Het eiland Sardinië heeft een aangenaam Mediterraan klimaat.  Je kunt er nog in alle rust rondtouren.  Het is het tweede grootste eiland in de Middellandse Zee (enkel Sicilië is groter) en is een unieke reisbestemming op zich.
De vele kleine baaien omringd door hoge kliffen, de pittoreske haventjes en haar rijke geschiedenis maken het plaatje compleet.

Deze motorreis start in een degelijk hotel in de Drôme, een eind ten zuiden van de Franse stad Lyon (afstand is iets meer dan 900 Km vanaf Antwerpen).  We voorzien uiteraard motortransport heen/terug vanaf Boortmeerbeek naar dit vertrekpunt, maar het is mogelijk om ook zelf te rijden tot daar.

Zoals altijd bij Détour voorzien we dagroutes van verschillende lengtes tussen 200 à 350 Km per route (de maximale lengte van een route hangt ook af van het type weg uiteraard – vlottere wegen of zeer veel bochten maakt wel degelijk een verschil).

In de formule Détour de Luxe (motortransport inclusief) vlieg je rechtstreeks met Brussels Airlines van Brussel tot Lyon en terug.  Aldaar volgt een rechtstreekse transfer naar het hotel in de Drôme-vallei.
Gedurende de ganse reis voorzien we bagagetransport, zodat je licht en relax kunt reizen.
En vanaf 2022 komen we zelfs deze bagage afhalen bij jullie thuis en na de reis terugbrengen (binnen een straal van max. 125 Km gerekend vanaf Boortmeerbeek – we maken uiteraard ook afspraken omtrent het maximaal volume van deze bagage: klik hier).  Deze service is ook toegankelijk voor wie zelf wenst te rijden naar het eerste hotel en geen gebruik maakt van het motortransport.
Meer en betere service kun je eigenlijk niet wensen.

De vlucht vertrekt om 09:30 u in Zaventem en landt in Lyon om 10:50 u.   Rond de middag komen we aan in het hotel in Loriol-sur-Drôme en ‘s namiddags kun je al een opwarmingsrit maken doorheen de vele lavendelvelden, langs kastelen en door pittoreske dorpen of gewoon even het noordelijke deel van de Ardèche meepikken.

De volgende dag vertrekken we richting van de Middellandse Zeekust naar Toulon, waar de nachtboot naar Sardinië ons opwacht.
Een passage over de legendarische Mont-Ventoux mocht hierbij niet ontbreken.


We wachten iedereen op in de haven van Toulon, vanwaar we om 19 u met de Ferry vertrekken naar de Sardeense havenstad Porto Torres.  Na een ontspannen overtocht komt de boot  ‘s morgens rond 11 u aan in Sardinië.


Zodra we voet aan wal gezet hebben, start de motorrit doorheen het noordelijk deel van Sardinië tot aan de noordoostkust met haar prachtige Costa Smeralda (‘de Smaragdkust’).

Het volgende hotel wordt omringd door prachtige natuur met zicht op het meer ‘Lago del Liscia’, alwaar we 2 nachten verblijven.

We steken vervolgens het binnenland door naar de zuidelijker gelegen kuststad Arbatax, gekend voor de rode rotsformaties aan de kust.
De route ernaar toe stuurt ons over leuke bergwegen en langs prachtige meren.

Hier verblijven we 3 opeenvolgende nachten in een sfeervol 4-sterrenhotel, zodat jullie even kunnen uitblazen of focussen op het rijplezier dat ons de volgende dagen te wachten staat in het bergachtige Sardinië, met talrijke natuurparken zoals Gennargentu.

De zesde dag van ons verblijf op Sardinië rijden we terug naar de haven van Porto Torres.  Eerst nog even genieten van de mooie landschappen onderweg.
Om 17 u schepen we in en komen ‘s morgens rond 09 u fris en monter toe in Toulon.

Vervolgens zetten we doorheen de Provence en langs de ‘Gorges du Verdon’ koers naar het hotel in de Drôme.

Nog een laatste avond zijn we samen met het ganse reisgezelschap.  De volgende dag pikt de luchthaventransfer ons op en nemen we de korte terugvlucht naar Brussel om 11:35 u en de motoren reizen ons na met het motortransport.

Samengevat:  de reis duurt 10 dagen, we verblijven 2 nachten in Zuid-Frankrijk, 2 x op de nachtboot en vertoeven 5 nachten op Sardinië (dus in totaal 9 nachten/10 dagen).

 

 

 

 

 

 

Dankzij hetgeen begrepen is in Détour de Luxe reizen we ‘licht’ zonder volledige motorbepakking.  Het blijft mogelijk om zelf te rijden naar de bestemming (dus zonder motortransport, vluchten, transfers…) en dan voorzien we een aangepast tarief.

