We verblijven dichtbij de bruisende stad van Valencia, bakermat van de Paella Valenciana. Deze stad die gesticht werd door de Romeinen en bloeide onder de Moorse heerschappij heeft architecturaal en cultuurhistorisch veel te bieden. Het cultureel-wetenschappelijk complex Ciutat de les Arts i les Ciències is een pareltje van moderne architectuur maar het oude stadsgedeelte in de buurt van de historische kathedraal hoeft qua uitstraling absoluut niet onder te doen.

Deze warmbloedige stad wordt omringd door meerdere bergketens en prachtige natuurparken.

De ruime omgeving van Valencia biedt alles wat een motorrijder zich zou kunnen wensen: uitstekende bergwegen met ontzettend veel bochten, prachtige natuur en rijke cultuur met daarbovenop een aangenaam Mediterraan klimaat.

Deze reis verblijven we in een charmant hotel dichtbij de havenstad Sagunto en vlak aan het strand van de Costa del Azahar: Hotel Els Arenals****  te Sagunto.

Sagunto is een stad wiens geschiedenis teruggaat tot ver voor de Romeinse tijd en was door haar strategische ligging de inzet van een hevige strijd in de veroveringstocht van Hannibal richting Rome.  Het historische centrum en de voormalige vesting is een bezoekje waard.

Voor de motorrijder is onze verblijfplaats de ideale uitvalsbasis voor de motortrips door de vele omliggende bergketens ( ‘sierra of serra’ genaamd).

In het nabije natuurpark Serra d’ Espadà wachten duizenden bochten op ons en dit op uitstekende Spaanse asfaltwegen.

Iets verderop staan zowel de hoge bergen van ‘El Maestrat’  noordwaarts tot het ongerepte natuurpark ‘Muela de Cortes’ zuidwaarts op het programma.

 

Dankzij hetgeen begrepen is in Détour de Luxe reizen we ‘licht’ zonder volledige motorbepakking.  Het blijft mogelijk om zelf te rijden naar de bestemming (dus zonder motortransport, vluchten, transfers…) en dan voorzien we een aangepast tarief (zie verder).

Woensdag 29 april:

Aankomst op de luchthaven van Valencia gevolgd door de luchthaventransfer naar hotel Els Arenals op 40 Km ten noorden van Valencia.

Daar staan jullie geliefde motoren al te wachten op hun baasje en kan de bagage opgepikt worden.   

Vandaag kan al gestart worden met een stevige opwarmingsrit doorheen de Serra d’ Espadán.

We verblijven 7 nachten in Hotel Els Arenals**** in formule halfpension (indien voldoende interesse voorzien we een maaltijd in het historische centrum van Sagunto en/of in de mooie stad Valencia).

Donderdag 30 april:

Er staat een stevige rit op het programma richting westen en zuidwesten  doorheen de Sierra de Javalambra en het natuurpark Sot de Chera  en desgewenst  terugreis langs het racecircuit van Cheste bij Valencia.  Vandaag passeert de rit langs het pittoreske Chulilla, absoluut een stop en foto waard!

Vrijdag 01 mei:

De voorgestelde route gaat noordwaarts, tot aan het gebergte ‘El Maestrat’. Bezoek aan de mooie historische stad  Morella is mogelijk. De geschiedenis van deze zeer strategisch gelegen vestingstad gaat terug tot de Grieken, de Carthagers, de Romeinen, de Moren en uiteindelijk de Christenen.  De Moren noemden deze stad Maurela, vandaar de huidige naam. Na een kort bezoek aan deze stad met zijn steile straatjes, keren we terug via leuke kronkelwegen naar onze verblijfplaats aan de kust. Deze avond voorzien we vrijblijvend een bezoek aan Valencia.

Deze avond zou kunnen gekozen worden voor een maaltijd in het nabijgelegen Sagunto of het bruisende Valencia.

 

Zaterdag 02 mei:

Een rit dwars doorheen de Serra d’ Espadà en de omliggende Sierra’s.  Zeer technisch met heel veel bochten en superleuk.

 

Zondag 03 mei:

Deze rit gaat zuidwest tot aan het natuurpark Muela de Cortes en het Caroig-massief met de canyon van de Jucar-rivier.

Fantastische stuurwegen temidden van een ruw en onherbergzame streek.  Fun gegarandeerd!


Maandag 04 mei:

Een flinke rit richting van het stuwmeer Embalse de Arenoso, gelegen op de grens met de regio Aragon.  Weinig verkeer, goede asfalt, fantastische landschappen en een paar duizend bochten staan vandaag op het menu.

Dinsdag 05 mei:

De laatste volledige rijdag, maar daarom absoluut niet de minst leuke ! De route stuurt jullie stalen rossen opnieuw doorheen de Serra d’ Espadán richting Lucena.
Kortere routes zijn mogelijk langsheen de Desierto de las Palmas (klein natuurpark met mooi zicht op Benicàssim en de Middellandse Zee) of richting van de Fuentes (bronnen) de Ayodar.

Woensdag 06 mei:

De motorreis zit er helaas op en de luchthaventransfer pikt jullie op aan het hotel.  De motoren worden terug verwacht te Boortmeerbeek enkele dagen later.

opmerking: wie geen ganse week kan blijven, kan deze reis gemakkelijk inkorten.

_______________

Praktische modaliteiten:

Periode : woensdag 29 april tot woensdag 06 mei 2020

Formule : 8 dagen / 7 nachten in formule halfpension.

Vereiste Aantal : min. 6 – max. 12 motoren (+ eventuele duorijd(st)ers)

Op aanvraag is latere aankomst/vroeger vertrek mogelijk.

Prijs* (op basis 2-persoonskamer – singlekamer op aanvraag) :

Détour de Luxe : € 1799 voor de piloot en € 1199 voor de duo

Tip: klik op de link Détour de Luxe om te weten wat in de prijs is begrepen

Supplement single-kamer: € 245

Promo: Schrijf in vóór 31/12/2019 en geniet € 100 korting!

Deze reis kan ingekort worden:

  • 2 dagen minder: 180 euro korting
  • 1 dag minder: 90 euro korting

Een upgrade van het hotelverblijf is mogelijk, voor zover minstens 5 deelnemers daarvoor inschrijven (prijs op aanvraag).

Wens je zelf te rijden naar de bestemming?  Vraag een aangepast tarief aan via mail op info@detour.be .

Wie meer wil weten over de diverse verzekeringen, de comfortservice, het rijtechnisch advies, de routes enz. : zie de rubriek FAQ

Onze algemene en bijzondere voorwaarden zijn toepasselijk. U kunt ze hier raadplegen.

* Tariefversie 2019.11.18

 De bovenvermelde prijs is gebaseerd op de tarieven en beschikbaarheden gekend op deze datum. De voorgestelde hotels en vluchten zijn onder voorbehoud van beschikbaarheid; indien nodig wordt gezorgd voor een gelijkwaardig alternatief.

Vragen of inschrijven?

Détour nieuwsbrief

Détour nieuwsbrief

Ontvang onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van ons reisaanbod.

Prima, uw inschrijving is gelukt!