Kroatië

Een reis doorheen een land met rijke cultuur dat gezegend is met idyllische kusten, charmante eilanden en wondermooie natuurparken.

Het mag gezegd worden dat de Kroatische kust adembenemend mooi is.  Bijna 2000 jaar geleden was het al een geliefde vakantiebestemming voor de Romeinen, en dat is het nu nog altijd.

De Kroaten zijn met recht en reden trots op hun land, hun cultuur en geschiedenis. Je kunt er lekker eten, genieten van de ongerepte natuur en de mooie architectuur.

Deze motorreis start en eindigt in de hoofdstad Zagreb. Van daaruit trekken we doorheen het binnenland richting Dalmatische kust.

Dankzij hetgeen begrepen is in Détour de Luxe reizen we ‘licht’ zonder volledige motorbepakking.  Het blijft mogelijk om zelf te rijden naar de bestemming (dus zonder motortransport, vluchten, transfers…) en dan voorzien we een aangepast tarief (zie verder).

 Enkele dagen voordien: laden motoren te Boortmeerbeek

De exacte vluchturen volgen binnenkort.  Dit is een voorlopig programma, dat nog licht kan wijzigen.

Dag 1:

Rechtstreekse vlucht naar Zagreb, met aankomst in de vroege namiddag.

De luchthaventransfer brengt jullie naar het hotel aan de buitenkant van de stad.  De motoren en bagage wachten jullie op aan het eerste hotel, waar we 2 nachten verblijven.  De eerste twee en de laatste nacht verblijven we in dit hotel (Best Western Stella of Hotel Magdalena).

Rustig inchecken, omkleden en je bent klaar voor de eerste rondrit richting van Samobor.  Dit middeleeuwse stadje met barokke architectuur is gekend voor het typische pudding gebak.  Voor ons motorrrijders staan nu de brede bergketens romdom en de wijnroute van Plesivica op het menu.

Het avondmaal nemen we deze eerste avond in de buurt van het hotel.  Een ideale gelegenheid om mekaar beter te leren kennen en de plannen voor de volgende dag te bespreken.

Dag 2:  rondrit doorheen de Kroatische Zagorje

De Kroatische Zagorje ligt ten noorden van de hoofdstad Zagreb en herbergt tal van middeleeuwse steden zoals Koprivnica of Varaždin, en kastelen zoals Trakošćan en Veliki Tabor.   Het is een zeer heuvelachig gebied doorspekt met wijngaarden, waar we onze stalen rossen behendig doorheen sturen.

Op de terugweg houden we even halt op de berg Medvednica, 1033 meter hoog en plaats waar de inwoners van Zagreb graag hun vrije tijd doorbrengen.

We profiteren ‘s avonds van een uitstapje naar de gezellige stad Zagreb en genieten van het bezoek aan een plaatselijk Kroatische restaurant.

Dag 3:  Doorsteek naar het Velebit Gebergte

Vandaag staat een zeer gevarieerde rit op het programma.

We rijden westwaarts, zowat parallel met de Sloveense grens. Ter hoogte van het Nationaal Park Risnjak slaan we af naar het stuwmeer van Fuzine.   Dan gaat het een gans stuk binnendoor over het gebergte dat oprijst vanaf de kust.  Tijdens de afdaling terug naar de kust krijgen we als beloning een fantastisch zicht op het eiland KrK, gelegen in de Golf van Kvarner.

We rijden langs de kust verder zuidwaarts en genieten met volle teugen van het uitzicht.  Vanaf het pittoreske stadje Senj slaan we terug af richting binnenland, langs het Velebit gebergte en komen toe in ons tussenverblijf te Perusic of Gospic.

opm.: De ganse reis kan ‘licht’ gereden worden, want bij Détour de Luxe voorzien we telkens bagagetransport naar het volgende hotel.

Dag 4: Langsheen het Velebit Natuurpark naar de Dalmatische Kust

We rijden verder zuidwaarts na een korte passage langs de oevers van de Lika-rivier.

Voor de afdaling naar de kuststad Karlobag dienen we eerst opnieuw het Velebit gebergte over te steken.  De in goede staat verkerende D25 slingert zich een weg doorheen het gebergte en is een pretpark voor de motorrijder.

Het zicht dat we genieten op het eiland Pag als we verder afdalen langs de kustweg is onvergetelijk.

