La Rioja en Soria: bergen, cultuur en topwijnen

Weerom bieden wij een unieke reisbestemming aan waar je als motorrijder volop kunt genieten van het rijden.

La Rioja ligt ten zuiden van Baskenland en ligt geklemd tussen Navarra en de Regio Castillië en Leon.   De rivier Ebro doorkruist de Rioja-streek van West naar Oost en mondt uit in de Middellandse Zee.
Het is een verborgen parel ver weg van het massatoerisme.

In deze streek vinden we niet enkel gerenommeerde wijnhuizen, maar ook ski-gebieden zoals Valdezcaray in de Sierra de la Demanda, die in de zomer veel motorpret garanderen.

De noordelijke bergketens tot 1500 meter hoogte beschermen deze streek tegen de Atlantische weersinvloeden en in het zuiden heb je de bergtoppen boven de 2000 meter van de Sierra de Urbión en de Sierra de la Demanda.  Deze twee bergketens vormen de grens met Soria (een dunbevolkte provincie van de Regio Castilië en León).

Deze bergstreek is ook gekend voor de vele lagunes (bergmeren), zoals de Laguna Negra de Urbión op 1700 meter en de Laguna Negra de Neila op 2000 m hoogte.

Onderweg ontmoeten we historische gebouwen die gebouwd werden op vaak idyllische plaatsen.

We verblijven enkele nachten in de gezellige provinciestad Soria, genesteld in een bocht van de Douro-rivier (die stroomt van Oost naar West om uit te monden in de Atlantische Oceaan).   Hier in de buurt vind je ook nog restanten van het antieke Numancia, waar de moedige Iberiërs jarenlang weerstand hebben geboden tegen de overmacht van de Romeinse legioenen.

Soria is vooral een uitstekende vertrekplaats voor onze motorritten doorheen een minder gekend stuk van Spanje dat evenwel qua schoonheid niet moet onderdoen voor de Pyreneeën of de Sierra Nevada.

Dankzij hetgeen begrepen is in Détour de Luxe reizen we ‘licht’ zonder volledige motorbepakking.  Het blijft mogelijk om zelf te rijden naar de bestemming (dus zonder motortransport, vluchten, transfers…) en dan voorzien we een aangepast tarief (zie verder).

Laden motoren: enkele dagen voordien te Boortmeerbeek (regio Brussel)

Dag 1: aankomst op de luchthaven van Bilbao

Heenvlucht vanuit Zaventem met aankomst rond de middag.  Een rechtstreekse luchthaventransfer breng ons naar Haro, wijnstad bij uitstek van  de Rioja Alta (hoge Rioja) en gelegen aan de oevers van de Ebro-rivier.

De motoren en de bagage staan ons op te wachten aan het hotel ETH Rioja***.   Hier verblijven we de eerste en laatste nacht.   U kunt dus rustig inchecken in de kamer en al of niet beslissen om te vertrekken voor de eerste rit in de namiddag.

‘s Namiddags kan al vertrokken worden voor een korte route doorheen de Rioja Alta (de hoge Rioja) en de Rioja Alavesa  (dat eigenlijk nog een  stukje is van Baskische provincie Álava).  We passeren langs het Balcon van Rioja dat een mooi uitzicht biedt op de Ebro-vallei tussen Haro en Logroño. De schitterende stadjes Laguardia en Labastida ontbreken uiteraard niet op de route.

’s Avonds kunnen we (vrijblijvend) genieten van een avondmaal in het hotel of in één van de vele gezellige restaurantjes in de stad Haro.

Dag 2:  rit  doorheen het bergachtige zuiden van de Regio La Rioja richting Soria.

Vanuit onze verblijfplaats te Haro touren we zuidwaarts doorheen de Sierra de Camero Nuevo. We passeren eerst nog even langs het pittoreske klooster van San Millán de la Cogolla en het vlakbij gelegen Monasterio de Suso.   We volgen de nauwe kloof die de Rio Najerilla heeft uitgesleten in de typische groen gekleurde rotsen, om dan de oversteek te doen over de Sierra de Urbión richting van de historische stad Soria.

