Enkele dagen vóór vertrek wordt op afspraak de bagage afgehaald thuis (indien gewenst en dit binnen de maximaal toegestane volumes: zie hier )

Dag 1: rit naar de ferry in Emden (afstand Antwerpen-Emden 395 Km)

De reis start in de buurt van de grens België-Nederland alwaar ‘s morgens rendez-vous kan gemaakt worden met de deelnemers en de begeleiding.  Op deze plaats kun je dan ook nog wat zachte bagage afgeven aan het volgvoertuig of ten laatste aan het meetingpoint dicht bij de haven.
Wens je rechtstreeks te rijden tot aan de ferry-haven in Emden (Duitsland) dan kan dit uiteraard ook.
opmerking: de ferry maatschappij Holland Norway Lines was genoodzaakt om vertrek en aankomst te verplaatsen van Eemshaven naar Emden (beide plaatsen liggen aan de Eems, maar Emden ligt aan de overkant in Duitsland). Emden is ongeveer een half uur extra rijden. De overtocht zou iets minder lang zijn, en dat compenseert dus.

We rijden de motoren op de ferry en om 17:00u (nieuwe timing – nog te bevestigen) vertrekt deze naar Kristiansand (Noorwegen) met voorziene aankomst de volgende morgen rond 10u.

opmerking:
Waar mogelijk voorzien we een kortere en een langere route.  Weet dat er op de langere route altijd meer te beleven is en dat je op de korte route soms een leuke bezienswaardigheid mist.
De voorgestelde dagtrips en afstanden kunnen nog licht wijzigen opdat jullie het beste uit deze reis kunnen halen.  In Noorwegen moet je nu en dan een ferry nemen en soms moet je wegentol betalen.
Gedurende de ganse reis voorzien we bagagetransport, zodat je licht en relax kunt reizen.  Meer info omtrent de maximaal volume van het bagagetransport
: klik hier.

Dag 2: de zuidkust (238 Km / 269 Km)

Na het verlaten van de ferry start de eerste rit op Noorse bodem.  Over de langste route flaneer je helemaal langs de zuidelijke kuststrook (de ‘groene kust’ genaamd) westwaarts van Kristiansand richting Stavanger.

Hier ontmoeten jullie al de eerste kleinere fjorden zoals de Flekkefjord en ‘warmen’ de motoren op doorheen de rijke variëteit van landschappen.

We strijken ‘s avonds neer in het historisch hotel Kronen Gaard in Sandnes (omgeving van Stavanger) en nemen de eerste gezamenlijke maaltijd op Noorse bodem.

Dag 3: eerste Fjordenroute (215 Km / 292 Km)

Vrij snel na vertrek maken jullie kennis met de indrukwekkende Lysefjord en rijden van daar verder noordwaarts.

In elk geval wordt dit een tourrit vol contrasten met kale bergen en passen, steile berghellingen en diepe fjorden, zoals de Lysefjord, Ardalsfjord, Josenfjord, Erfjord en de Saudafjord ….

1 x Overnachting halfpension in Hotel Hordatun (Røldal).

Dag 4: langs fjorden en watervallen naar Bergen (226  Km / 290 Km)

Via een passage langs de Eidfjorden bereik je de watervallen van Vøringsfossen (enkel de langste route), waarna de route terug afdraait richting van de tweede grootste stad van Noorwegen: Bergen.

Bergen wordt ook wel de ‘houten stad’ genoemd en herbergt tal van bezienswaardigheden zoals de levendige vismarkt, de houten huizen met de smalle geplaveide straatjes,  de middeleeuwse hanzekade…

1 x overnachting in het Quality Hotel Edvard Grieg in SANDSLI (iets ten zuiden van de sfeervolle stad Bergen).
Deze avond voorzien we geen avondmaal zodat je zelf de keuze kan maken waar je wenst te eten: in de stad of in het hotel.
Desgewenst voorzien we een transfer naar het centrum van Bergen.

