We verblijven dichtbij de bruisende stad van Valencia, bakermat van de Paella Valenciana. Deze stad die gesticht werd door de Romeinen en bloeide onder de Moorse heerschappij heeft architecturaal en cultuurhistorisch veel te bieden. Het cultureel-wetenschappelijk complex Ciutat de les Arts i les Ciències is een pareltje van moderne architectuur maar het oude stadsgedeelte in de buurt van de historische kathedraal hoeft qua uitstraling absoluut niet onder te doen.

Deze warmbloedige stad wordt omringd door meerdere bergketens en prachtige natuurparken.

De ruime omgeving van Valencia biedt alles wat een Ducati rijd(st)er zich zou kunnen wensen: uitstekende bergwegen met ontzettend veel bochten, prachtige natuur en rijke cultuur met daarbovenop een aangenaam Mediterraan klimaat.

Deze reis verblijven we in een charmant hotel dichtbij de havenstad Sagunto en vlak aan het strand van de Costa del Azahar: Hotel Els Arenals**** te Canet d’ en Berenguer.

Sagunto is een stad wiens geschiedenis teruggaat tot ver voor de Romeinse tijd en was door haar strategische ligging de inzet van een hevige strijd in de veroveringstocht van Hannibal richting Rome.  Het historische centrum en de voormalige vesting is een bezoekje waard.

Voor de motorrijder is onze verblijfplaats de ideale uitvalsbasis voor de motortrips door de vele omliggende bergketens ( ‘sierra of serra’ genaamd).

In het nabije natuurpark Serra d’ Espadà wachten duizenden bochten op ons en dit op uitstekende Spaanse asfaltwegen.

Iets verderop staan zowel de hoge bergen van ‘El Maestrat’  noordwaarts tot het ongerepte natuurpark ‘Muela de Cortes’ zuidwaarts op et programma.

 

Dankzij hetgeen begrepen is in Détour de Luxe reizen we ‘licht’ zonder volledige motorbepakking.  Het blijft mogelijk om zelf te rijden naar de bestemming (dus zonder motortransport, vluchten, transfers…) en dan voorzien we een aangepast tarief (zie verder).

Zo 19 mei 2019: Aankomst deelnemers met avondvlucht vertrek Zaventem om 17:55 u en aankomst te Valencia om 20:10 u. Luchthaventransfer naar hotel Els Arenals op 40 Km ten noorden van Valencia. Daar staan jullie Ducati-motoren al te wachten op hun baasje en kan de bagage opgepikt worden. We verblijven 7 nachten in Hotel Els Arenals**** in formule halfpension (indien voldoende interesse voorzien we een maaltijd in het historische centrum van Sagunto of in de mooie stad Valencia).

Maandag 20 mei 2019: Er staat een stevige rit op het programma richting westen en zuidwesten (Sierra de Javalambra en Sot de Chera,  terugreis langs het racecircuit van Cheste bij Valencia). Vandaag passeert de rit langs het pittoreske Chulilla, absoluut een stop en foto waard!

Dinsdag 21 mei 2019: De voorgestelde route gaat noordwaarts, tot aan het gebergte ‘El Maestrat’. Bezoek aan de mooie historische stad  Morella is mogelijk. De geschiedenis van deze zeer strategisch gelegen vestingstad gaat terug tot de Grieken, de Carthagers, de Romeinen, de Moren en uiteindelijk de Christenen.  De Moren noemden deze stad Maurela, vandaar de huidige naam. Na een kort bezoek aan deze stad met zijn steile straatjes, keren we terug via leuke kronkelwegen naar onze verblijfplaats aan de kust. Deze avond voorzien we vrijblijvend een bezoek aan Valencia.

Woensdag 22 mei 2019: Een rit dwars doorheen de Serra d’ Espadà en de omliggende Sierra’s.  Zeer technisch met heel veel bochten en superleuk. Deze avond zou kunnen gekozen worden voor een maaltijd in het nabijgelegen Sagunto of het bruisende Valencia.

Donderdag 23 mei 2019: De stad Teruel in Mudejar-stijl (mengeling van Christelijke en Moorste invloeden) staat op ons verlanglijstje.  Een flinke rit westwaarts langs mooie stuwmeren en door diepe kloven en dit tot we in de Regio Aragon terechtkomen.
Vrijdag 24 mei 2019: Een flinke rit richting van het natuurpark Muela de Cortes, gelegen ten zuidwesten van de stad Valencia.  Weinig verkeer, goede asfalt, fantastische landschappen en een paar duizend bochten staan vandaag op het menu.

Zaterdag 25 mei 2019: De laatste volledige rijdag, maar daarom absoluut niet de minst leuke ! De route stuurt jullie stalen rossen opnieuw doorheen de Serra d’ Espadán richting Embalse del Arenoso.
Kortere routes zijn mogelijk langsheen de Desierto de las Palmas (klein natuurpark met mooi zicht op Benicàssim en de Middellandse Zee) of richting van de Fuentes (bronnen) de Ayodar.

Zondag 26 mei 2019: Nog een korte mooie afsluiter van ca. 125 Km doorheen de Serra d’ Espadà is mogelijk. De motorreis zit er helaas op en de luchthaventransfer pikt jullie ‘s middags op aan het hotel. De motoren worden terug verwacht bij Ducati Aarschot enkele dagen later. opmerking: wie geen ganse week kan blijven, kan bvb. al terugvliegen op vrijdag 24 mei in de namiddag.

_______________

Praktische modaliteiten:

Periode : Zo 19/05 – Zo 26/05/2019 (7 nachten/8 dagen in formule halfpension)

Vereiste Aantal : min. 6 – max. 12 motoren (+ eventuele duorijd(st)ers) 

Prijs (op basis 2-persoonskamer – singlekamer op aanvraag) :

Tarief volgens reisaanbod Détour de Luxe : € 1749 voor de piloot en € 1099 voor de duo 

Tip: klik op de link Détour de Luxe om te zien wat allemaal inbegrepen is!

Supplement single-kamer (raming en onder voorbehoud beschikbaarheid): € 215

Indien u interesse hebt om mee te gaan, contacteer ons via email: info@detour.be of bel ons op GSM +32 (0)473 895 063

Zelf rijden naar de bestemming (3400 Km heen/terug) kan ook: tarief op aanvraag. 
Wie meer wil weten over de comfortservice, het rijtechnisch advies, de routes enz. : zie de rubriek FAQ
Nadere informatie omtrent de transportverzekering, de reisbijstand- en annulatiepolis vindt ook bij FAQ – verzekeringen.

Opmerking:  voorgestelde hotels en vluchten zijn onder voorbehoud van beschikbaarheid en/of eventuele tariefverhogingen op het moment van reservatie.   Indien nodig wordt gezorgd voor een gelijkwaardig alternatief. Onze algemene en bijzondere voorwaarden zijn toepasselijk.

Vragen?

Détour nieuwsbrief

Détour nieuwsbrief

Ontvang onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van ons reisaanbod.

Prima, uw inschrijving is gelukt!