In 2017 konden we reeds genieten van een fantastische  reis naar Noord-Portugal. In 2020 willen we dit nog eens overdoen.  We focussen opnieuw op het noordelijke deel vanaf Porto tot de afgelegen provincie Tras-os-Montes.  Deze keer voegen we er een extra stuk aan toe, namelijk van  Aveiro – het Venetië van Portugal- tot aan de hoogste bergketen ‘Serra de Estrella’.

Er staat weer heel wat moois op het programma:

 • de natuurparken ‘Peneda-Gerês’ en  ‘Montesinho’
 • de steile oevers van de Douro
 • de vele grotere en kleinere bergketens zoals Serra de Montemuro en Serra de Estrela….
 • Aveiro, het Venetië van Portugal…

 

 

 

Na aankomst op de luchthaven van Porto brengt de rechtstreekse luchthaventransfer ons naar een hotel net buiten de drukte van de tweede grootste stad van Portugal.

De motoren staan dan al te wachten aan het hotel, zodat jullie eerst rustig kunnen inchecken en klaarmaken voor de opwarmingsroute…  Of eerst nog even pootje baden in de Atlantische Oceaan.

Een ganse week intens rijplezier doorheen Noord-Portugal staan op het programma.  Zoals gewoonlijk voorzien we elke dag keuze uit meerdere routes variërend tussen de 200 en de 350 Km lang  (met de eerste dag een korte opwarmingsroute ).

Dankzij hetgeen begrepen is in Détour de Luxe reizen we ‘licht’ zonder volledige motorbepakking.  Het blijft mogelijk om zelf te rijden naar de bestemming (dus zonder motortransport, vluchten, transfers…) en dan voorzien we een aangepast tarief .

Laden motoren: enkele dagen voordien te Boortmeerbeek (regio Brussel).

Zondag 18 oktober :

We vliegen op de luchthaven* van de havenstad Porto, in 2001 culturele hoofdstad van Europa.  Een korte luchthaventransfer brengt ons naar het eerste hotel net buiten het drukke centrum van de stad.  De motoren en de bagage zijn daar al aangekomen en we hebben alle tijd om de bagage naar de kamer te brengen en desgewenst de motorkledij aan te trekken.  Of nog wat chillen in de bar van het hotel…

* Heenvlucht vanuit Brussel Nationale Luchthaven met aankomst  in de namiddag (op deze vlucht is de luchthaventransfer gebaseerd – andere vlucht is mogelijk op aanvraag).

Wie last heeft van ‘motorkriebels’ kan al starten met de eerste dagroute met een lengte tussen 100 en 200 Km.

Verblijf in Hotel Solverde *****  in Espinho (halfpension).

Maandag 19 oktober  :

We verlaten het eerste hotel, geven de bagage mee met de bagagetransfer en rijden langs mooie kronkelende wegen naar het noordoosten van Portugal.

Een leuke verbindingsrit die jullie brengt langs de twee grote stuwmeren ten oosten van het natuurpark Peneda-Gerês.   De wegen rond het stuwmeer (Barragem) zijn fantastisch en we genieten van een uniek uitzicht op de ‘Barragem do Alto Rabagão‘ en ‘Barragem de Venda Nova

We bevinden ons nu volop in de provincie ‘Trás-os-Montes‘, letterlijk vertaald ‘over de bergen’.   Deze streek begint inderdaad achter de 2 bergketens Serra do Marão en Serra do Gerês.  Het is er dunbevolkt en wordt ten noorden begrensd door het Spaanse Galicië, in het westen door de Douro en het Spaanse Castillië en León en ook door de Douro-rivier in het zuiden.

We verblijven 3 nachten in halfpension in Hotel Art & Spa Boticas**** .    Eénmaal gaan we uit eten in een plaatselijk restaurant.

Dinsdag 20 oktober:

Het natuurpark Montesinho wacht om door ons ontdekt te worden. Het wordt een flinke bochtenrijke rit die ons brengt tot aan Bragança dichtbij de Spaanse grens.

 

Woensdag 21 oktober:

Een rit doorheen het natuurpark Peneda-Gerês mag niet ontbreken.  De weinige wegen die door dit natuurpark lopen zijn gewoonweg schitterend.  De contrasten qua landschap zijn groot, gaande van diepe dalen en groene hellingen tot woeste bergtoppen.

Donderdag 22 oktober:

De bagage wordt afgeleverd en vertrekt al naar onze volgende verblijfplaats in de buurt van Aveiro.

We verlaten immers het uiterste noorden van Portugal en trekken meer zuidwaarts.

De  indrukwekkende Douro-rivier ligt uiteraard ook op het traject van de geprogrammeerde route.  De leuke bochtjes en bergkammen zijn ideaal voor enkele mooie foto-shoots.