Dag 5: Terug oostwaarts via de Aurlandsfjord (257 Km / 330 Km)

Het pittoreske Bergen laten we achter ons om al snel terug het ruige binnenland in te trekken.

Het uitzicht over de Aurlandfjord iets verderop is ronduit schitterend.

Vanaf de fjord volgen jullie nog een schilderachtige route over de ongerepte Aurlandsfjollet, waar het grootste deel van het jaar nog sneeuw ligt.

Na een dag met weerom prachtige uitzichten en leuke wegen komen jullie aan in Sogndal waar een overnachting wordt voorzien in Quality Hotel Sogndal.

Dag 6: het noordelijkste punt van de reis tot de regio Alesund (226 Km / 355 Km)

De langste route van 355 Km vertrekt westwaarts langs de Sognefjord en volgt de indrukwekkende Gaularfjellet-route om dan iets verderop terug aan te sluiten op de kortere route.

Eindpunt van de dag ligt in de omgeving van het stadje Alesund, plaats waar de ‘bergen en fjorden de zee ontmoeten’.

Het sfeervolle Alesund is gelegen op een eiland en is ook gekend voor haar jugendstil-architectuur.

2 nachten zijn gereserveerd in het Blåtind Boutique Hotel in Stordal.    Dit gezellig en comfortabel hotel is de perfecte uitvalsbasis voor de routes van de volgende dagen.  Je kan hier gerust een dagje chillen of met de motor een bezoek brengen aan Alesund.

Dag 7: Trollstigen (235 Km / 350 Km)

Wellicht heb je al eens een foto gezien van de vele haarspeldbochten van de ‘Trollstigen’.

De weg is zo spectaculair dat we er een ganse rondrit aan besteden.  Het water van de waterval kan er zomaar over de weg spatten…

Ook het heen- en terugtraject loont weer volop de moeite en de rit eindigt opnieuw waar we ‘s morgens gestart zijn: het hotel in Stordal (omgeving van Alesund).

Dag 8: de Geiranger-fjord (221 Km / 292 Km)

Uiteraard staat ook de indrukwekkende Geiranger-fjord op dit programma.

Iets voorbij de fjord kunnen jullie even omhoog rijden tot aan het Dalsnibba viewpoint (tolweg) om te genieten van het overweldigend uitzicht over de Geiranger.

Op de planning van deze rit vind je eveneens de Boyabreen Gletsjer, een mooie afsluiter vooraleer aan te komen in Sogndal (zelfde hotel als dag 5).

Opmerking: deze rit kan ingekort worden tot ca; 221 Km en deze passeert dan aan het andere uiteinde van de Geirangerfjord, maar helaas zonder zicht op de fjord zelf gezien je door een tunnel rijdt.

Dag 9: rit zuidoostwaarts naar het regionaal park van de Telemark-kanalen (380 Km)

Stilaan zakken we af naar de haven van Kristiansand meestal over vlotte Noorse wegen, met eerst nog een tussenstop in Telemark.

Het dorp Vrådal ligt op het kruispunt tussen de twee meren Vråvatn en Nisser, waar de laatste IJstijd een uniek landschap vol eilanden creëerde.

Eén nacht verblijven we in het Straand hotel in Vrådal.

Dag 10: verbindingsrit naar de ferry (172 Km)

Nog even genieten van een leuke en rustige rit zuidwaarts tot aan de haven.

Vandaag neem je terug de ferry in Kristiansand die vertrekt om 15:30 u en aankomt de volgende dag om 09:30 u in Eemshaven (Nederland).

Dag 11: aankomst in Eemshaven en rit naar huis (ca. 345 Km tot Antwerpen)

Bij aankomst in Eemshaven omstreeks 09:30u kan je terug de bagage gebruikt tijdens de ferry-overnachting laden in de volgwagen (indien nodig).  Daarna gaat de rit huiswaarts (al of niet in kleine groepjes).

Een laatste tussenstop wordt voorzien in de buurt van de Nederlandse grens, waar je eventueel wat bagage kunt overladen vanuit de volgwagen op je motor.

