Reis geannuleerd wegens Covid-19

De regio Valencia heeft niet alleen een bekend motorcircuit en een aangenaam Mediterraan klimaat.  Er zijn meerdere mooie natuurparken en veel leuke stuurwegen in prima staat.

In de bergen is er amper verkeer en kun je volop genieten van het motorrijden.

De gelijknamige hoofdstad werd gesticht door de Romeinen en bloeide onder Moorse heerschappij. Het is een bruisende Mediterrane stad, tegelijk de bakermat van de ‘Paella Valencia’.

Het cultureel-wetenschappelijk complex Ciutat de les Arts i les Ciències is een pareltje van moderne architectuur. Het oude stadsgedeelte in de buurt van de historische kathedraal is zeer sfeervol.

Deze warmbloedige stad wordt omringd door meerdere bergketens en prachtige natuurparken.

 

Deze reis verblijven we iets ten noorden van de stad Valencia in een charmant hotel halverwege het bruisende Valencia en de eeuwenoude havenstad Sagunto.

De stad Valencia is de hoofdstad van de gelijknamige regio en de derde grootste stad van Spanje, na Madrid en Barcelona.  Toch blijft dit een zeer gemoedelijke en aangename stad, met zowel een oude wijk en kathedraal als de zeer moderne Ciutat de les Arts i les Ciències.

De geschiedenis van de stad Sagunto gaat terug tot ver voor de Romeinse tijd.   Door haar strategische ligging was ze de inzet van een hevige strijd tijdens de veroveringstocht van Hannibal richting Rome.  

In het nabije natuurpark Serra d’ Espadà wachten duizenden bochten op ons en dit op uitstekende Spaanse asfaltwegen.  Noordwaarts rijzen de hoge bergen van ‘El Maestrat’ op vanuit de zee en meer zuidelijk ontdekken we het ongerepte natuurpark ‘Muela de Cortes’.

Dankzij hetgeen begrepen is in Détour de Luxe reizen we ‘licht’ zonder volledige motorbepakking.  Het blijft mogelijk om zelf te rijden naar de bestemming (dus zonder motortransport, vluchten, transfers…) en dan voorzien we een aangepast tarief (zie verder).

Donderdag 22 oktober:

Aankomst op de luchthaven van Valencia in de latere namiddag gevolgd door de luchthaventransfer naar het hotel op 20 Km ten noorden van Valencia.

Daar staan jullie geliefde motoren al te wachten op hun baasje en kan de bagage opgepikt worden.   Afhankelijk van de vluchturen is de eerste dag nog een korte rit mogelijk.

We verblijven 7 nachten in Hotel Masía de Lacy in formule halfpension (indien voldoende interesse voorzien we een maaltijd in het historische centrum van Sagunto en/of in de mooie stad Valencia).

Er is elke dag keuze uit een langere en kortere route (gemiddeld tussen de 200 en 350 km lang).  Kilometervreters kunnen de langere route kiezen en als je het liever wat rustiger aan doet, neem je de kortste route.

Vrijdag 23 oktober 2020:

Een mooie trip doorheen de natuurparken Sot de Chera en Serra Calderona, met een verplichte passage door het pittoreske Chulilla.  Een flink eind verder ontmoeten we het indrukwekkende stuwmeer ‘Embalse de Benagéber’ , gelegen op de rivier Turia (die uitkomt in Valencia zonder veel water …).

Desgewenst kun je een passage langs het racecircuit van Cheste inlassen.

Sot de Chera

Zaterdag 24 oktober:

Vandaag dookruisen we de Serra d’ Espadà en de omliggende Sierra’s.  Weinig verkeer, veel bochten, mooie natuur en superleuk.

Detour Serra Espadan

Deze avond genieten we van het avondmaal in het historische centrum van Sagunto, aan de voet van het imposante kasteel van Sagunto.

Zondag 25 oktober:

We zetten koers naar het zuidwesten, tot aan het ruwe en desolate natuurpark Muela de Cortes en het Caroig-massief met de canyon van de Jucar-rivier.

Muela de Cortes

Fantastische stuurwegen te midden van een ruwe en onherbergzame streek.  Fun gegarandeerd!

Maandag 26 oktober:

Een flinke rit richting van het stuwmeer Embalse de Arenoso, gelegen op de grens met de regio Aragon.  Weinig verkeer, goede asfalt, fantastische landschappen en een paar duizend bochten staan vandaag op het menu.

Dinsdag 27 oktober:

De voorgestelde route gaat noordwaarts, tot aan het gebergte ‘El Maestrat’. Een bezoek aan de Middeleeuwse stad Morella is een aanrader. De geschiedenis van deze strategisch gelegen vestingstad gaat terug tot de Grieken, de Carthagers, de Romeinen, de Moren en uiteindelijk de Christenen.   De Moren noemden deze stad Maurela, vandaar de huidige naam.

