Levante- El Camino del Cid

Deze Détour-reis naar het kustgebied van de regio Valencia is ondertussen uitgegroeid tot een klassieker in ons aanbod.   Levante is de collectieve naam van de regio’s Valencia en Murcia, en dankzij het zachte klimaat vormt de streek een perfecte voor- en najaarsbestemming.

‘ El Camino del Cid  ‘  verwijst naar het traject dat de legendarische ridder ‘El Cid’  in de 11de eeuw aflegde in zijn strijd tegen de Moren die destijds over Valencia heersten.

De reis situeert zich in het zuidelijke deel van de Regio Valencia en we doorkruisen het mooie hinterland van de Costa Blanca, grofweg tussen de steden Alicante en Valencia.

De keuze voor deze streek ligt voor de hand. Het klimaat is er in het voor- en najaar aangenaam en op luttele kilometers van de kust verrijzen steile bergketens – de Pico d’Aitana is er met 1558 meter de hoogste berg.  Deze regio is niet toevallig de uitverkoren locatie voor fietsstages, en dus perfect om te motorrijden!

Grotere hoogtes hebben we niet nodig om volop te genieten van de in zeer goede staat verkerende, verkeersarme wegen, die stijgen, dalen en keren dat het een lieve lust is.

 

Deze streek is eeuwenlang onder Moors gezag gebleven, en de mix van de Christelijke en Moorse cultuur zorgt voor heel wat bezienswaardige monumenten. Het befaamde Guadelest en de historische stad Xátiva bijvoorbeeld, die allebei op één van onze routes liggen. De mooie steden Valencia, Altea, Elche en Alicante liggen bovendien nooit veraf.

We kiezen zoals altijd voor een kwalitatief hotel met garage of parking voor de motoren.  Slechts 2 maal verplaatsen we ons van hotel tot hotel, en hierbij zorgen we voor het transport van de persoonlijke bagage.  Dat je de ritten niet met volle bepakking hoeft te rijden, is natuurlijk al even prettig!

Vanuit onze verblijfplaats vertrekken routes van 100 tot maximaal 350 km lang, doorheen de omliggende bergen.  De nabijheid van de Middellandse Zee zorgt voor een mild klimaat en draagt bij tot de gezellige sfeer.

 

Wie opteerde voor onze formule Détour de Luxe reist ‘licht’, zonder volledige motorbepakking.  Het blijft evenwel mogelijk om op eigen houtje naar de bestemming te reizen – dus zonder motortransport, vluchten, transfers…  Dan voorzien we een aangepast tarief (op aanvraag).

Noot: het laden van de motorfietsen gebeurt enkele dagen voordien te Boortmeerbeek (regio Brussel)

Woensdag 21 april:

Aankomst te Alicante in de namiddag met rechtstreekse vlucht vanuit Brussel Nationale Luchthaven (andere luchthaven mogelijk op aanvraag).

De rechtstreekse transfer brengt iedereen naar het eerste hotel in het gezellige stadje SAX, op een half uur rijden van Alicante.

De motoren en de bagage zijn reeds ter plaatse en je kan je rustig klaarmaken voor de eerste tourrit.  Gewoon chillen aan de bar van het hotel, mag natuurlijk ook.

’s Avonds spreken we af in het hotel voor de welkomstdrank en het gezamenlijke avondmaal, een ideale gelegenheid om kennis te maken met de andere deelnemers en het verdere verloop van de reis bespreken.

Verblijf in hotel Fuente el Cura*** met zicht op het kasteel van Sax in halfpension: de eerste nacht en we komen terug de laatste 2 nachten.

Donderdag 22 april:

Deze dag brengt een stevige en bochtige verbindingsrit ons naar het hotel waar we de eerstkomende dagen zullen verblijven (Hotel Alahuar**** te Benimaurell).   Jullie kunnen ‘licht’ reizen zonder bepakking want de bagage wordt door Détour naar het volgende hotel overgebracht.

Vanuit dit hotel met prachtig zicht op de zee en de omliggende bergen vertrekken de mooiste routes, in alle windrichtingen.  Hier blijven we vier nachten in formule halfpension (van donderdag 22 tot maandag 26 april).

Deze verblijfplaats is ideaal als startbasis voor routes richting: 

 • Natuurpark Muela de Cortes;
 • het kasteel en stuwmeer van Guadelest;
 • de omringende bergketens met zicht op de Middellandse Zee (Costa Blanca);
 • Xátiva (na een hele reeks haarspeldbochten bereiken we het mooie kasteel met subliem uitzicht over de wijde omgeving – ideale stop voor de middagpauze);
 • Xixona, de stad van de Turrón (plaatselijke lekkernij te vergelijken met nougat);
 • Santuari de Font Roja (wie geen hoogtevrees heeft, mag rond het gebouw stappen dat boven de bergflank uitsteekt);
 • Grotten van Canelobres (de grot zelf ziet er uit als een kathedraal en van de buitenkant hebben we een prachtig zicht over de omgeving);
 • de vele pittoreseke stadjes met kastelen die ons herinneren aan El Cid Campeador (Middeleeuwse veldheer die streed tegen de Moren).

