Levante- El Camino del Cid

Deze reis naar de kustregio van de Regio Valencia is ondertussen een beproefd concept geworden.. Levante is de collectieve naam van de regio’s Valencia en Murcia en dankzij het zachte klimaat is dit een perfecte voor- en najaarsbestemming. El Camino del Cid verwijst naar het traject die de legendarische ridder ‘El Cid’ in de 11de eeuw aflegde in zijn strijd tegen de Moren die destijds over Valencia heersten.

Deze keer verkennen we het zuidelijke deel van de Regio Valencia (170 Km ten zuiden van de mooie stad Valencia). De keuze voor deze streek ligt voor de hand: aangenaam klimaat in het voor- en najaar en op luttele kilometers van de kust verrijzen steile bergketens, waarbij de Pico d’ Aitana met zijn 1558 meter de hoogste berg vormt. Dit is niet voor niets de uitverkoren plaats voor fietsstages in het voor-en najaar (en dus perfect om motor te rijden!).

Grotere hoogtes hebben we niet nodig om uitermate te kunnen genieten van de in zeer goede staat verkerende verkeersarme wegen, die stijgen, dalen en keren dat het een lieve lust is.

Vanuit onze verblijfplaats vertrekken routes van 100 tot maximaal 350 km lang, doorheen de omliggende bergen. Ook de Middellandse Zee is vlakbij en haar nabijheid genereert een mild klimaat en extra gezellige sfeer.

Deze streek is eeuwenlang onder Moors gezag gebleven, en de mengeling van de Christelijke en Moorse cultuur zorgt voor vele bezienswaardige monumenten. Zo ligt ook het befaamde Guadelest en de historische stad Xátiva op één van onze routes. De mooie steden Valencia, Altea, Elche en Alicante zijn niet veraf.

We kiezen altijd voor een kwalitatief hotel met garage of parking voor de motoren. Vanuit deze startplaats vertrekken alle routes, zodat u niet elke dag moet bagage inpakken en ook niet met volle bepakking de routes hoeft te rijden.

Dankzij hetgeen begrepen is in Détour de Luxe reizen we ‘licht’ zonder volledige motorbepakking.  Het blijft mogelijk om zelf te rijden naar de bestemming (dus zonder motortransport, vluchten, transfers…) en dan voorzien we een aangepast tarief (zie verder).

Laden motoren

ongeveer 3 dagen voor aankomst

Zaterdag 06 april 2019:

Aankomst te Alicante rond de middag met rechtstreekse vlucht vanuit Brussel Nationale Luchthaven (andere luchthaven mogelijk op aanvraag).

De rechtstreekse transfer brengt iedereen naar het hotel in de buurt van Alicante.

De motoren en de bagage zijn daar al aangekomen en jullie kunnen zich rustig klaarmaken voor de eerste tourrit of chillen aan de bar van het hotel.

‘s Avonds spreken we af in het hotel voor de welkomstdrank en het gezamenlijke avondmaal. Zo kunnen we kennis maken met de andere deelnemers en het verdere verloop van de reis bespreken.

Zondag 07 april:

Deze dag brengt een stevige en bochtige verbindingsrit ons naar het hotel waar we de eerstkomende dagen zullen verblijven (Hotel Alahuar**** te Benimaurell of gelijkwaardig ca. 110 Km ten noorden van Alicante).   U kunt ‘licht’ reizen zonder bepakking want de bagage wordt door Détour naar het volgende hotel overgebracht.

Vanuit dit hotel met  prachtig zicht op de zee en de omliggende bergen vertrekken de mooiste routes in alle windrichtingen.

