Valencia ligt meer dan 1700 Km zuidelijker dan Brussel en geniet van een aangenaam Mediterraan klimaat.  Valencia is zowel de naam van  de stad als van de Regio Valencia (= een van de deelstaten van Spanje). Met een oppervlakte van 23.225 km² is deze deelstaat goed voor 3/4 van de oppervlakte van België. 

De stad Valencia zelf is zeer levendig en is de bakermat van de Paella Valenciana. Deze stad werd gesticht door de Romeinen en bloeide onder de Moorse heerschappij.  Het cultureel-wetenschappelijk complex Ciutat de les Arts i les Ciències is een pareltje van moderne architectuur. Het oude stadsgedeelte in de buurt van de historische kathedraal hoeft evenwel qua uitstraling absoluut niet onder te doen.

Deze warmbloedige stad wordt omringd door meerdere bergketens met als hoogste piek de Calderón (1.839 m).  De ruime omgeving van Valencia biedt dus alles wat een motorrijder zich kan wensen: uitstekende bergwegen met ontzettend veel bochten, prachtige natuur en rijke cultuur met daarbovenop een aangenaam Mediterraan klimaat.

We vertoeven een ganse week in een goed hotel dichtbij de havenstad Sagunto en vlak aan het strand van de Costa del Azahar.

Sagunto is een stad wiens geschiedenis teruggaat tot ver voor de Romeinse tijd en was door haar strategische ligging de inzet van een hevige strijd in de veroveringstocht van Hannibal richting Rome.  Het historische centrum en de voormalige vesting is een bezoekje waard.

Deze verblijfplaats vormt de ideale uitvalsbasis voor de motortrips door de vele omliggende bergketens ( ‘sierra of serra’ genaamd). In het nabije natuurpark Serra d’ Espadà wachten duizenden bochten op ons en dit op uitstekende Spaanse asfaltwegen. Ook de hoge bergen van ‘El Maestrat’  noordwaarts als het ongerepte natuurpark ‘Muela de Cortes’ zuidwaarts staan op het programma.

 

Dankzij hetgeen begrepen is in Détour de Luxe reizen we ‘licht’ zonder volledige motorbepakking.  Het blijft mogelijk om zelf te rijden naar de bestemming (dus zonder motortransport, vluchten, transfers…) en dan voorzien we een aangepast tarief (zie verder).

Donderdag 16 mei 2019:

Aankomst deelnemers met avondvlucht vertrek Zaventem om 17:55 u en aankomst te Valencia om 20:10 u.

Luchthaventransfer naar het hotel dichtbij de Middellandse Zee op 40 Km ten noorden van Valencia.

Daar staan de motoren al te wachten op hun baasje en kan de bagage opgepikt worden.

7 nachten in formule halfpension in hotel AGH Canet **** of gelijkwaardig (indien voldoende interesse voorzien we een maaltijd in het historische centrum van Sagunto of in de mooie stad Valencia).

Vrijdag 17 mei 2019:

Er staat een stevige rit op het programma richting westen en zuidwesten (Sierra de Javalambra en Sot de Chera,  terugreis langs het racecircuit van Cheste bij Valencia).

Vandaag passeert de rit langs het pittoreske Chulilla, absoluut een stop en foto waard!

Zaterdag 18 mei 2019:

De voorgestelde route gaat noordwaarts, tot aan het gebergte ‘El Maestrat’.

Bezoek aan de mooie historische stad  Morella is mogelijk. De geschiedenis van deze zeer strategisch gelegen vestingstad gaat terug tot de Grieken, de Carthagers, de Romeinen, de Moren en uiteindelijk de Christenen.  De Moren noemden deze stad Maurela, vandaar de huidige naam.

Na een kort bezoek aan deze stad met zijn steile straatjes, keren we terug via leuke kronkelwegen naar onze verblijfplaats aan de kust.

Zondag 19 mei 2019:

Een rit dwars doorheen de Serra d’ Espadà en de omliggende Sierra’s.  Zeer technisch met heel veel bochten en superleuk.

Maandag 20 mei 2019:

De stad Teruel in Mudejar-stijl (mengeling van Christelijke en Moorste invloeden) staat op ons verlanglijstje.  Een flinke rit westwaarts langs mooie stuwmeren en door diepe kloven en dit tot we in de Regio Aragon terechtkomen.

Dinsdag 21 mei 2019:

Een flinke rit richting van het natuurpark Muela de Cortes, gelegen ten zuidwesten van de stad Valencia.  Weinig verkeer, goede asfalt, fantastische landschappen en een paar duizend bochten staan vandaag op het menu.

Woensdag 22 mei 2019:

De laatste volledige rijdag, maar daarom absoluut niet de minst leuke !

De route stuurt jullie stalen rossen opnieuw doorheen de Serra d’ Espadán richting Embalse del Arenoso.

Kortere routes zijn mogelijk langsheen de Desierto de las Palmas (klein natuurpark met mooi zicht op Benicàssim en de Middellandse Zee) of richting van de Fuentes (bronnen) de Ayodar.

Donderdag 23 mei 2019:

Nog een korte mooie afsluiter van ca. 125 Km doorheen de Serra d’ Espadà is mogelijk.

De motorreis zit er helaas op en de luchthaventransfer pikt jullie ‘s middags op aan het hotel.

De motoren worden opgeladen en komen enkele dagen later aan te Boortmeerbeek.

_______________

Praktische modaliteiten:

Periode : Do 16/05 – Do 23/05/2019 (7 nachten/8 dagen in formule halfpension)

Vereiste Aantal : min. 6 – max. 12 motoren (+ eventuele duorijd(st)ers)

Prijs (op basis 2-persoonskamer – singlekamer op aanvraag) :

Tarief volgens reisaanbod Détour de Luxe : € 1749 voor de piloot en € 1099 voor de duo .

Breng een vriend of vriendin mee (piloot) en geniet elk € 100 korting (ook de duo van de piloot!)

Tip: klik op de link Détour de Luxe om te zien wat allemaal inbegrepen is!

Supplement single-kamer (raming en onder voorbehoud beschikbaarheid): € 215

Zelf rijden naar de bestemming (3400 Km heen/terug) kan ook: tarief op aanvraag.

Wie meer wil weten over de comfortservice, het rijtechnisch advies, de routes enz. : zie de rubriek FAQ

Nadere informatie omtrent de transportverzekering, de reisbijstand- en annulatiepolis vindt ook bij FAQ – verzekeringen.

Indien u interesse hebt om mee te gaan, contacteer ons via email: info@detour.be of bel ons op GSM +32 (0)473 895 063

Opmerking:  voorgestelde hotels en vluchten zijn onder voorbehoud van beschikbaarheid en/of eventuele tariefverhogingen op het moment van reservatie.   Indien nodig wordt gezorgd voor een gelijkwaardig alternatief.

Onze algemene en bijzondere voorwaarden zijn toepasselijk.

Tariefversie 20190207

Vragen?

Détour nieuwsbrief

Détour nieuwsbrief

Ontvang onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van ons reisaanbod.

Prima, uw inschrijving is gelukt!