De regio Valencia heeft niet alleen een bekend motorcircuit en een aangenaam Mediterraan klimaat.  Er zijn meerdere mooie natuurparken en veel leuke stuurwegen in prima staat.
In de bergen is er amper verkeer en kun je volop genieten van het motorrijden.

De gelijknamige hoofdstad werd gesticht door de Romeinen en bloeide onder Moorse heerschappij. Het is een bruisende Mediterrane stad, tegelijk de bakermat van de ‘Paella Valencia’.
Het cultureel-wetenschappelijk complex Ciutat de les Arts i les Ciències is een pareltje van moderne architectuur. Het oude stadsgedeelte in de buurt van de historische kathedraal is zeer sfeervol.

Deze warmbloedige stad wordt omringd door meerdere bergketens en prachtige natuurparken.

Deze reis verblijven we iets ten noorden van de stad Valencia in een charmant hotel dichtbij de havenstad Sagunto,  gelegen vlak aan het strand van de Costa del Azahar: Hotel Els Arenals****  .

De geschiedenis van de stad Sagunto gaat terug tot ver voor de Romeinse tijd.   Door haar strategische ligging was ze de inzet van een hevige strijd tijdens de veroveringstocht van Hannibal richting Rome.  

In het nabije natuurpark Serra d’ Espadà wachten duizenden bochten op ons en dit op uitstekende Spaanse asfaltwegen.  Noordwaarts rijzen de hoge bergen van ‘El Maestrat’ op vanuit de zee en meer zuidelijk ontdekken we het ongerepte natuurpark ‘Muela de Cortes’.

 

Dankzij hetgeen begrepen is in Détour de Luxe reizen we ‘licht’ zonder volledige motorbepakking.  Het blijft mogelijk om zelf te rijden naar de bestemming (dus zonder motortransport, vluchten, transfers…) en dan voorzien we een aangepast tarief (zie verder).

Maandag 25 oktober:

Aankomst op de luchthaven van Valencia latere namiddag gevolgd door de luchthaventransfer naar hotel Els Arenals op 40 Km ten noorden van Valencia.

Daar staan jullie geliefde motoren al te wachten op hun baasje en kan de bagage opgepikt worden.

We verblijven 7 nachten in Hotel Els Arenals**** in formule halfpension (één avond voorzien we een maaltijd in het historische centrum van Sagunto).

Er is elke dag keuze uit een langere en kortere route (gemiddeld tussen de 200 en 350 km lang).  Kilometervreters kunnen de langere route kiezen en als je het liever wat rustiger aan doet, neem je de kortste route.

Dinsdag 26 oktober:

Vandaag rijden we richting westen en zuidwesten  doorheen de Sierra de Javalambra en het natuurpark Sot de Chera  met desgewenst terugreis langs het racecircuit van Cheste bij Valencia.  We doorkruisen het pittoreske Chulilla, absoluut een stop en foto waard!

Sot de Chera

Woensdag 27 oktober:

De Serra d’Espadà is een natuurpark ten noordwesten van Sagunto, dat heel toegankelijk is dankzij de goede wegen erdoorheen.   De streek is rustig en verkeersarm, de bochten zijn talrijk.

Donderdag 28 oktober:

We zetten koers naar het zuidwesten, tot aan het natuurpark Muela de Cortes en het Caroig-massief met de canyon van de Jucar-rivier.

Fantastische stuurwegen doorheen een ruwe en onherbergzame streek.  Motorfun gegarandeerd!

Muela de Cortes

Deze avond genieten we van het avondmaal in het historisch centrum van Sagunto, aan de voet van het imposante kasteel.

Vrijdag 29 oktober:

Een flinke rit richting van het stuwmeer Embalse de Arenoso, gelegen op de grens met de regio Aragon.  Weinig verkeer, goede asfalt, fantastische landschappen en een paar duizend bochten staan vandaag op het menu.

Zaterdag 31 oktober:

De voorgestelde route gaat noordwaarts, tot aan het gebergte ‘El Maestrat’.   

Een bezoek aan de mooie historische stad  Morella is een aanrader.  De geschiedenis van deze strategisch gelegen vestingstad gaat terug tot de Grieken, de Carthagers, de Romeinen, de Moren en uiteindelijk de Christenen.   De Moren noemden deze stad Maurela, vandaar de huidige naam.  Na een kort bezoek aan deze stad met zijn steile straatjes, keren we terug via leuke kronkelwegen naar onze verblijfplaats aan de kust. 

Zondag 31 oktober:

De laatste volledige rijdag, maar daarom absoluut niet de minst leuke ! De route stuurt jullie stalen rossen opnieuw doorheen de Serra d’ Espadán richting Lucena.

