Zig zag over de grenzen van Polen, Slowakije en Tsjechië

Jullie vliegen op de luchthaven van Krakau (Polen) en verblijven de eerste nacht in de buurt van Kraków.  Daar staan de motoren al op klaar om te vertrekken.

Een bezoekje aan de historische stad Krakau is mogelijk, maar jullie kunnen deze eerste dag ook gewoon kiezen voor een motortocht doorheen Zuidoost-Polen.

De volgende dag gaat de tocht over het Tatra-gebergte naar de nieuwe verblijfplaats aan het Liptovska meer (3 nachten in  hotel Koliba Greta). De uitgestippelde ritten laten toe om zowel de Hoge Tatra (toppen tot 2650 meter) als de Lage Tatra (toppen tot 2000 meter) in al hun diversiteit te verkennen.

De prachtige natuuur, de typische bouwstijl met boomstammen, de vriendelijke bevolking,… wachten om door jullie ontdekt te worden.

Na Slowakije staat de verkenning van het Sudetengebergte op het programma, vlakbij de grens van Tsjechië en Polen.

Een mooie verbindingsrit van de Slowaakse Tatra naar het Tsjechisch Sudetengebergte  is voorzien naar het hotel te Ostruzna dichtbij de Tsjechisch-Poolse grens.

Een bezoekje aan het “Adrspach National Park” en haar speciaal gevormde rotsformaties, mag hier niet ontbreken. Deze mooie reis wordt afgesloten waar we gestart zijn (Krakau). Op de terugreis van Tsjechië naar Krakau is een stop mogelijk aan het voormalig concentratiekamp Auschwitz-Birkenau. Aangekomen in het hotel te Krakau is er nog tijd voor een avondlijk bezoek aan deze mooie en levendige historische Poolse stad. De volgende dag vliegen jullie terug naar België.

Omdat we drie landen doorkruisen (Polen, Slowakije en Tsjechië) wordt  er verbleven op 3 verschillende locaties, namelijk 3 nachten in Slowakije, 2 nachten in Tsjechië terwijl de eerste en laatste overnachting plaats vindt te Krakau.

Dit is een voorbeeld van reisprogramma waarbij de motoren worden geleverd in de buurt van de luchthaven en u zelf reist met het vliegtuig tot aan de plaats van vertrek.  Deze reis is niet begeleid, tenzij daar specifiek wordt naar gevraagd.

Ca. 3 dagen vóór vertrek: laden motoren te Boortmeerbeek (dichtbij Brussel)

Dag 1

Rechtstreekse vlucht met Brussels Airlines van Brussel­ naar Krakau (Polen).  Een korte rechtstreekse transfer brengt u naar de plaats waar de motoren gestald staan en u kunt vertrekken voor de eerste rit in Polen of gewoon een bezoekje brengen aan de stad Krakau.

Dag 2 tot. 4:

Verbindingsrit naar Slowakije met aankomst in de vooravond in Hotel Koliba Greta*** te Liptovska Sielnica alwaar er 3 nachten wordt verbleven. Dit hotel in typische Slowaakse bouwstijl beschikt over wellness en is gelegen aan het mooie Liptovska meer.

Vanuit deze verblijfplaats kunt u de de Lage en Hoge Tatra doorkruisen (een vrij jong gebergte met hoge pieken tot 2655 meter) en ontdekt u een zeer mooi stuk Slowakije. Elke dag vertrekt een leuke motortrip van 250 à 300 Km in de 4 windrichtingen, doorspekt met leuke stops (routes zijn in formaat voor motor-GPS : in principe Garmin en op aanvraag geconverteerd naar formaat voor TomTom of Tripy). Indien mogelijk wordt ook een kortere route geprogrammeerd.

Eén van de routes passeert door Zakopane, een pittoresk Pools stadje met typische houten huizen en houtsnijwerk. Deze huizen zijn gemaakt zonder nagels en elke villa heeft zijn eigen naam. Daarnaast zijn er ook recente bezienswaardigheden zoals het heiligdom van Fatima.

Dag 5 tot 7:

De 5de dag verlaat u Slowakije om te touren richting Tsjechië, meer bepaald het Sudetengebergte (op de grens van Tsjechië en Polen). Verblijf in een hotel in het Sudetengebergte dichtbij de grens van Tsjechië en Polen (Hotel Andromeda*** te Ostruzna).

