West-Andalousië: van Granada via de witte dorpen tot Sevilla

We doorkruisen het gebied tussen Sevilla (westwaarts in het binnenland) en Málaga aan de kust (Costa del Sol) en anderzijds tussen Málaga en de Sierra Nevada (het besneeuwde gebergte met toppen boven de 3400 meter).  Cultuur, zon, bergen en zee worden in één reis verenigd.

Via kronkelende wegen genieten we van de fascinerende landschappen en bezienswaardigheden zoals:

  • de witte dorpen van Andalousië (Zahara de la Sierra, Arcos de la Frontera..)
  • Granada met het wereldberoemde Alhambra
  • het natuurpark Sierra de Grazalema (opm.: Sierra betekent ‘bergketen‘)
  • de stad Ronda die door een diepe kloof in twee wordt gesneden
  • het natuurpark El Torcal
  • de kloof El Chorro met het spectaculaire bergpad ‘El Caminito del Rey’ (het pad van de koning)
  • de historische stad Antequera
  • de Montes de Málaga
  • de rots van Gibraltar
  • Sevilla, bekend van de typische Flamenco-dans en haar vele historische gebouwen.

En zoveel meer….

We verblijven op 2 locaties waarbij de bagage wordt nagebracht, zodat we in alle comfort toch een groot en gevarieerd stuk van Andalousië kunnen ontdekken met de motor.

De Middellandse Zee is nooit ver weg en vanuit de bergen dalen we soms af naar de Costa del Sol en Costa Trópical. We kunnen even verpozen in kuststeden zoals Marbella, Estepona en Nerja om dan terug te kiezen voor het motorrijplezier dat de bergwegen ons bieden.

Echte cultuurliefhebbers kunnen gemakkelijk een bezoekje brengen aan de steden Sevilla, Córdoba, Málaga en Granada.

Dankzij hetgeen begrepen is in Détour de Luxe reizen we ‘licht’ zonder volledige motorbepakking.  Het blijft mogelijk om zelf te rijden naar de bestemming (dus zonder motortransport, vluchten, transfers…) en dan voorzien we een aangepast tarief (zie verder).

Laden van de motoren: enkele dagen voordien te Boortmeerbeek (Regio Brussel)

Dag 1: 

Aankomst op de luchthaven van Málaga met een rechtstreekse vlucht vanuit Zaventem* kort na de middag.

* op aanvraag kan gezocht worden voor een andere luchthaven van vertrek/terugkeer (bvb. Eindhoven)

De rechtstreekse luchthaventransfer brengt ons naar Antequera, de vertrekbasis voor de eerste routes.  De motoren en de bagage zijn al aangekomen aan het hotel.  Er is alle tijd om zich om te kleden en daarna te vertrekken voor de eerste opwarmingsrit.

De strategisch gelegen stad Antequera is de ideale vertrekbasis voor de volgende routes doorheen de Montes de Málaga (bergen van Malaga), het natuurpark El Torcal, de kloof El Chorro tot aan de stad Granada of zelfs de Sierra Nevada.

Na de welkomstdrink aangeboden door Détour, kunnen we elkaar beter leren kennen tijdens het avondmaal in de Parador van Antequera****.

We verblijven 2 nachten in dit zeer kwalitatief hotel, met uitzicht op de witgeschilderde huizen van Antequera en de Peña de los Enamorados (de rots van de geliefden). 

Voor de tweede avond bent u vrij om te eten in het hotel of in het centrum van de stad.  Détour stelt vrijblijvend een gezellig plaatselijk restaurant voor waar de groep kan eten.

Dag 2: rond het natuurpark El Torcal en doorheen de El Chorro kloof

De rotsen van  het natuurpark El Torcal bestaan uit kalksteen wat door de werking van erosie heeft geleid tot een opmerkelijk landschap,  Daarnaast is er ook unieke fauna en flora te vinden in het park.

Iets verderop bereiken we de indrukwekkende kloof ‘El Chorro’.   In deze kloof bevindt zich ook El Caminito del Rey (het pad van de koning) dat ‘hangt’ aan de steile rotswanden.

Een alternatieve route noordoost gaat richting van het natuurpark van de Sierra Subbética, één van de vele mooie parken van Andalousië.  Hier passeren we Baena, waar de mogelijkheid bestaat om (gratis) een leerrijke rondleiding te krijgen in een productiehuis van olijfolie.

