We verblijven dichtbij de bruisende stad van Valencia, bakermat van de Paella Valenciana.  Deze stad die gesticht werd door de Romeinen en bloeide onder de Moorse heerschappij heeft architecturaal en cultuurhistorisch veel te bieden.  Het cultureel-wetenschappelijk complex Ciutat de les Arts i les Ciències is een pareltje van moderne architectuur. Het oude stadsgedeelte in de buurt van de historische kathedraal is zeer sfeervol.

Deze warmbloedige stad wordt omringd door meerdere bergketens en prachtige natuurparken.    

De ruime omgeving van Valencia biedt dus alles wat een motorrijder zich kan wensen: uitstekende bergwegen met ontzettend veel bochten, prachtige natuur en rijke cultuur met daarbovenop een aangenaam Mediterraan klimaat.  

Deze reis verblijven we iets ten noorden van de stad Valencia in een charmant hotel dichtbij de havenstad Sagunto,  gelegen vlak aan het strand van de Costa del Azahar: Hotel Els Arenals****  .

De geschiedenis van de stad Sagunto gaat terug tot ver voor de Romeinse tijd.   Door haar strategische ligging  was ze de inzet van een hevige strijd tijdens de veroveringstocht van Hannibal richting Rome.  

In het nabije natuurpark Serra d’ Espadà wachten duizenden bochten op ons en dit op uitstekende Spaanse asfaltwegen.

Noordwaarts rijzen de hoge bergen van ‘El Maestrat’  op vanuit de zee en zuidwaarts ontdekken we het ongerepte natuurpark ‘Muela de Cortes’ .

 

Dankzij hetgeen begrepen is in Détour de Luxe reizen we ‘licht’ zonder volledige motorbepakking.  Het blijft mogelijk om zelf te rijden naar de bestemming (dus zonder motortransport, vluchten, transfers…) en dan voorzien we een aangepast tarief (zie verder).

Woensdag 29 april:

Aankomst op de luchthaven van Valencia ‘s morgens gevolgd door de luchthaventransfer naar hotel Els Arenals op 40 Km ten noorden van Valencia.

Daar staan jullie geliefde motoren al te wachten op hun baasje en kan de bagage opgepikt worden.

Vandaag kan al gestart worden met een stevige opwarmingsrit doorheen de Serra d’ Espadán .

We verblijven 7 nachten in Hotel Els Arenals**** in formule halfpension (indien voldoende interesse voorzien we een maaltijd in het historische centrum van Sagunto en/of in de mooie stad Valencia).

Er is elke dag keuze uit een langere en kortere route (gemiddeld tussen de 200 en 350 km lang).  Kilometervreters kunnen de langere route kiezen en als je het liever wat rustiger aan doet, neem je de kortste route.

Donderdag 30 april:

Er staat een stevige rit op het programma richting westen en zuidwesten  doorheen de Sierra de Javalambra en het natuurpark Sot de Chera  met  desgewenst  terugreis langs het racecircuit van Cheste bij Valencia.  Vandaag passeert de rit ook langs het pittoreske Chulilla, absoluut een stop en foto waard! Sot de Chera

Vrijdag 01 mei:

Vandaag dookruisen we de Serra d’ Espadà en de omliggende Sierra’s.  Weinig verkeer, veel bochten, mooie natuur en superleuk.

 Deze avond genieten we van het avondmaal in het historisch centrum van Sagunto, aan de voet van het imposante kasteel.

Zaterdag 02 mei:

De voorgestelde route gaat noordwaarts, tot aan het gebergte ‘El Maestrat’.   Een bezoek aan de mooie historische stad  Morella is een aanrader.  De geschiedenis van deze strategisch gelegen vestingstad gaat terug tot de Grieken, de Carthagers, de Romeinen, de Moren en uiteindelijk de Christenen.   De Moren noemden deze stad Maurela, vandaar de huidige naam.  Na een kort bezoek aan deze stad met zijn steile straatjes, keren we terug via leuke kronkelwegen naar onze verblijfplaats aan de kust. 

 

Zondag 03 mei:

We zetten koers naar het zuidwesten, tot aan het natuurpark Muela de Cortes en het Caroig-massief met de canyon van de Jucar-rivier.

Fantastische stuurwegen temidden van een ruw en onherbergzame streek.  Fun gegarandeerd!

