Het magische Marokko 

De reis start in Zuid-Spanje (Málaga) alwaar de motoren worden opgepikt en daarna een korte rit naar de haven van Algeciras, om de overzet te nemen naar Marokko.

We trekken van noord naar zuid en terug, dwars doorheen Marokko (zowat 3000 Km in totaal) .  Een ideale reis voor wie rijdt met een zware all-road motor (BMW GS, KTM Adventure, Honda Africa Twin, Yamaha Super Ténéré, Triumph Tiger enz..). Op een verantwoorde manier kan de motor getest worden op onverharde paden.  We kiezen voor een goede mix van gewone asfaltwegen (75%) en pistes (ca. 25 %).

Het niveau is toegankelijk, ook voor wie nooit met de motor over pistes heeft gereden, en mits voldoende interesse organiseren wij een all-road cursus voor niet-experten.

 

Deze reis wordt zeer goed omkaderd: er is technische assistentie en bagagetransport voorzien (met 4x4 -volgwagen) en we worden ondersteund door een plaatselijke gids.  Daar bovenop zijn er nog 2 gidsen op motor van Détour/Motorreis.com .

We overnachten niet in de grote toeristische centra met een groot hotelaanbod, maar streven naar hotels van goede kwaliteit die soms wat meer afgelegen zijn.

De routes bieden een goede mix van asfalt en gravel, waarbij het ook mogelijk zal zijn de pistes over te slaan en over de gewone wegen te rijden naar de volgende bestemming (de technische assistentie en de bagage gaat wel mee met de groep die op de pistes rijdt).

De aard van de reis kan ervoor zorgen dat, na onze laatste verkenning, het programma licht zal moeten bijgestuurd worden aan eventueel gewijzigde omstandigheden (bvb. piste die geasfalteerd werd ondertussen of weg die is afgesloten …)

Dankzij hetgeen begrepen is in Détour de Luxe reizen we ‘licht’ zonder volledige motorbepakking.  Het blijft mogelijk om zelf te rijden naar de bestemming (dus zonder motortransport, vluchten, transfers…) en dan voorzien we een aangepast tarief.

Enkele dagen voor vertrek worden de motoren verwacht op onze centrale laadplaats te Boortmeerbeek.  Kort daarna vertrekt het motortransport richting Zuid-Spanje.

Voorlopig programma:

Vrijdag 01  november 2019 :

Aankomst op de luchthaven van Malaga. We pikken de motoren op in de buurt van de luchthaven  en we maken kennis met de gidsen.

De bagage kan geladen worden in het 4×4-volgvoertuig (opgelet: geen harde valiezen en bagage beperkt tot één zachte tas/roltas van ongeveer 60 liter per persoon).

opm.: op aanvraag kunnen we aankomst boeken op 31/10 zodat u al de dag voordien ter plaatse bent.

Na een korte verbindingsrit (ca. 1.5 u) komen we aan te Algeciras alwaar we de overzet nemen naar Marokko.

De overnachting is gepland net buiten de stad Tanger, zodat we de volgende morgen vlot kunnen vertrekken.

Zaterdag 02 november 2019:

We vertrekken tijdig (ten laatste om 09 u) voor de verbindingsrit zuidwaarts, doorheen het Rif-gebergte en langs Meknès en Fès tot net voorbij de Midden-Atlas (ca. 400 Km over goed berijdbare wegen).  De tweede overnachting is gepland in de buurt van de stad Midelt.

Zondag 03 november 2019:

We zijn nu al vlot opgeschoten en genieten van een mooie rit langs de Gorges-du-Ziz tot Erfoud.  Deze rit is niet zo lang (ca. 225 Km over vlotte wegen) waardoor er normaal gezien nog tijd over is om de zandduinen van Merzouga te bezichtigen (iets meer dan 100 Km extra heen/terug).

Overnachting in Hotel Xaluca te Erfoud.

Maandag 04 november 2019:

Van Erfoud via Tinerhir met haar beroemde Palmentuin rijden we langs de indrukwekkende Todra-kloof, het decor van o.a. enkele scènes uit de film Lawrence of Arabia (en nog meerdere andere films).

Op de heenreis kan een stukje piste genomen worden door om te rijden richting Goulmima.

Het verblijf is gepland in Auberge le Festival op een zeer mooie locatie in de buurt van de Todra-kloof.