Na een kort bezoek aan deze stad met zijn steile straatjes, keren jullie terug via leuke kronkelwegen naar de verblijfplaats aan de kust.

Als je graag veel kilometers rijdt, kan een lus toegevoegd worden via de Regio Aragón.

Woensdag 28 oktober:

De laatste volledige rijdag, maar daarom absoluut niet de minst leuke ! De route stuurt jullie stalen rossen opnieuw doorheen de Serra d’ Espadán richting Fuentes de Ayodar en Lucena.

Donderdag 29 oktober:

Kortere routes zijn mogelijk langsheen de Desierto de las Palmas (klein natuurpark met mooi zicht op Benicàssim en de Middellandse Zee) of richting van de Serra Calderona.

De motorreis zit er dan helaas op en de luchthaventransfer pikt jullie in de vroege namiddag op aan het hotel.

De motoren worden terug verwacht te Boortmeerbeek zaterdagavond 31 oktober.

opmerking: wie geen ganse week kan blijven, kan deze reis gemakkelijk inkorten.

_______________

Praktische modaliteiten:

Reis geannuleerd wegens Covid-19

Periode : donderdag 22 oktober tot donderdag 29 oktober 2020

Formule : 8 dagen / 7 nachten in formule halfpension.

Vereiste Aantal : min. 6 – max. 12 motoren (+ eventuele duorijd(st)ers)

Prijs* (op basis 2-persoonskamer – singlekamer op aanvraag) :

Détour de Luxe : € 1799 voor de piloot en € 1199 voor de duo

Tip: klik op de link Détour de Luxe om te weten wat in de prijs is begrepen

Supplement single-kamer: € 245

Deze reis kan ingekort worden:

 • 2 dagen minder: 180 euro korting
 • 1 dag minder: 90 euro korting

Tarief indien de reis geboekt wordt zonder motortransport en vlucht (servicelevel Détour Comfort): € 1099 piloot en € 1049 duo.

Inschrijven kan door gebruik te maken van het reservatieformulier hierboven, een  mail te sturen naar info@detour.be of te bellen op +32 (0)473 895 063 .

Inbegrepen in de prijs (samenvatting Détour de Luxe):

 • vlucht heen en terug
 • de luchthaventransfers ter plaatse
 • verblijf in kwaliteitsvolle hotels
 • vervoer van de motor, motorkledij en bagage heen/terug (vertrek vanuit Boortmeerbeek dichtbij Brussel)
 • all-risk transportverzekering inbegrepen tot 25.000 € nieuwwaarde per motor
 • begeleiding op motor tijdens de reis
 • alle routes in .gpx  + advies inzake gebruik motor-GPS
 • reisroadbook met alle nuttige informatie voor het reisverloop
 • bagagetransport tijdens de reis van hotel naar hotel
 • technische comfortservice beschikbaar aan het hotel
 • BTW (uiteraard), plaatselijke toeristenbelasting en reisgarantieverzekering

Tip: klik op de link Détour de Luxe om meer te weten omtrent deze reisformule

We raden aan dat iedereen zou beschikken over een degelijke annulatieverzekering.  Omdat deze verzekering belangrijk is, kan die bijkomend gereserveerd worden aan slechts 2,90 % op de reissom.

Een verzekering reisbijstand is even belangrijk en kan afgesloten worden aan 4 €/motor/dag en 2 €/dag/persoon.

Wie meer wil weten over de diverse verzekeringen, de comfortservice, het rijtechnisch advies, de routes enz. : zie de rubriek FAQ

Onze algemene en bijzondere voorwaarden zijn toepasselijk. Deze kan je hier raadplegen.

Een upgrade van het hotelverblijf is mogelijk, voor zover minstens 5 deelnemers daarvoor inschrijven (prijs op aanvraag).

Wens je zelf te rijden naar de bestemming?  Vraag een aangepast tarief aan via mail op info@detour.be .

Onze algemene en bijzondere voorwaarden zijn toepasselijk. U kunt ze hier raadplegen.

* Tariefversie 28.04.2020

 De bovenvermelde prijs is gebaseerd op de tarieven en beschikbaarheden gekend op deze datum. De voorgestelde hotels en vluchten zijn onder voorbehoud van beschikbaarheid; indien nodig wordt gezorgd voor een gelijkwaardig alternatief.

Vragen?

Détour nieuwsbrief

Détour nieuwsbrief

Ontvang onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van ons reisaanbod.

Prima, uw inschrijving is gelukt!