3 nachten verblijf zijn voorzien in de buurt van Zadar.

Dag 5: Zigzag doorheen de Dinarische Alpen

De Dinara is de hoogste berg van Kroatië, maar staat hier gelukkig niet alleen.  De bergtoppen Svilaja, Promina en de Troglav zijn immers de naaste buren van de Dinara.

Een passage langs het grootste zoetwaterreservoir van Kroatie, het Peruča-meer is mogelijk voor de échte kilometervreters.

‘s Avonds kunnen we genieten van een bezoek aan de voormalige Venetiaanse vestingstad Zadar en een plaatselijk restaurant binnen duiken.  Her en der ontmoeten we pleinen en gebouwen als getuige van 2000 jaar geschiedenis.

Dag 6: Het natuurpark Krka

Onze motorroute leidt ons nu richting van het natuurpark Krka, een natuurparadijs.  De rivier Krka ontspringt aan de voet van de hoogste berg van Kroatië (Dinara) en baant zicht door diepe kloven een weg naar de zee.

Veel bochtige stuurweggetjes met telkenmale mooie uitzichten op de canyon staan vandaag op het programma.

Eventueel kan een bezoek gebracht worden aan Šibenik, een stad deze keer niet gesticht door de Romeinen, maar in de 7de eeuw door de Kroaten.

Dag 7: de meren van Plitvice

We verlaten Dalmatië en keren terug richting Zagreb.  Uiteraard staat een passage langs de meren van Plitvice op het ‘ritmenu’.

Aankomst te Zagreb.  Deze avond of de volgende morgen worden de motoren geladen. We genieten nog een laatste avond samen.

‘s Avonds of de volgende morgen worden de motoren geladen voor het vertrek richting België.

Dag 8: 

Een laatste bezoek aan de sfeervolle hoofdstad Zagreb is mogelijk, daar de vlucht pas vertrekt in de namiddag.

Rechtstreekse transfer naar de luchthaven en terugvlucht huiswaarts.

_______________________________

Praktische modaliteiten:

Periode :  woensdag 10 tot woensdag 17 juni 2020

Formule : 8 dagen / 7nachten (5 nachten in halfpension en 2 x kamer met ontbijt).

Aantal deelnemers : minstens 6 motoren (piloot) met een maximum van 12 motoren (+ eventuele duorijd(st)ers)

Prijs per persoon formule Détour de Luxe*

op een gedeelde 2-persoonskamer :  piloot :  € 1.799  en duo : € 1.299 
supplement éénpersoonskamer: € 275 (raming)

 

Deze reis kan ingekort worden:

 • min 2 dagen:  180 € korting
 • min 1 dag = 90 € korting

Inbegrepen in de prijs (samenvatting):

 • vlucht naar Zagreb en terug
 • de luchthaventransfers ter plaatse
 • reis 8 dagen/7 nachten (waarvan 5 x halfpension en 2 x kamer met ontbijt)
 • vervoer van de motor en bagage naar Kroatië en terug (vertrek vanuit Boortmeerbeek dichtbij Brussel)
 • all-risk transportverzekering
 • begeleiding op motor tijdens de reis
 • alle routes in .gpx + reisroadbook + advies inzake gebruik motor-GPS
 • bagagetransport tijdens de reis van hotel naar hotel
 • technische comfortservice beschikbaar aan het hotel
 • BTW (uiteraard) en reisgarantieverzekering

Tip: klik op de link Détour de Luxe om meer te weten omtrent ons reisaanbod.

We raden aan dat iedereen zou beschikken over een degelijke annulatieverzekering.  Omdat deze verzekering belangrijk is, kan die bijkomend gereserveerd worden aan slechts 2,5% op de reissom.

Een verzekering reisbijstand is even belangrijk en kan afgesloten worden aan 4 €/motor/dag en 2 €/dag/persoon.

Wie meer wil weten over de diverse verzekeringen, de comfortservice, het rijtechnisch advies, de routes enz. : zie de rubriek FAQ

Onze algemene en bijzondere voorwaarden zijn toepasselijk. Deze kan je hier raadplegen.

* Tarief- en programmaversie 20191008.

Vragen of inschrijven?

Détour nieuwsbrief

Détour nieuwsbrief

Ontvang onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van ons reisaanbod.

Prima, uw inschrijving is gelukt!