Muela de Cortes
Maandag 04 mei:

Een flinke rit richting van het stuwmeer Embalse de Arenoso, gelegen op de grens met de regio Aragon.  Weinig verkeer, goede asfalt, fantastische landschappen en een paar duizend bochten staan vandaag op het menu.

Dinsdag 05 mei:

De laatste volledige rijdag, maar daarom absoluut niet de minst leuke ! De route stuurt jullie stalen rossen opnieuw doorheen de Serra d’ Espadán richting Lucena.

Detour Serra Espadan
Kortere routes zijn mogelijk langsheen de Desierto de las Palmas (klein natuurpark met mooi zicht op Benicàssim en de Middellandse Zee) of richting van de Fuentes (bronnen) de Ayodar.

Woensdag 06 mei:

De motorreis zit er helaas op en de luchthaventransfer pikt jullie ‘s morgens op aan het hotel.  De motoren worden terug verwacht te Boortmeerbeek enkele dagen later.

opmerking: wie geen ganse week kan blijven, kan deze reis gemakkelijk inkorten.

_______________

Praktische modaliteiten:

Periode : woensdag 29 april tot woensdag 06 mei 2020

Formule : 8 dagen / 7 nachten in formule halfpension.

Vereiste Aantal : min. 6 – max. 12 motoren (+ eventuele duorijd(st)ers)

Op aanvraag is latere aankomst/vroeger vertrek mogelijk.

Prijs* (op basis 2-persoonskamer – singlekamer op aanvraag) :

Détour de Luxe : € 1799 voor de piloot en € 1199 voor de duo

Tip: klik op de link Détour de Luxe om te weten wat in de prijs is begrepen

Supplement single-kamer: € 245

Promo: Schrijf in vóór 31/01/2020 en geniet € 50 vroegboekkorting!

Deze reis kan ingekort worden:

 • 2 dagen minder: 180 euro korting
 • 1 dag minder: 90 euro korting

Inschrijven kan door gebruik te maken van het reservatieformulier hierboven, een  mail te sturen naar info@detour.be of te bellen op +32 (0)473 895 063 .

Inbegrepen in de prijs (samenvatting Détour de Luxe):

 • vlucht heen en terug
 • de luchthaventransfers ter plaatse
 • verblijf in kwaliteitsvolle hotels
 • vervoer van de motor, motorkledij en bagage heen/terug (vertrek vanuit Boortmeerbeek dichtbij Brussel)
 • all-risk transportverzekering inbegrepen tot 25.000 € nieuwwaarde per motor
 • begeleiding op motor tijdens de reis
 • alle routes in .gpx  + advies inzake gebruik motor-GPS
 • reisroadbook met alle nuttige informatie voor het reisverloop
 • bagagetransport tijdens de reis van hotel naar hotel
 • technische comfortservice beschikbaar aan het hotel
 • BTW (uiteraard), plaatselijke toeristenbelasting en reisgarantieverzekering

Tip: klik op de link Détour de Luxe om meer te weten omtrent deze reisformule

We raden aan dat iedereen zou beschikken over een degelijke annulatieverzekering.  Omdat deze verzekering belangrijk is, kan die bijkomend gereserveerd worden aan slechts 2,5% op de reissom.

Een verzekering reisbijstand is even belangrijk en kan afgesloten worden aan 4 €/motor/dag en 2 €/dag/persoon.

Wie meer wil weten over de diverse verzekeringen, de comfortservice, het rijtechnisch advies, de routes enz. : zie de rubriek FAQ

Onze algemene en bijzondere voorwaarden zijn toepasselijk. Deze kan je hier raadplegen.

Een upgrade van het hotelverblijf is mogelijk, voor zover minstens 5 deelnemers daarvoor inschrijven (prijs op aanvraag).

Wens je zelf te rijden naar de bestemming?  Vraag een aangepast tarief aan via mail op info@detour.be .

Onze algemene en bijzondere voorwaarden zijn toepasselijk. U kunt ze hier raadplegen.

* Tariefversie 2019.11.18

 De bovenvermelde prijs is gebaseerd op de tarieven en beschikbaarheden gekend op deze datum. De voorgestelde hotels en vluchten zijn onder voorbehoud van beschikbaarheid; indien nodig wordt gezorgd voor een gelijkwaardig alternatief.

Détour nieuwsbrief

Détour nieuwsbrief

Ontvang onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van ons reisaanbod.

Prima, uw inschrijving is gelukt!