Valencia Motorparadijs & Teruel

We verblijven dichtbij de bruisende stad van Valencia, bakermat van de Paella Valenciana. Deze stad die gesticht werd door de Romeinen en bloeide onder de Moorse heerschappij heeft architecturaal en cultuurhistorisch veel te bieden. Het cultureel-wetenschappelijk complex Ciutat de les Arts i les Ciències is een pareltje van moderne architectuur maar het oude stadsgedeelte in de buurt van de historische kathedraal hoeft qua uitstraling absoluut niet onder te doen.

Deze warmbloedige stad wordt tegelijk omringd door meerdere bergketens en prachtige natuurparken.

De ruime omgeving van Valencia biedt dus alles wat een motorrijder zich zou kunnen wensen: uitstekende bergwegen met ontzettend veel bochten, prachtige natuur en rijke cultuur met daarbovenop een aangenaam Mediterraan klimaat.

Halverwege deze reis verplaatsen we ons enkele dagen naar het Spaanse binnenland, meer bepaald Teruel in de provincie Aragón. Deze stad is gekend voor de typische Mudejar-bouwstijl (een mengeling van Moorse en Christelijke architectuur).

De steden Teruel, Cuenca en Albarracín zijn terecht Unesco-werelderfgoed en het stuurplezier door de omliggende bergketens zal menig motorhart sneller doen slaan.

Dankzij hetgeen begrepen is in Détour de Luxe reizen we ‘licht’ zonder volledige motorbepakking.  Het blijft mogelijk om zelf te rijden naar de bestemming (dus zonder motortransport, vluchten, transfers…) en dan voorzien we een aangepast tarief (zie verder).

Enkele dagen voordien: laden motoren te Boortmeerbeek

Vrijdag 11 oktober 2019: 

Rechtstreekse avondvlucht naar Valencia.

De luchthaventransfer brengt jullie naar Hotel Mas Camarena**** te Paterna, net buiten de stad Valencia gelegen.

De motoren staan dan al vol ongeduld te wachten op hun baasjes….

Tijdens het avondmaal in het hotel kunnen we mekaar wat beter leren kennen. Het is een ideaal moment om de motorplannen voor de volgende dag uiteen te zetten.

Zaterdag 12 oktober:  genieten van de natuur en het stevig bochtenwerk

Het hotel is een prima vertrekpunt voor de verkenning van het desolate natuurpark Muela de Cortes, ten zuidwesten van de stad Valencia.   Fantastische wegen leiden ons doorheen een imposant stuk natuur, ver van alle drukte.  

Zowel op de heen- als terugreis passeren we in de buurt van het befaamde Circuit van Valencia te Cheste (Ricardo Tormo).

‘s Avonds zoeken we de gezellige sfeer van de nabij gelegen stad Valencia op, alwaar we een plaatselijk restaurant binnen duiken.  (op vrijwillige basis)

Zondag 13 oktober :  verbindingsrit naar Teruel

We laten de stad Valencia achter ons en begeven ons naar het échte Spanje, namelijk de provincie Teruel van de autonome regio Aragón.

De verbindingsroute loopt langsheen het stuwmeer van Montanejos en het natuurpark Sierra de Gudar naar de stad Teruel, gekend voor de typische Mudéjar-bouwstijl en terecht erkend door Unesco als werelderfgoed.

3 nachten verblijf zijn voorzien in de Parador van Teruel ***, gelegen bovenop een heuvel met zicht op de stad .

Het loont de moeite om een kort bezoek te brengen aan Teruel zelf, waarvan de talloze gebouwen herinneren aan het rijke multiculturele verleden van deze provinciehoofdplaats. 

Er is tweemaal halfpension voorzien in de Parador zelf en de de laatste avond duiken we het historisch centrum in en reserveren in een plaatselijk restaurant (op vrijwillige basis).

Maandag 14 oktober:   Route langs Albarracín en doorheen de Serrania de Cuenca

We genieten van de natuurpracht van de bergketen Serrania de Cuenca.

Onderweg komen we Albarracín tegen; deze historische stad behoort eveneens tot het werelderfgoed van Unesco.   Ideale plaats om de motoren even aan de kant te zetten en te genieten van de charme van deze Middeleeuwse stad.

Dinsdag 15 oktober : 

Er staat een lange route voor de boeg die leidt tot aan de historische stad Cuenca (en ja, even terecht behorend tot het werelderfgoed van Unesco).

Eén van de typische bezienswaardigheden van Cuenca zijn de ‘Casas Colgadas’ (hangende huizen).