Deze verblijfplaats is ideaal als startbasis voor de routes richting:

  • Natuurpark Muela de Cortes;
  • het kasteel en stuwmeer van Guadelest;
  • de omringende bergketens met zicht op de Middellandse Zee (Costa Blanca);
  • Xátiva (na een hele reeks haarspeldbochten bereiken we het mooie kasteel met subliem uitzicht over de wijde omgeving – ideale stop voor de middagpauze);
  • Xixona, de stad van de Turrón (plaatselijke lekkernij te vergelijken met nougat);
  • Santuari de Font Roja (wie geen hoogtevrees heeft, mag rond het gebouw stappen dat boven de bergflank uitsteekt);
  • Grotten van Canelobres (de grot zelf ziet er uit als een kathedraal en van de buitenkant hebben we een prachtig zicht over de omgeving);
  • de vele pittoreske stadjes met kastelen die ons herinneren aan El Cid Campeador (Middeleeuwse veldheer die streed tegen de Moren).

Dus elke dag super motorplezier en ‘s avonds gezellig nakaarten in de bar van het hotel. De wegen zijn hier in uitstekende staat met gemiddeld elke 100 meter een volgende bocht.

In dit hotel blijven we 6 nachten in formule halfpension (van zondag 07 tot zaterdag 13 april).

zaterdag 13 april 2019 :

‘s Morgens kan de bagage terug meegegeven worden, die al vertrekt naar Alicante.

De motorroute leidt via aangename stuurweggetjes richting van het laatste hotel dichtbij de luchthaven van Alicante.   

Het avondmaal kan (vrijblijvend) samen worden genomen  in een plaatselijk restaurant.

zondag 14 april 2019 :

De motoren worden deze morgen geladen en vertrekken daarna huiswaarts.  Een kort bezoek aan de mooie steden Alicante of Elche is mogelijk.

De luchthaventransfer brengt iedereen naar de luchthaven van Alicante voor de terugvlucht naar Zaventem (andere luchthaven is mogelijk op aanvraag). Terugvlucht voorzien rond 17:00 u naar  Zaventem.

Afhalen motoren: behoudens onverwachte vertraging staan de motoren terug ter beschikking te Boortmeerbeek enkele dagen later.

opm.: Er is 7 x half-pension voorzien en  1 x kamer met ontbijt; de laatste avond stellen we (vrijblijvend) voor om in een nabijgelegen stadje te genieten van een typisch plaatselijk restaurantje.

_______________

Praktische modaliteiten:

Periode : 06 tot 14 april 2019 (8 nachten/9 dagen)

Formule : 7 nachten halfpension en 1 nacht kamer met ontbijt.

Vereiste Aantal : min. 6 – max. 12 motoren (+ eventuele duorijd(st)ers)

Op aanvraag is latere aankomst/vroeger vertrek mogelijk voor zover dit het reisprogramma niet verstoort.

Prijs (op basis 2-persoonskamer – singlekamer op aanvraag) :

reisaanbod Détour de Luxe

  • € 1979 voor de piloot en € 1279 voor de duo (vroegboektarief voor reservaties tot ten laatste 31/12/2018)

Breng een vriend of vriendin mee (piloot) en geniet elk € 100 korting (ook de duo van de piloot!)

Tip: klik op de link Détour de Luxe om te zien wat allemaal inbegrepen is!

Supplement single-kamer (onder voorbehoud beschikbaarheid): prijs op aanvraag (raming € 325)

Zelf te rijden tot de reisbestemming (bijna 4000 Km heen /terug) kan uiteraard ook, en dan is het tarief op aanvraag.

Wie meer wil weten over de diverse verzekeringen, de comfortservice, het rijtechnisch advies, de routes enz. : zie de rubriek FAQ

Indien u interesse hebt om mee te gaan, contacteer ons via email: info@detour.be of bel ons op GSM +32 (0)473 895 063

Onze algemene en bijzondere voorwaarden zijn toepasselijk.

tarief versie: 20190207

 

Vragen?

Détour nieuwsbrief

Détour nieuwsbrief

Ontvang onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van ons reisaanbod.

Prima, uw inschrijving is gelukt!