Dag 3: verbindingsroute via Ronda naar de Pueblos Blancos (de witte dorpen)

Een mooie verbindingsroute westwaarts via het pittoreske Ronda.  Ronda is gelegen bovenop een imposante rots en wordt in twee gesneden door een diepe kloof (Tajo genaamd), met aan de ene kant de oude Moorse stad en aan de andere kant de 16de eeuwse wijk El Mercadillo. De twee stadsdelen zijn verbonden door twee bruggen met een imposant zicht op de kloof.

We verblijven 3 nachten in Hotel Cortijo Salinas**** te Montecorto in formule halfpension. Nu bevinden we ons volop in de streek van de typisch witte Andalousische dorpen.

Dag 4:  het natuurpark Sierra de Grazalema  tot de rots van Gibraltar

Touren langsheen de witte dorpen Zahara de la Sierra en Arcos de la Frontera door het natuurpark Sierra de Grazalema en desgewenst tot de rots van Gibaltar.

Dag 5: van de witte dorpen tot Estepona en de Costa del Sol

Na een onophoudelijke reeks bochten doorheen de Sierra de Bermeja krijgen we een prachtig zicht op de Costa del Sol en de badstad Estepona als beloning.  Ook de A397 tussen San Pedro de Alcántara en Ronda staat op het programma, een weg geroemd door menig motor- en autoliefhebber want die bestaat uit een perfecte tweevaksbaan met 40 Km onophoudelijk bochtenwerk…

Dag 6: via stevige stuurwegen terug naar Antequera

De vele bergketens in de buurt van onze verblijfplaats (Sierra de Lijar, Sierra de Ubrique…) garanderen ons nog ettelijke kilometers intens stuurplezier.

In de late namiddag komen we opnieuw aan te Antequera en ’s avonds kunnen we nogmaals het gezellige centrum induiken en een plaatselijk restaurant bezoeken.

Dag 7: Een prachtige rit doorheen de Montes de Málaga

De Montes de Málaga (bergen van Malaga) trakteren ons op verbluffende zichten op de iets verderop gelegen Middellandse Zee. Niet alleen de panorama’s zijn indrukwekkend, de flinke stuurwegen met ontzettend veel bochten versterken de sensatie.  Niet de langste rit, maar wel een supermooie.

Daarna worden de motoren geladen voor de terugkeer naar de heimat. Deze laatste avond is het avondmaal voorzien in het hotel.

Dag 8: 

De rechtstreekse luchthaventransfer brengt u naar de luchthaven van Málaga voor de terugvlucht naar Zaventem.

De motoren kunnen enkele dagen nadien terug afgehaald worden te Boortmeerbeek (regio Brussel).

Opmerking: De voorgestelde hotels en vluchten zijn altijd onder voorbehoud van beschikbaarheid; indien nodig wordt gezorgd voor een gelijkwaardig alternatief.

_______________________________

Praktische modaliteiten:

Periode : 18/10 – 25/10/2018 – 7n./8d.

Formule : 5 nachten halfpension en 2 nachten in kamer met ontbijt.

Vereiste Aantal : min. 6 – max. 12 motoren (+ eventuele duorijd(st)ers)

Op aanvraag is latere aankomst/vroeger vertrek mogelijk voor zover dit het reisprogramma niet verstoort.

Prijs (op basis 2-persoonskamer – singlekamer op aanvraag) :

Prijs vanaf € 1099 voor de piloot en € 999 voor de duo (exclusief motortransport, transportverzekering, vluchten, transfers).

Prijs volgens reisaanbod Détour de Luxe : € 1949 voor de piloot en € 1149 voor de duo

Tip: klik op de link Détour de Luxe om te zien wat allemaal inbegrepen is!

Supplement single-kamer (onder voorbehoud beschikbaarheid): € 284

100 € vroegboekkorting tot 31/01/2018; 50 € vroegboekkorting tot 01/03/2018 (niet cumuleerbaar met andere promoties).

Wie meer wil weten over de diverse verzekeringen, de comfortservice, het rijtechnisch advies, de routes enz. : zie de rubriek FAQ

Onze algemene en bijzondere voorwaarden zijn toepasselijk en kunnen hier geconsulteerd worden.

tariefversie: 20180218

Vragen of inschrijven?

Détour nieuwsbrief

Détour nieuwsbrief

Ontvang onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van ons reisaanbod.

Prima, uw inschrijving is gelukt!