de motoren geladen en pikt de luchthaventransfer allen op voor de terugvlucht van Madrid naar Brussel-Zaventem.

De standaardvlucht terug is op donderdag 20 april met Brussels Airlines SN3722;  deze vertrekt om 12:40u en komt aan rond 14:55u in Zaventem (8 Kg handbagage en 23 Kg ruimbagage inbegrepen).

De motoren reizen jullie na met het motortransport en zijn enkele dagen later terug beschikbaar in Boortmeerbeek.

***

Welke wegen kunnen we verwachten tijdens deze reis?  Uiteraard de zeer goede asfalt zoals we vaak tegenkomen in Spanje.  De wegen zijn een mix van vlotte bochtige wegen en ook enkele smallere en sterk kronkelende wegen.  De gevarieerde natuur is alom tegenwoordig en de streek is vaak heel desolaat.  Je zult onderweg dan ook weinig andere voertuigen tegenkomen.

Zeer grote hoogtes en pieken zoals in de Sierra Nevada of Picos de Europa komen we niet tegen, we overschrijden wel meerdere passen van bijna 1000 meter of iets meer.

Dankzij hetgeen begrepen is in Détour de Luxe reizen we ‘licht’ zonder volledige motorbepakking.  Het blijft mogelijk om zelf te rijden naar de bestemming (dus zonder motortransport, vluchten, transfers…) en dan voorzien we een aangepast tarief.

Laden motoren: enkele dagen voordien te Boortmeerbeek (regio Brussel)

_______________________________

Praktische modaliteiten:

Periode : donderdag 13 tot donderdag 20 april 2023 (7 nachten/8 dagen)

Formule : 7 nachten in formule halfpension incl. dranken aan tafel

Vereiste Aantal : min. 10  – max. 20 motoren ( status: reis bevestigd )

Tarief * (op basis 2-persoonskamer) :

Détour de Luxe : € 2295 voor de piloot en € 1695 voor de duo (te verhogen met de eventuele kost van de verzekeringen)

Tip: klik op de link Détour de Luxe om te weten wat in de prijs is begrepen

Supplement single-kamer: 310 €

Korting als je zelf wenst te rijden naar de bestemming (dus zonder motortransport, vlucht, luchthaventransfer):  € 800 voor de piloot en € 225 voor de duo

Na reservatie ontvangen jullie een bestelbon die de reservatie samenvat en waarop het bedrag van het voorschot en te betalen saldo vermeld staat.

We verwachten dat elke deelnemer beschikt over een verzekering reisbijstand en een verzekering reisannulatie. 
Beschikken jullie over een goede eigen verzekering dan is dat uiteraard prima.
Jullie kunnen deze polis ook afsluiten via ons aan gunstige tarieven:
– reisbijstand Ethias Privilege aan 4 €/motor/dag en 2 €/dag/persoon.
– annulatieverzekering Ethias aan 2,90 % op de reissom.

Andere mogelijke verzekering: afkoop van de voorziene vrijstelling transportverzekering (€ 375) van de motor = € 19 per motor

opmerking: op dit moment kunnen we nog geen reisbijstand aanbieden voor klanten gedomicilieerd buiten België (neem in dat geval met ons contact voor een oplossing).

Deze reis kan ingekort worden (voor zover de reisplanning dit toelaat):

 • 2 dagen minder: 180 euro korting
 • 1 dag minder: 90 euro korting

Reis gerust met Détour: We hebben een polis reisgarantie afgesloten bij Ethias Verzekeringen onder polisnr. 45.413.013 .  Op deze manier zijn de door jullie betaalde reissommen en de reisuitvoering volledig gewaarborgd door deze verzekeringsmaatschappij.

Wat als de reis niet kan doorgaan wegens Covid-19?
Zie alle informatie op deze link: https://detour.be/betaalde-voorschotten-en-reisannulaties-wegens-covid19/

Inbegrepen in de prijs ( formule Détour de Luxe ) :

 • vlucht H/T Brussel – Madrid
 • de luchthaventransfers ter plaatse
 • verblijf in zeer kwaliteitsvolle hotels (halfpension incl. dranken aan tafel)
 • parking of garage voor de motoren
 • vervoer van de motor, motorkledij en bagage heen/terug tot eerste hotel (vertrek vanuit Boortmeerbeek dichtbij Brussel)
 • all-risk transportverzekering inbegrepen tot 30.000 € nieuwwaarde per motor (vrijstelling € 375)
 • begeleiding op motor tijdens de reis
 • alle routes in .gpx  (elke dag keuze uit meerdere lengtes van route) + advies inzake gebruik motor-GPS en rijden in de bergen
 • reisroadbook met alle nuttige informatie voor het reisverloop
 • bagagetransport tijdens de reis van hotel naar hotel ( binnen de toegelaten volumes: zie hier )
 • technische comfortservice beschikbaar aan het hotel ( meer info, klik hier )
 • BTW (uiteraard), plaatselijke toeristenbelasting en reisgarantieverzekering (= waarborg van de gestorte reissommen)

Wie meer wil weten over de diverse verzekeringen, de comfortservice, het rijtechnisch advies, de routes enz. : zie de rubriek FAQ

Onze algemene en bijzondere voorwaarden zijn toepasselijk. U kunt ze hier raadplegen.

* Bovenstaande tarieven en promoties zijn geldig voor reservaties op huidige datum.  Prijzen kunnen stijgen naarmate de vertrekdatum nadert.
  Boek tijdig, geniet de beste prijs en wees zeker van je beschikbare plaats!

 

Vragen?

Détour nieuwsbrief

Détour nieuwsbrief

Ontvang onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van ons reisaanbod.

Prima, uw inschrijving is gelukt!