De bagage wordt ondertussen overgebracht naar ons volgende hotel aan de rand van deze stad.

Dag 3 t.e.m. dag 6: 

We verblijven 5 nachten in de Parador van Soria **** gelegen te midden van het Parque de Castillo (= park van het kasteel) op een heuveltop   Vandaar genieten we immers van mooi zicht op de Duero-rivier aan de ene kant en de stad Soria aan de andere kant.

Soria is een gezellige, levendige provinciehoofdplaats en tegelijk een unieke uitvalsbasis voor enkele prachtige motorroutes:

  • via het stuwmeer La Cuerda del Pozo naar de Laguna Negra de Urbión
  • het zuidelijk deel van de Sierra de la Demanda en de Sierra de Urbión
  • het kasteel van Gormaz (het grootste fort van de Omajiaden in Europa)
  • de canyon van de Rio Lobos (een 25 km lange kloof in het gelijknamige natuurpark)
  • de Rio Cídacos te Enciso met de unieke sporen en resten van de dinosaurussen
  • Sierra del Moncayo, Sierra de Camero Viejo, enz.

Na een leuk dagje touren doorheen deze provincie van het oude Castillië en León, nodigen we u uit om ook eens Soria zelf te verkennen.

Naast de mooie ‘Plaza Mayor’  mag ook het ‘Palacio de los Condes de Gómara – Paleis van de graven van Gómara‘ niet op het lijstje ontbreken….

Dag 7: Rit noordwaarts doorheen het bergachtige zuiden van La Rioja tot Haro

We verlaten het charmante Soria en doorkruisen kriskras de prachtige wegen doorheen de Sierra de Cameros Nuevo die ons terug brengen tot onze eerste verblijfplaats te Haro.

De motoren worden deze avond nog geladen want deze vertrekken de volgende morgen al naar België.  ‘s Avonds kunnen we opnieuw eten in het oude stadsdeel van Haro.

Dag 8: Laatste dag

Helaas blijven mooie liedjes niet duren en de rechtstreekse transfer brengt ons terug naar de luchthaven van Bilbao alwaar we ‘s namiddags opstijgen richting Brussel Nationale Luchthaven.

Op zaterdagavond 02 juni zijn de motoren normalerwijze al terug ter beschikking te Boortmeerbeek!

Opmerking: De voorgestelde hotels en vluchten zijn altijd onder voorbehoud van beschikbaarheid; indien nodig wordt gezorgd voor een gelijkwaardig alternatief.

_________________________

Praktische modaliteiten:

Periode : 7 nachten/8 dagen

Formule : 5 nachten halfpension en 2  nachten kamer met ontbijt.

Vereiste Aantal : min. 6 – max. 12 motoren (+ eventuele duorijd(st)ers)

Op aanvraag is latere aankomst/vroeger vertrek mogelijk voor zover dit het reisprogramma niet verstoort.

Prijs (op basis 2-persoonskamer – singlekamer op aanvraag) :

Prijs vanaf € 949 voor de piloot en € 899 voor de duo (exclusief motortransport, transportverzekering, vluchten, transfers).

Prijs volgens reisaanbod Détour de Luxe : € 1699 voor de piloot en € 1049 voor de duo

Tip: klik op de link Détour de Luxe om te zien wat allemaal inbegrepen is!

Supplement single-kamer (onder voorbehoud beschikbaarheid): € 235

Wie meer wil weten over de diverse verzekeringen, de comfortservice, het rijtechnisch advies, de routes enz. : zie de rubriek FAQ

Indien u interesse hebt om mee te gaan, contacteer ons via email: info@detour.be of bel ons op GSM +32 (0)473 895 063

Onze algemene en bijzondere voorwaarden zijn toepasselijk.

tarief versie: 20180218

Vragen?

Détour nieuwsbrief

Détour nieuwsbrief

Ontvang onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van ons reisaanbod.

Prima, uw inschrijving is gelukt!