Maandag 26 april 2021 :

‘s Morgens kan de bagage terug meegegeven worden, die opnieuw vertrekt naar hotel Fuente el Cura.

De laatste motorroute leidt je via aangename stuurweggetjes zuidwaarts terug tot het leuke stadje Sax.

De wegen in deze streek zijn in uitstekende staat, met gemiddeld om de 100 meter een echte bocht!  Elke dag staat met andere woorden garant voor heel veel motorplezier, waarna we ’s avonds gezellig nakaarten in de bar van het hotel.

Dinsdag 27 april 2021 :

De laatste rit van deze mooie reis biedt ons een mooie passage langs het natuurpark ‘Serra del Maigmó i Serra de l Sit’.  Een perfecte afsluiter voor deze prachtige motorreis.

Woensdag 28 april 2021 :

De motoren worden deze morgen geladen en vertrekken daarna huiswaarts.

Je wordt opgepikt aan het hotel voor een korte transfer naar de luchthaven met terugvlucht naar Zaventem (andere luchthaven is mogelijk op aanvraag)

Afhalen motoren: behoudens onverwachte vertraging staan de motoren terug ter beschikking te Boortmeerbeek vanaf zaterdagavond.

_______________

Praktische modaliteiten:

Periode : 21 tot 28 april 2021 (7 nachten/8 dagen)

Formule : 7 nachten halfpension

Vereiste Aantal : minimum 8 deelnemers ( deze reis is volzet! )

Op aanvraag is latere aankomst/vroeger vertrek mogelijk voor zover dit het reisprogramma niet verstoort.

Prijs (op basis 2-persoonskamer – singlekamer op aanvraag) :

volgens reisaanbod Détour de Luxe :

 • € 1979 voor de piloot en € 1279 voor de duo
 • Vroegboekkorting bij reservatie ten laatste 31.12.2020 : € 100 p.p
 • Supplement single-kamer: € 295

Deze reis kan ingekort worden:

 • min 2 dagen:  180 € korting
 • min 1 dag = 90 € korting

Inschrijven kan door gebruik te maken van het reservatieformulier hierboven, een  mail te sturen naar info@detour.be of te bellen op +32 (0)473 895 063 .

Voordelige corona-crisis inschrijvingsregel vanaf 06/11/2020* :

* tot nader te bepalen datum

Het Covid-19 virus zorgt voor onzekere tijden qua reisplanning.  In het slechtste geval speelt het virus ons nog parten en kunnen we niet reizen op vertrekdatum.  Daarom hebben we tijdelijk*  een soepele regeling ingevoerd om in te schrijven voor een reis.

Bij reservatie vragen we een voorschot van slechts €150 per persoon.  (i.p.v. € 800 per piloot voor een reis Détour de Luxe)

Blijkt dat er nog altijd reisbeperkingen van kracht zijn op vertrekdatum (of er zijn te weinig inschrijvingen voor deze reis) storten we het voorschot onverwijld terug.   Anderzijds, als de reis met voldoende zekerheid zal kunnen doorgaan, vragen we het volgende voorschot en/of saldo op en mogen jullie al stilaan de valiezen klaarmaken om te vertrekken :-).

Meer informatie over de ‘corona’-inschrijvingsregel : lees meer

Inbegrepen in de prijs (samenvatting Détour de Luxe):

 • vlucht naar Alicante en terug
 • de luchthaventransfers ter plaatse
 • reis 8 dagen/7 nachten (halfpension)
 • vervoer van de motor, motorkledij en bagage naar de bestemming en terug (vertrek vanuit Boortmeerbeek dichtbij Brussel)
 • all-risk transportverzekering inbegrepen tot € 25.000 nieuwwaarde per motor
 • begeleiding op motor tijdens de reis
 • alle routes in .gpx + reisroadbook + advies inzake gebruik motor-GPS
 • bagagetransport tijdens de reis van hotel naar hotel
 • technische comfortservice beschikbaar aan het hotel
 • plaatselijke toeristenbelasting en reisgarantieverzekering

Tip: klik op de link Détour de Luxe om meer te weten omtrent ons reisaanbod.

We raden aan dat iedereen zou beschikken over een degelijke annulatieverzekering.  Omdat deze verzekering belangrijk is, kan die bijkomend gereserveerd worden aan slechts 2,90 % op de reissom.

Een verzekering reisbijstand is sterk aan te raden.  Dit kan via onze Polis Ethias Privilege aan 4 €/motor/dag en 2 €/dag/persoon ofwel via jullie eigen reisbijstandpolis.

Wie meer wil weten over de diverse verzekeringen, de comfortservice, het rijtechnisch advies, de routes enz. : zie de rubriek FAQ

Zelf rijden tot de reisbestemming (bijna 4000 Km heen /terug) kan uiteraard ook, en dan is het tarief op aanvraag.

Onze algemene en bijzondere voorwaarden zijn toepasselijk. Deze kan je hier raadplegen.

* Programmaversie 20201211

 

Vragen?

Détour nieuwsbrief

Détour nieuwsbrief

Ontvang onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van ons reisaanbod.

Prima, uw inschrijving is gelukt!