In elk geval wordt de bagage nagebracht thuis één van de volgende dagen (indien gewenst).

Dankzij het inbegrepen bagagetransport (bagage wordt thuis afgehaald en teruggebracht)  reizen jullie ‘licht’ zonder volledige motorbepakking. 

_______________________________

Praktische modaliteiten:

Periode : woensdag 05 tot zaterdag 15 juli 2023 (10 nachten / 11 dagen)

Formule : 9 nachten in formule halfpension en 1 x kamer met ontbijt (opgelet: bij deze reis zijn de drankconsumpties bij het avondmaal niet inbegrepen)

Vereiste Aantal : min. 10  – max. 20 motoren ( status: reis bevestigd )

Tarief * (op basis 2-persoonskamer) :

Détour de Luxe : € 2999 voor de piloot en € 2499 voor de duo (te verhogen met de eventuele kost van de verzekeringen)

Tip: klik op de link Détour de Luxe om te weten wat in de prijs is begrepen

Supplement single-kamer: 675 €

Na reservatie ontvangen jullie een bestelbon die de reservatie samenvat en waarop het bedrag van het voorschot en te betalen saldo vermeld staat.

We verwachten dat elke deelnemer beschikt over een verzekering reisbijstand en een verzekering reisannulatie. 
Beschikken jullie over een goede eigen verzekering dan is dat uiteraard prima.
Jullie kunnen deze polis ook afsluiten via ons aan gunstige tarieven:
– reisbijstand Ethias Privilege aan 4 €/motor/dag en 2 €/dag/persoon.
– annulatieverzekering Ethias aan 2,90 % op de reissom.

opmerking: op dit moment kunnen we nog geen reisbijstand aanbieden voor klanten gedomicilieerd buiten België (neem in dat geval met ons contact voor een oplossing).

Reis gerust met Détour: We hebben een polis reisgarantie afgesloten bij Ethias Verzekeringen onder polisnr. 45.413.013 .  Op deze manier zijn de door jullie betaalde reissommen en de reisuitvoering volledig gewaarborgd door deze verzekeringsmaatschappij.

Wat als de reis niet kan doorgaan wegens Covid-19?
Zie alle informatie op deze link: https://detour.be/betaalde-voorschotten-en-reisannulaties-wegens-covid19/

Inbegrepen in de prijs ( formule Détour de Luxe ) :

 • bagagetransport tijdens de reis van hotel naar hotel ( binnen de toegelaten volumes: zie hier )
  de bagage kan thuis worden afgehaald en teruggebracht (binnen de maximale volumes en afstanden)
 • Ferry h/t Eemshaven-Kristiansand (motor, cabine en maaltijden inbegrepen)
 • verblijf in goede hotels (overal halfpension, behalve in Bergen)
 • parking of garage voor de motoren aan de hotels
 • begeleiding op motor tijdens de reis en volgauto met de bagage en reserve-motorkledij
 • alle routes in .gpx  (elke dag keuze uit meerdere lengtes van route) + advies inzake gebruik motor-GPS en rijden in de bergen
 • reisroadbook met alle nuttige informatie voor het reisverloop
 • technische comfortservice beschikbaar aan het hotel ( meer info, klik hier )
 • BTW (uiteraard), plaatselijke toeristenbelasting en reisgarantieverzekering (= waarborg van de gestorte reissommen)

Wie meer wil weten over de diverse verzekeringen, de comfortservice, het rijtechnisch advies, de routes enz. : zie de rubriek FAQ

Onze algemene en bijzondere voorwaarden zijn toepasselijk. U kunt ze hier raadplegen.

* Bovenstaande tarieven en promoties zijn geldig voor reservaties op huidige datum.  Prijzen kunnen stijgen naarmate de vertrekdatum nadert.
  Boek tijdig, geniet de beste prijs en wees zeker van je beschikbare plaats!

 

Vragen?

Détour nieuwsbrief

Détour nieuwsbrief

Ontvang onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van ons reisaanbod.

Prima, uw inschrijving is gelukt!