Tijdens de rit overschrijden we de Douro en na een afwisselende verbindingsrit  komen we aan in de streek tussen Aveiro en  Viseu.

overnachting: 3 nachten halfpension in Quinta do Louredo**** te Águeda, nabij Aveiro. (avondeten voorzien in een plaatselijk restaurant)

Vrijdag 23 oktober:

Er is keuze tussen een culturele rondrit naar ondermeer Aveiro – ‘het Venetië van Portugal’, tegelijk een levendige universiteitsstad.  Uiteraard kan ook Coimbra – ‘stad van de kunst en letteren van het land’ bezocht worden.

Wie liever bochtjes pikt, kan zich volop uitleven in de Serra do Caramulo en de Serra de Montemuro of genieten van de rit richting Castelo Branco.

Zaterdag 24 oktober:  route naar de Serra de Estrela

De Serra de Estrela is de grootste bergketen van Portugal en hier bevindt zich ook de hoogste piek van het land ‘Torre’ met een hoogte van 1.993 meter.  Een stevige rit langs en doorheen dit mooie natuurpark.

Het avondmaal is voorzien in de buurt van het hotel.  De motoren en de bagage worden deze avond nog geladen.

Zondag 25 oktober: Laatste dag

Helaas komt ook aan deze mooie motorreis een eind …  De motoren vertrekken vandaag huiswaarts met de vrachtwagen en wij worden opgewacht aan het hotel voor de transfer naar de luchthaven van Porto en de terugvlucht naar Brussel.

De motoren worden terug verwacht te Boortmeerbeek vanaf dinsdagavond 27 oktober.

__________________________

Praktische modaliteiten:

Periode : zondag 18/10 – zondag 25/10/2020 (7 nachten/8 dagen)

Formule : 7 nachten in halfpension

Vereiste Aantal : min. 6 – max. 12 motoren (+ eventuele duorijd(st)ers)

Op aanvraag is latere aankomst/vroeger vertrek mogelijk voor zover dit het reisprogramma niet verstoort.

Inschrijven kan door een mail te sturen naar info@detour.be of door gebruik te maken van het reservatieformulier hierboven.

Belangrijke opmerking: Deze reis gaat door ook als onze reisbestemming zou veranderen naar code Rood! Deze codes variëren zo snel dat het niet meer bij te houden is.  Onze manier van reizen is veilig als men de elementaire regels respecteert: mondmasker, afstand houden, handen ontsmetten, in de bubbel blijven…  Als je deelneemt aan deze reis, aanvaard je ook de mogelijke gevolgen als de veiligheidscode zou wijzigen van oranje naar rood (dit kan zijn: een Covid-19 test bij terugkeer en eventueel enkele dagen quarantaine…)..

Prijs:

(op basis van 2-persoonskamer – motor met standaardafmetingen)

Prijs volgens reisaanbod Détour de Luxe : € 1999 voor de piloot en € 1299 voor de duo

Tip: klik op de link Détour de Luxe om te zien wat allemaal inbegrepen is! 

Supplement single-kamer : € 295

Inkorting van de reis is mogelijk:

 • 2 dagen korter: min 180 euro
 • 1 dag korter: min 90 €

Inschrijven kan door gebruik te maken van het reservatieformulier hieronder of een mail te sturen naar info@detour.be of te bellen op +32 (0)473 895 063 .

Inbegrepen in de prijs (samenvatting Détour de Luxe):

 • vlucht heen en terug
 • de luchthaventransfers ter plaatse
 • verblijf in kwaliteitsvolle hotels
 • vervoer van de motor, motorkledij en bagage heen/terug (vertrek vanuit Boortmeerbeek dichtbij Brussel)
 • all-risk transportverzekering inbegrepen tot 25.000 € nieuwwaarde per motor
 • begeleiding op motor tijdens de reis
 • alle routes in .gpx + advies inzake gebruik motor-GPS
 • reisroadbook met alle nuttige informatie voor het reisverloop
 • bagagetransport tijdens de reis van hotel naar hotel
 • technische comfortservice beschikbaar aan het hotel
 • BTW (uiteraard), plaatselijke toeristenbelasting en reisgarantieverzekering

Tip: klik op de link Détour de Luxe om meer te weten omtrent deze reisformule

We raden aan dat iedereen zou beschikken over een degelijke annulatieverzekering.  Omdat deze verzekering belangrijk is, kan die bijkomend gereserveerd worden aan slechts 2,9 % op de reissom.

Een verzekering reisbijstand is even belangrijk en kan afgesloten worden aan 4 €/motor/dag en 2 €/dag/persoon.

Wie meer wil weten over de diverse verzekeringen, de comfortservice, het rijtechnisch advies, de routes enz. : zie de rubriek FAQ

Wens je zelf te rijden naar de bestemming?  Vraag een aangepast tarief aan via mail op info@detour.be .

Onze algemene en bijzondere voorwaarden zijn toepasselijk en kunnen hier geconsulteerd worden.

versie: 2020.10.04

 

Vragen?

Détour nieuwsbrief

Détour nieuwsbrief

Ontvang onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van ons reisaanbod.

Prima, uw inschrijving is gelukt!