Alternatieve kortere routes zijn mogelijk doorheen de Montes Universales (maar deze komen niet tot Cuenca zelf).

Woensdag 16 oktober :  verbindingsrit van Teruel naar Sagunto

Jullie verlaten de charmante stad Teruel en rijden kriskras doorheen de Rincón de Ademuz en via de Serra d’ Espadán terug naar het hotel Els Arenals**** te Sagunto.

Het hotel Els Arenals ligt vlak aan de Middellandse Zee en geniet een rustige ligging, op een boogscheut van  de havenstad Sagunto.

We verblijven hier 4 nachten, waarvan de eerste en de laatste avond in halfpension.

Donderdag 17 oktober:  

Jullie kunnen de hellingshoek van de stalen rossen nog eens uittesten doorheen de Serra d’ Espadán.  Wie last heeft van ‘bochtenziekte’ neemt best eerst een pilletje, want we gaan deze dag voor minstens 2500 bochten….

Na de terugreis raden we aan een bezoekje te brengen aan het sfeervolle historische centrum van Sagunto voor.

Sagunto is een havenstad die dateert van voor de Romeinse tijd en was één van de eerste steden op het Iberische schiereiland die in 218 voor Christus door de Carthaagse krijgsheer Hannibal na een maandenlange belegering werd veroverd.  Het imposante kasteel torent hoog boven de stad uit en getuigt van het strategisch belang van deze havenstad. 

Hier in de buurt kunnen we deze avond een leuk restaurant uitpikken (vrijblijvend).

Vrijdag 18 oktober

Er staat een stevige rit op het programma richting westen en zuidwesten van de Regio Valencia (Sot de Chera en Serra d’ Utiel). Vandaag passeert de rit uiteraard langs het pittoreske Chulilla, absoluut een terrasje en foto waard.  Of een eind verderop afslaan naar het charmante stadje Sot de Chera…  

Deze vrijdagavond kiezen we er opnieuw voor om uit huis te gaan eten.  Keuze genoeg in de omgeving van Sagunto (vrijblijvend).

Zaterdag 19 oktober :

De laatste rijdag, maar daarom niet de minst leuke.  We kiezen richting noordwest langs het stuwmeer van Arenoso en weerom wachten ons stuurwegen op van de bovenste plank.  

Vergeet niet om op tijd te stoppen om te genieten van het mooie en gevarieerde landschap…

Zo 20 oktober 2019 :

De motoren en de bagage worden in de voormiddag geladen.

Met een rechtstreekse luchthaventransfer worden jullie teruggebracht naar de luchthaven van Valencia voor de namiddagvlucht met Vueling Airlines .

Highlights van deze reis:

  • het bruisende Valencia
  • de vele natuurparken en kleine bergketens rondom
  • de typische Middellandse Zee – sfeer
  • het authentieke Spaanse binnenland met 3 maal werelderfgoed: Teruel, Cuenca en Albarracín
  • en last but not least: waanzinnig leuke stuurweggetjes bijna voor ons alleen !

_______________________________

Praktische modaliteiten:

Periode : Vr 11/10 – Zo 20/10/2019

Formule : 9 nachten/10 dagen (5 x halfpension en 4 x kamer met ontbijt)

Vereiste Aantal : min. 6 – max. 12 motoren (+ eventuele duorijd(st)ers)

Op aanvraag is latere aankomst/vroeger vertrek mogelijk, voor zover dit het reisprogramma niet verstoort.

Prijs* (op basis 2-persoonskamer – singlekamer op aanvraag) :

Détour de Luxe : € 1999 voor de piloot en € 1299 voor de duo

Breng een vriend of vriendin mee (piloot) en geniet elk € 100 korting (ook de duo van de piloot!)

Tip: klik op de link Détour de Luxe om te weten wat in de prijs is begrepen

Supplement single-kamer (prijsraming en onder voorbehoud beschikbaarheid): ca. € 310

Wie meer wil weten over de diverse verzekeringen, de comfortservice, het rijtechnisch advies, de routes enz. : zie de rubriek FAQ

Onze algemene en bijzondere voorwaarden zijn toepasselijk. U kunt ze hier raadplegen.

* Programmaversie  20190619. De bovenvermelde prijs is gebaseerd op de tarieven en beschikbaarheden gekend op deze datum.

Vragen?

Détour nieuwsbrief

Détour nieuwsbrief

Ontvang onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van ons reisaanbod.

Prima, uw inschrijving is gelukt!