Proeven van het motorrijden

Deze motorinitiatie vindt plaats met lichte en wendbare 125cc lesmotoren. Deze zijn ideaal om te leren motorrijden, want ze hebben een beheersbaar gewicht en motorvermogen en vereisen toch dezelfde rijtechniek als een zware motor.

Deze lesmotoren komen qua rijbewijscategorie overeen met A1 en indien u beschikt over een rijbewijs B afgeleverd ten laatste op 01/05/2011 dan mag u in België met deze motoren rijden.

 

We geven les aan max. 3 cursisten tegelijk. Op deze manier volgen we elke cursist van nabij op en kan het niveau van de les volledig afgestemd worden op de specifieke behoefte van elke deelnemer.

200 minuten motordoop (3 u 20) zijn dan meestal voldoende om de basistechniek van het motorrijden aan te leren en onder begeleiding van een ervaren instructeur nog een leuk motortochtje te maken in de omgeving.

De les wordt altijd aangepast aan het niveau van de cursist.  De meeste cursisten hebben weinig of geen voorafgaandelijke ervaring en dan wordt de les stapsgewijze opgebouwd als volgt:

  • kennismaking met de motor en de bedieningsorganen
  • het gewicht en evenwicht van de motor aanvoelen
  • leren starten, vertrekken en stoppen
  • motorbeheersing bij lage snelheid en uitvoeren van maneuvers
  • oefeningen inzake de kijktechniek bij het rijden
  • leren opschakelen en terugschakelen
  • aanleren van de goede remtechniek
  • als afsluiter een deugddoende rit op de openbare weg onder begeleiding van een instructeur.

_________________________

Een afspraak vraagt men best via mail op info@detour.be met vermelding van uw telefoonnummer. Nadere informatie is ook telefonisch te bekomen op het GSM-nr.  +32 (0)473 895 063.

De opleiding vindt plaats te Boortmeerbeek op afspraak.   

De les wordt geleidelijk opgebouwd en elke cursist krijgt voldoende aandacht.  Daarom werken we op individuele basis of tot maximaal 3 cursisten per instructeur.

Prijs :  € 179,00 per cursist voor 200′ motordoop (tarief inclusief 21% BTW)

De lesmotor, brandstof en motorkledij (helm, vest, handschoenen) wordt door ons voorzien.

U mag desgewenst de eigen motorkledij dragen.  We vragen (eigen) stevig schoeisel aan te trekken dat de enkel beschermt en een lange broek te dragen.

De motoren zijn volledig verzekerd en voor de bestuurder werd door ons een verzekering tegen lichamelijke ongevallen afgesloten.

 

Vragen?

Détour nieuwsbrief

Détour nieuwsbrief

Ontvang onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van ons reisaanbod.

Prima, uw inschrijving is gelukt!