Van de wijngaarden van La Rioja naar de toppen van Picos de Europa

De Picos de Europa (letterlijk vertaald: de puntige bergtoppen van Europa) is het hoogste massief van het Cantabrisch gebergte in Noordwest-Spanje, met toppen boven de 2.600 meter.

Deze ganse streek is doorspekt met natuurparken en voor de motorrijder is het één groot bochtenfestijn.

Deze reis verblijven we bij aankomst en vertrek in dé wijnstreek van Spanje ‘La Rioja’, verkennen we gedurende 5 dagen de Picos de Europa en de omliggende natuurparken en doorkruisen we het noorden van de Regio Castillie en Leon (gelegen ten zuiden van het Cantabrisch gebergte en met een veel droger klimaat dan de Picos). Gezien we meerdere landschappen doorkruisen, krijgen we een uitermate gevarieerde reis.

Dankzij hetgeen begrepen is in Détour de Luxe reizen we ‘licht’ zonder volledige motorbepakking.  Het blijft mogelijk om zelf te rijden naar de bestemming (dus zonder motortransport, vluchten, transfers…) en dan voorzien we een aangepast tarief (zie verder).

Laden motoren: enkele dagen voordien te Boortmeerbeek (regio Brussel)

Donderdag 20 juni:

We komen aan met de middagvlucht te Bilbao en de luchthaventransfer brengt jullie naar het wijnstadje HARO, alwaar de motoren op jullie staan te wachten.

In de latere namiddag kan al vertrokken worden voor een korte route doorheen de Rioja Alta (de hoge Rioja) en de Rioja Alavesa  (dat eigenlijk nog een  stukje is van Baskische provincie Álava).  We passeren langs het Balcon van Rioja dat een mooi uitzicht biedt op de Ebro-vallei tussen Haro en Logroño. De schitterende stadjes Laguardia en Labastida ontbreken uiteraard niet op de route.

opm.: Aankomst is ook mogelijk op vrijdag 21 juni

Vrijdag 21 juni: rit  doorheen het bergachtige zuiden van de Regio La Rioja

Vanuit onze verblijfplaats te Haro touren we zuidwaarts doorheen de Sierra de Camero Nuevo. We passeren eerst nog even langs het pittoreske klooster van San Millán de la Cogolla, het vlakbij gelegen Monasterio de Suso en het Monasterio de Valvanera.   We volgen de nauwe kloof die de Rio Najerilla heeft uitgesleten in de typische groen gekleurde rotsen, om dan terug af te draaien naar de Ebro-vallei.

’s Avonds kunnen we (vrijblijvend) genieten van een avondmaal in het hotel of in één van de vele gezellige restaurantjes in de stad Haro.

Zaterdag 22 juni tot donderdag 27 juni:

‘s Morgens wordt ook de bagage ingeladen en deze vertrekt richting van de volgende verblijfplaats ten zuiden van de Picos de Europa.

Jullie starten met een leuke motorrit kriskras langs de oevers van de Ebro-rivier richting van het natuurpark Fuentes Carrionas : een prima uitvalsbasis voor de verkenning van de Picos de Europa.

Er zijn 5 nachten verblijf voorzien in de buurt van het natuurpark Fuentes Carrionas.   Hierdoor is er ruim tijd genoeg om de Picos de Europa te verkennen met de motor en tegelijk voorzien we nog enkele prachtige motorroutes door het dunbevolkte Castillië en Leon, waar ‘filestress’ gewoonweg niet bestaat.

Donderdag 27 juni: 

We laten de Picos achter ons en rijden terug oostwaarts naar Haro.

Deze avond worden de motoren en de bagage geladen terwijl jullie nog een bezoekje kunnen brengen aan het pittoreske stadje Haro.  Een bezoek aan één van de vele wijnkelders in de buurt loont alleszins de moeite.

Avondmaal is vrijblijvend te nemen in het hotel of in het historisch centrum van Haro.

Vrijdag 28 juni:

De luchthaventransfer pikt jullie op in de late voormiddag voor de terugvlucht met Brussels Airlines naar Zaventem.

Opm.: de voorgestelde vluchten en hotels zijn altijd onder voorbehoud van beschikbaarheid op het moment van reservatie en kunnen vervangen worden door een gelijkwaardig alternatief indien nodig.

__________________________

Praktische modaliteiten:

Periode : Do 20/06 – Vr 28/06/2019 (8 nachten/9 dagen)

Formule : 6 nachten in half-pension en 2 x Kamer met ontbijt

Vereiste Aantal : min. 6 – max. 12 motoren (+ eventuele duorijd(st)ers)

Op aanvraag is latere aankomst/vroeger vertrek mogelijk voor zover dit het reisprogramma niet verstoort.

Prijs (op basis 2-persoonskamer – singlekamer op aanvraag) :

Prijs volgens reisaanbod Détour de Luxe :  € 1899 voor de piloot en € 1199 voor de duo

Tip: klik op de link Détour de Luxe om te zien wat allemaal inbegrepen is!

Breng een vriend of vriendin mee (piloot) en geniet elk € 100 korting (ook de duo van de piloot!)

Supplement single-kamer (raming en onder voorbehoud beschikbaarheid): € 298

Wens je zelf te rijden naar de bestemming (zonder motortransport, vluchten, transfers, bagagetransport) dan komt het tarief op:

€ 1149 voor de piloot en € 1099 voor de duo

Wie meer wil weten over de diverse verzekeringen, de comfortservice, het rijtechnisch advies, de routes enz. : zie de rubriek FAQ

Voor meer info: contacteer ons via email: info@detour.be of bel op GSM +32 (0)473 895 063

Opmerking: De voorgestelde hotels en vluchten zijn altijd onder voorbehoud van beschikbaarheid; indien nodig wordt gezorgd voor een gelijkwaardig alternatief.

Onze algemene en bijzondere voorwaarden zijn toepasselijk en kunnen hier geconsulteerd worden.

tariefversie: 20190207

 

Vragen?

Détour nieuwsbrief

Détour nieuwsbrief

Ontvang onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van ons reisaanbod.

Prima, uw inschrijving is gelukt!