Laden motoren: enkele dagen voordien te Boortmeerbeek (regio Brussel)

_______________________________

Praktische modaliteiten:

Periode : maandag 03 tot woensdag 12 oktober 2022 – 9 n./10 d.

Formule : 9 nachten in formule halfpension (ook op de ferry).

Vereiste Aantal : min. 8 motoren (+ eventuele duorijd(st)ers).   Deze reis is volzet!

Prijs* (op basis 2-persoonskamer) :

Détour de Luxe : € 2495 voor de piloot en € 1995 voor de duo (te verhogen met de eventuele kost van de verzekeringen)

Wij hanteren dus geen misleidende ‘vanaf … €‘ – prijzen.  Integendeel, op de hierboven vermelde prijs kan zelfs nog vroegboekkorting van toepassing zijn!

Tip: klik op de link Détour de Luxe om te weten wat in de prijs is begrepen

Supplement single-kamer: 475 €

Vroegboekkorting  € 100 p.p. (reservaties ten laatste 31/01/2022)

Wens je zelf te rijden naar de bestemming?  Dan is het tarief € 1925 voor de piloot en € 1825 voor de duo.

Na reservatie ontvangen jullie een bestelbon die de reservatie samenvat en waarop het bedrag van het voorschot en te betalen saldo vermeld staat.

We verwachten dat elke deelnemer beschikt over een verzekering reisbijstand en een verzekering reisannulatie. 
Beschikken jullie over een goede eigen verzekering dan is dat uiteraard prima.
Jullie kunnen deze polis ook afsluiten via ons aan gunstige tarieven:
– reisbijstand Ethias Privilege aan 4 €/motor/dag en 2 €/dag/persoon.
– annulatieverzekering Ethias aan 2,90 % op de reissom.

Andere mogelijke verzekering: afkoop van de voorziene vrijstelling transportverzekering (€ 375) van de motor = € 19 per motor

opmerking: op dit moment kunnen we nog geen reisbijstand aanbieden voor klanten gedomicilieerd buiten België (neem in dat geval met ons contact voor een oplossing).

Deze reis kan ingekort worden (voor zover de reisplanning dit toelaat):

 • 2 dagen minder: 180 euro korting
 • 1 dag minder: 90 euro korting

Reis gerust met Détour: We hebben een polis reisgarantie afgesloten bij Ethias Verzekeringen onder polisnr. 45.413.013 .  Op deze manier zijn de door jullie betaalde reissommen en de reisuitvoering volledig gewaarborgd door deze verzekeringsmaatschappij.

Wat als de reis niet kan doorgaan wegens Covid-19?
Zie alle informatie op deze link: https://detour.be/betaalde-voorschotten-en-reisannulaties-wegens-covid19/

Inbegrepen in de prijs ( formule Détour de Luxe ) :

 • vlucht H/T met handbagage en 23 Kg ingecheckte bagage
 • de transfers ter plaatse
 • verblijf in kwaliteitsvolle hotels (halfpension)
 • overzet vasteland-Sardinië h/t  (motor, piloot en eventuele duo, in tweepersoonskajuit met eigen sanitair & douche)
 • vervoer van de motor, motorkledij en bagage heen/terug tot eerste hotel (vertrek vanuit Boortmeerbeek dichtbij Brussel)
 • all-risk transportverzekering inbegrepen tot 27.500 € nieuwwaarde per motor (vrijstelling € 375)
 • mogelijkheid tot laten afhalen/terugbrengen bagage bij je thuis (max. 125 Km vanaf Boortmeerbeek en binnen de toegelaten volumes)
 • begeleiding op motor tijdens de reis
 • alle routes in .gpx  (elke dag keuze uit meerdere lengtes van route) + advies inzake gebruik motor-GPS
 • reisroadbook met alle nuttige informatie voor het reisverloop
 • bagagetransport tijdens de reis van hotel naar hotel ( binnen de toegelaten volumes: zie hier )
 • technische comfortservice beschikbaar aan het hotel ( meer info, klik hier )
 • BTW (uiteraard), plaatselijke toeristenbelasting en reisgarantieverzekering

Wie meer wil weten over de diverse verzekeringen, de comfortservice, het rijtechnisch advies, de routes enz. : zie de rubriek FAQ

Onze algemene en bijzondere voorwaarden zijn toepasselijk. U kunt ze hier raadplegen.

* versie 23.02.2022

 

Vragen?

Détour nieuwsbrief

Détour nieuwsbrief

Ontvang onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van ons reisaanbod.

Prima, uw inschrijving is gelukt!