Dwars door Spanje van het oude Castillië tot de wijnkelders van La Rioja

Deze reis ontdekken we het oude hart van Spanje, ver weg van het massatoerisme van de Spaanse Costa’s.

Het eerste deel van de reis doorkruisen we Castilla-La Mancha, de derde grootste regio van Spanje na Castilla y León en Andalucía. Castilla-La Mancha is groter dan de Benelux en telt ‘amper’ 2 miljoen inwoners.

Deze regio is ook gekend van de avonturen van Don Quichot die de strijd aanbond met de windmolens.

De routes brengen ons rondheen Mar de Castilla (letterlijk vertaald: de Zee van Castillië) vanwaar we kunnen genieten van de wondermooie zichten op de combinatie van stuwmeren gevormd door de rivier de Taag.

Het tweede deel van de reis brengt ons naar de grootste regio van Spanje, Castilla y León (meer dan 3 maal zo groot als België). Te veel om te verkennen op één reis, dus beperken we ons tot de provincie Soria, gekneld tussen het Iberisch randgebergte en het Centraal Bergmassief van Spanje.

De reis eindigt in de La Rioja-streek, waar de beste Spaanse wijnen worden geproduceerd.  Het is een waar plezier rond te touren langsheen de vele Bodega’s omringd door bijna eindeloze wijngaarden.

 

 

 

 

Dankzij hetgeen begrepen is in Détour de Luxe reizen we ‘licht’ zonder volledige motorbepakking.  Het blijft mogelijk om zelf te rijden naar de bestemming (dus zonder motortransport, vluchten, transfers…) en dan voorzien we een aangepast tarief (zie verder).

Enkele dagen voordien: laden motoren te Boortmeerbeek

Do 15 augustus: aankomst op de luchthaven van Madrid

De rechtstreekse vlucht brengt ons naar de centraal gelegen Spaanse hoofdstad. De luchthaventransfer wacht ons daar op en brengt ons naar het hotel net buiten de drukte van de hoofdstad.  Prima vertrekpunt voor de verkenning van de stuwmeren van Mar de Castilla en het natuurpark La Alcarria. Aldaar staan de motoren en de bagage op ons te wachten. 

We verblijven hier twee nachten, zodat u zich rustig kunt omkleden op de hotelkamer en eventueel eerst nog iets eten in het restaurant van het hotel. Er staat de eerste dag al een mooie rit geprogrammeerd langsheen en rondom de combinatie van stuwmeren Mar de Castilla. ‘s Avonds is de welkomstdrink voorzien zodat we mekaar wat beter kunnen leren kennen.  Het avondmaal is voorzien in het hotel (Hotel Golf Encin**** te Alcala de Henares).

Vr 16 augustus: genieten van de natuur en het stevig bochtenwerk Een rit richting noordoost tot aan de Sierra de Pela en terug via het natuurpark La Alcarria.  De eerstgenoemde bergketen vormt de natuurlijke grens met de Regio Castillë en Leon.    Hier kunnen we heerlijk rondtouren doorheen de natuurpracht van deze dunbevolkte regio. Vrijblijvend stellen we voor om het avondmaal samen te nemen in het hotel zelf of in het historisch centrum van Alcala de Henares.

Zaterdag 17 augustus: verbindingsrit naar Soria We verlaten Castillië- La Mancha en rijden kriskras doorheen La Alcarria naar het noorden, meer bepaald naar de provinciehoofdplaats Soria in de Regio Castilië en Leon. De volgende 4 nachten verblijven we in de Parador van Soria****  in formule halfpension.

Zondag 18 tot woensdag 21 augustus: Elke dag een stevige motorrit doorheen zeer diverse landschappen die de provincie Soria en het zuiden van La Rioja bieden, waaronder ook de 2000 meter hoog gelegen Laguna Negra.

Woensdag 21 augustus: verbindingsrit naar de streek La Rioja

De laatste motorrit van deze reis, maar wel nog een zeer mooi kriskras doorheen de Rioja – streek. We steken immers het Iberisch randgebergte over en komen aan te Haro,  belangrijk centrum van de wijnindustrie van La Rioja. Verblijf in Hotel ETH Rioja*** in formule kamer met ontbijt.

Donderdag 22 augustus: 

Helaas komt ook aan deze mooie reis weer een einde en worden de motoren geladen voor de terugreis naar België. De rechtstreekse luchthaventransfer naar de luchthaven van Bilbao pikt iedereen op aan het hotel. Terugvlucht naar Zaventem in de vroege namiddag.

Opmerking: De voorgestelde hotels en vluchten zijn altijd onder voorbehoud van beschikbaarheid; indien nodig wordt gezorgd voor een gelijkwaardig alternatief.

_______________________________

Praktische modaliteiten:

Periode : 15/08 – 22/08/2019 (7 nachten/8 dagen)

Formule : 5 nachten halfpension en 2 nachten in kamer met ontbijt

Vereiste Aantal : min. 6 – max. 12 motoren (+ eventuele duorijd(st)ers)

Op aanvraag is latere aankomst/vroeger vertrek mogelijk voor zover dit het reisprogramma niet verstoort.

Prijs (op basis 2-persoonskamer – singlekamer op aanvraag) :

Tip: klik op de linken van de servicelevels Standard of De luxe om te weten wat in de prijs is begrepen)

Détour de Luxe : € 1849 voor de piloot en € 1249 voor de duo

Détour Standard : € 1149 voor de piloot en € 1099 voor de duo

Breng een vriend of vriendin mee (piloot) en geniet elk € 100 korting (ook de duo van de piloot!)

Supplement single-kamer (raming en onder voorbehoud beschikbaarheid): € 295

Wie meer wil weten over de diverse verzekeringen, de comfortservice, het rijtechnisch advies, de routes enz. : zie de rubriek FAQ

Onze algemene en bijzondere voorwaarden zijn toepasselijk.

Tariefversie 20190207

Vragen?

Détour nieuwsbrief

Détour nieuwsbrief

Ontvang onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van ons reisaanbod.

Prima, uw inschrijving is gelukt!