Vanuit deze verblijfplaats in Tsjechië vertrekt opnieuw elke dag een route doorheen het omliggende Sudetengebergte (met toppen tot 1655 meter) en dit tot aan het Adrspach National Park.

Dag 7 :

Mooie liedjes blijven niet duren en met spijt in het hart eindigt ook het verblijf in deze bijzondere bergstreek. Op de terugreis richting Krakau, kunt  u (vrijblijvend) afslaan richting van Auschwitz/Birkenau. Deze herinnering aan de donkere tijden van de Tweede Wereldoorlog is iets dat men ooit eens zou moeten bezocht hebben .

Verblijf te Krakau (Best Western Premier Krakow****) voor de laatste nacht. Het laden van de motoren en de bagage start dezelfde avond nog.

Een bezoek aan de mooie en levendige stad Krakau is een aanrader voor deze laatste avond.

Dag 8:

Nog even lekker uitslapen waarna de luchthaventransfer u brengt naar de luchthaven voor de terugvlucht naar België.

Enkele dagen later kunnen de motoren en bagage opnieuw afgehaald worden te Boortmeerbeek.

_______________

Praktische modaliteiten:

Data zijn op aanvraag en mits beschikbaarheid.

Voorbeeld van data: begin juni, begin augustus, begin september of eind september

Dergelijke reis kan doorgaan van zodra er minstens 6 deelnemers (motoren) zijn.  Inschrijven is mogelijk ook op individuele basis.

 

Prijs:

(op basis van 2-persoonskamer in kamer met ontbijt – singlekamer en/of halfpension op aanvraag)

 • vanaf € 1399 voor de piloot en € 949 voor de duo (individuele inschrijvingen)
  extra dag ter plaatse: mogelijk mits supplement (voor zover de planning het toelaat)

In deze prijs is begrepen:

 • Motortransport heen/terug vanuit onze centrale laadplaats te Boortmeerbeek (regio Brussel);
 • De motoren worden rechtstreeks heen en terug vervoerd, waardoor de motor maar een korte tijd onderweg is;
 • De volgende bagage mag mee op transport: 3 motorkoffers en 1 bagagetas, 1 tanktas, 1 volledige set motorkledij p.p.;
 • Omnium Transportverzekering inbegrepen tot maximaal 15.000 € nieuwwaarde per motor (franchise 375 €);
 • Vlucht H/T (met handbagage) vanuit Brussel* (andere luchthaven op aanvraag);
 • Rechtstreekse luchthaventransfer naar de plaats waar de motor geleverd wordt;
 • 7 hotelovernachtingen (kamer + ontbijt);
 • Onthaal bij aankomst en vertrek door een medewerker van Détour;
 • Mooie motorroutes in formaat voor GPS (Garmin) voor de ganse reis;
 • nuttige reisinformatie inzake de routes en bezienswaardigheden.

Indien u interesse hebt om mee te gaan, contacteer ons via email: info@detour.be of bel ons op GSM +32 (0)473 895 063

Supplementen op de standaardprijs:

 • opleg voor de transportverzekering indien nieuwwaarde motor > 15.000 € (0,3 % van de hogere waarde)
 • opleg voor éénpersoonskamer op aanvraag
 • extra motorkoffer of bagagestuk dat wordt meegegeven met het motortransport: 30 €/stuk
 • supplement voor zeer grote motoren (enkel indien groter dan bvb. BMW R1200RT)
 • reisbijstandverzekering* en/of annulatieverzekering
 • bagagetransport ter plaatse : prijs op aanvraag

*opm.: wij raden iedere reiziger aan over een reisbijstandverzekering motor en persoon te beschikken; dit kan een eigen reisbijstandsverzekering zijn of deze kan via Détour worden afgesloten.

De reis en bijhorend motortransport valt onder onder onze algemene en bijzondere voorwaarden, zonder afbreuk te doen aan de dwingende bepalingen van de CMR-conventie voor wat betreft het motortransport.

versie reisaanbod: 20181107

Vragen of inschrijven?

Détour nieuwsbrief

Détour nieuwsbrief

Ontvang onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van ons reisaanbod.

Prima, uw inschrijving is gelukt!