Dinsdag 05 november 2019:

Van de Gorges Du Todra steken we door (grotendeels over pistes) naar Zagora, waarbij we uiteraard passeren langs de Vallée du Drâa met haar  vele dadelpalmbomen. 

We overnachten in de Kasbah Sirocco te Zagora.

Woensdag 06 november 2019:

We verlaten Zagora en begeven ons zuidwaarts over de gewone weg naar Foum Zguid.  Geen lange route en dus iets rustiger aan, want we hebben al stevig wat kilometers gedaan de dagen voordien.

Er kan gekozen worden om de piste te nemen van Mhamid langs het ‘meer’ van Iriki naar Foum Zguid (onder voorbehoud van haalbaarheid na verkenning dus het kan een alternatieve piste worden).

Overnachting in Bab Rimal – Hôtel de Charme te Foum Zguid.

Donderdag 07 november 2019:

Een mooie rustige rit richting Ouarzazate over de weg met voor de liefhebbers de ‘weg afsnijden’ over een leuke piste.

Verblijf in Kasbah Riad Dar Chamaa te Ouarzazate.

Vrijdag 08 november 2019:

Vanuit Ouarzazate rijden we naar Marrakech – het historische hart van Marokko.  We maken eerst een omweg langs het mooie dorp Aït-Benhaddou (de ksar is Unesco werelderfgoed).

Daarna ‘stuiven’ we over de 2.260 meter hoge bergpas Tizi-n-Tichka naar Marrakech.

Er is normaal gezien ruim de tijd voor een bezoekje aan deze mooie stad.  We verblijven aan de rand van de stad in Kasbah Le Mirage.

Zaterdag 09 november 2019:

We vertrekken tijdig voor een flinke rit noordwaarts en genieten van het uitzicht op de ongerepte ceder-bossen van de Midden-Atlas.

Verblijf in een etappehotel tussen Aznou en Meknès.  

Zondag 10 november 2019:

Een korte omweg langs de Atlantische kust brengt ons te Tanger waar we dezelfde avond nog de overzet nemen naar Algeciras.  

Verblijf in de buurt van Algeciras.

Maandag 11 november 2019:

Nog eens genieten van een mooie rit richting luchthaven.  In de buurt van de luchthaven worden de motoren en de bagage verwacht, die daarna nog vertrekken met de vrachtwagen huiswaarts.

Een korte transfer brengt iedereen naar de luchthaven en we vliegen terug naar Brussel.

 

Enkele dagen nadien worden de motoren terug verwacht te Boortmeerbeek.

_______________________________

Praktische modaliteiten:

Periode : 01/11 tot 11/11/2019 (10 nachten/11 dagen – eventueel aankomst op 31/10 indien dit gunstig is voor de reisplanning)

Formule:  hotel in halfpension 

Deze reis gaat door onder de voorwaarde van minstens 10 deelnemers (motoren). Uiteraard zijn ook duorijd((st)ers toegelaten.

Later op het jaar wordt voor de deelnemers nog een info-avond georganiseerd evenals een basisopleiding ‘rijden op onverharde wegen’.

Prijs* (op basis 2-persoonskamer) :

Détour de Luxe : vanaf 10 deelnemers € 2899 piloot/€ 1999  duo – vanaf 15 deelnemers: € 2799 piloot / € 1899 duo

Tip: klik op de link Détour de Luxe om te weten wat in de service is begrepen

Basisopleiding ‘rijden op onverharde wegen’: € 100 per piloot (min. 6 deelnemers)

Deze basisopleiding is gratis voor wie vóór 28.02.2019 inschrijft op de reis !

Supplement single-kamer (raming) : € 375

Wie meer wil weten over de diverse verzekeringen, de comfortservice, het rijtechnisch advies, de routes enz. : zie de rubriek FAQ

Onze algemene en bijzondere voorwaarden zijn toepasselijk. U kunt ze hier raadplegen.

* Tariefversie 20190202.  De bovenvermelde prijs is gebaseerd op de tarieven en beschikbaarheid gekend op deze datum. De voorgestelde hotels en vluchten zijn onder voorbehoud van beschikbaarheid; indien nodig wordt gezorgd voor een gelijkwaardig alternatief.

Vragen of inschrijven?

Détour nieuwsbrief

Détour nieuwsbrief

Ontvang onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van ons reisaanbod.

Prima, uw inschrijving is gelukt!