Detour Serra Espadan

Maandag 01 november: nog een mooie afsluiter van de reis

Kortere routes zijn nog mogelijk langsheen de Desierto de las Palmas (klein natuurpark met mooi zicht op Benicàssim en de Middellandse Zee) of doorheen de Serra Calderona.

De motorreis zit er daarna helaas op en de luchthaventransfer pikt jullie in de latere namiddag op aan het hotel. 

De motoren worden terug verwacht te Boortmeerbeek vanaf donderdag 04 november.

opmerking: wie geen ganse week kan blijven, kan deze reis gemakkelijk inkorten.

_______________

Praktische modaliteiten:

Periode : maandag 25 oktober tot maandag 01 november 2021

Formule : 8 dagen / 7 nachten in formule halfpension.

Vereiste Aantal : minimaal 6 motoren

Prijs* (op basis 2-persoonskamer – singlekamer op aanvraag) :

Détour de Luxe : € 1799 voor de piloot en € 1199 voor de duo

Tip: klik op de link Détour de Luxe om te weten wat in de prijs is begrepen

Supplement single-kamer: € 245

€ 100 vroegboekkorting per persoon bij reservatie ten laatste 31/01/2021.

Deze reis kan ingekort worden:

 • 2 dagen minder: 180 euro korting
 • 1 dag minder: 90 euro korting

Inschrijven kan door gebruik te maken van het reservatieformulier hieronder of een mail te sturen naar info@detour.be of te bellen op +32 (0)473 895 063 .

Wens je zelf te rijden naar de bestemming?  Vraag een aangepast tarief aan via mail op info@detour.be .

Voordelige corona-crisis inschrijvingsregel vanaf 06/11/2020* :

* tot nader te bepalen datum

Het Covid-19 virus zorgt voor onzekere tijden qua reisplanning.  In het slechtste geval speelt het virus ons nog parten en kunnen we niet reizen op vertrekdatum.  Daarom hebben we tijdelijk*  een soepele regeling ingevoerd om in te schrijven voor een reis.

Bij reservatie vragen we een voorschot van slechts €150 per persoon.  (i.p.v. € 800 per piloot voor een reis Détour de Luxe)

Blijkt dat er nog altijd reisbeperkingen van kracht zijn op vertrekdatum (of er zijn te weinig inschrijvingen voor deze reis) storten we het voorschot onverwijld terug.   Anderzijds, als de reis met voldoende zekerheid zal kunnen doorgaan, vragen we het volgende voorschot en/of saldo op en mogen jullie al stilaan de valiezen klaarmaken om te vertrekken :-).

Reis gerust met Détour: We zijn verzekerd tegen financieel onvermogen bij Ethias Verzekeringen onder polisnr. 45.413.013 .  Op deze manier zijn de voor de reizen betaalde reissommen en de reisuitvoering zelf volledig gewaarborgd door de verzekeringsmaatschappij.

Meer informatie over de ‘corona’-inschrijvingsregel : lees meer

Inbegrepen in de prijs (samenvatting Détour de Luxe):

 • vlucht heen en terug
 • de luchthaventransfers ter plaatse
 • verblijf in kwaliteitsvolle hotels
 • vervoer van de motor, motorkledij en bagage heen/terug (vertrek vanuit Boortmeerbeek dichtbij Brussel)
 • all-risk transportverzekering inbegrepen tot 25.000 € nieuwwaarde per motor
 • begeleiding op motor tijdens de reis
 • alle routes in .gpx  + advies inzake gebruik motor-GPS
 • reisroadbook met alle nuttige informatie voor het reisverloop
 • bagagetransport tijdens de reis van hotel naar hotel
 • technische comfortservice beschikbaar aan het hotel
 • BTW (uiteraard), plaatselijke toeristenbelasting en reisgarantieverzekering

Tip: klik op de link Détour de Luxe om meer te weten omtrent deze reisformule

We raden aan dat iedereen zou beschikken over een degelijke annulatieverzekering.  Omdat deze verzekering belangrijk is, kan die bijkomend gereserveerd worden aan slechts 2,9 % op de reissom.

Een verzekering reisbijstand is even belangrijk en kan afgesloten worden aan 4 €/motor/dag en 2 €/dag/persoon.

Wie meer wil weten over de diverse verzekeringen, de comfortservice, het rijtechnisch advies, de routes enz. : zie de rubriek FAQ

Onze algemene en bijzondere voorwaarden zijn toepasselijk. Deze kan je hier raadplegen.

* Tariefversie 2020.11.12

 De bovenvermelde prijs is gebaseerd op de tarieven en beschikbaarheden gekend op deze datum. De voorgestelde hotels en vluchten zijn onder voorbehoud van beschikbaarheid; indien nodig wordt gezorgd voor een gelijkwaardig alternatief.

Vragen?

Détour nieuwsbrief

Détour nieuwsbrief

Ontvang onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van ons reisaanbod.

Prima, uw inschrijving is gelukt!