Kroatië

Reis geannuleerd wegens Corona-crisis

Een reis doorheen een land met rijke cultuur dat gezegend is met idyllische kusten, charmante eilanden en wondermooie natuurparken.

Het mag gezegd worden dat de Kroatische kust adembenemend mooi is.  Bijna 2000 jaar geleden was het al een geliefde vakantiebestemming voor de Romeinen, en dat is het nu nog altijd.

De Kroaten zijn met recht en reden trots op hun land, hun cultuur en geschiedenis. Je kunt er lekker eten, genieten van de ongerepte natuur en de mooie architectuur.

Deze motorreis start en eindigt in de hoofdstad Zagreb. Van daaruit trekken we doorheen het binnenland richting Dalmatische kust.

Dankzij hetgeen begrepen is in Détour de Luxe reizen we ‘licht’ zonder volledige motorbepakking.  Het blijft mogelijk om zelf te rijden naar de bestemming (dus zonder motortransport, vluchten, transfers…) en dan voorzien we een aangepast tarief (zie verder).

Enkele dagen voordien: laden motoren te Boortmeerbeek

Reis geannuleerd wegens Corona-crisis

Woensdag 10 juni:

Rechtstreekse vlucht naar Zagreb, met aankomst in de vroege namiddag.

De luchthaventransfer brengt jullie naar het hotel aan de buitenkant van de stad.  De motoren en bagage wachten jullie op aan het eerste hotel, waar we 2 nachten verblijven.  Onze overnachtingsplaats is het recente Hotel Magdalena*** , rustig gelegen net buiten het centrum van Zagreb.

Rustig inchecken, omkleden en je bent klaar voor de eerste rondrit richting van Samobor.  Dit middeleeuwse stadje met barokke architectuur is gekend voor het typische pudding gebak.  Voor ons motorrrijders staan nu de brede bergketens rondom en de wijnroute van Plesivica op het menu.

Tijdens het avondmaal leren we mekaar beter kennen en kunnen we de planning voor de volgende dagen bespreken.

Donderdag 11 juni:  rondrit doorheen de Kroatische Zagorje

De Kroatische Zagorje ligt ten noorden van de hoofdstad Zagreb en herbergt tal van middeleeuwse steden zoals Koprivnica of Varaždin, en kastelen zoals Trakošćan en Veliki Tabor.   Het is een zeer heuvelachig gebied doorspekt met wijngaarden, waar we onze stalen rossen behendig doorheen sturen.  Op de terugweg houden we even halt op de berg Medvednica, 1033 meter hoog en een plaats waar de inwoners van Zagreb graag hun vrije tijd doorbrengen.

Kroatische Zagorje_ Detour Motorreizen

We profiteren ‘s avonds van een uitstapje naar de gezellige stad Zagreb en genieten van het bezoek aan een plaatselijk Kroatische restaurant.

Vrijdag 12 juni: Over de Mala Kapela bergketen, langs het Velebit Natuurpark tot de Dalmatische Kust 

We verlaten de streek van Zagreb en trekken zuidwaarts richting Zadar (Dalmatië).

Eerst nog even de bergketen Mala Kapela oversteken, gevolgd door een passage langs de rivier Stara Lika.

Vervolgens  langsheen de uitlopers van het Velebit-gebergte steil terug afdalen naar de Dalmatische kust,  tot de pittoreske havenstad Karlobag .

De in goede staat verkerende D25 slingert zich een weg doorheen het gebergte en is een pretpark voor de motorrijder.  Het zicht dat we genieten op het eiland Pag als we afdalen naar de kust, is onvergetelijk.

Daarna nog even profiteren van het fantastische uitzicht vanaf de kustweg op de Adriatische Zee en de eilanden voor de kust.

3 nachten verblijf zijn voorzien in het Maskovica Han Heritage Hotel****  in  Vrana, het voormalige paleis van de Admiraal van de Sultan.  Een unieke historische locatie!

Eénmaal voorzien we het avondmaal in de nabijgelegen badplaats Pakostane.  De andere avonden kan à la carte gegeten worden in het hotel zelf.

Motorreis Kroatië 06-2020

Zaterdag 13 juni: Het natuurpark Krka

Onze motorroute leidt nu tot het natuurpark Krka, een natuurparadijs.  De rivier Krka ontspringt aan de voet van de hoogste berg van Kroatië (Dinara) en baant zicht door diepe kloven een weg naar de zee.

Veel bochtige stuurweggetjes met telkenmale mooie uitzichten op de canyon staan vandaag op het programma.

Krka Kroatië met Detour

Geïnteresseerden kunnen een bezoek brengen aan Šibenik. Deze historische stad werd in de 7de eeuw gesticht door de Kroaten zelf (en niet door de Romeinen,  zoals vele andere steden in deze streek).

Zondag 14 juni: Zigzag doorheen de Dinarische Alpen

De Dinara is de hoogste berg van Kroatië, maar staat hier gelukkig niet alleen.  De bergtoppen Svilaja, Promina en de Troglav zijn immers de naaste buren van de Dinara.  Al deze pieken maken deel uit van de Dinarische Alpen die van Noord naar Zuid over de Balkan lopen.

Een passage langs het grootste zoetwaterreservoir van Kroatië, het Peruča-meer zorgt voor een mooie afwisseling van het landschap.

Maandag 15 juni:  doorheen de natuurparken in de buurt van de Bosnische grens tot de  meren van Plitvice

Via de bergweg naar Gračac  gaan we terug noordwaarts om een bezoek te brengen aan het natuurpark Plitvička Jezera.

Eerst krijgen we een pak aangename stuurweggetjes voor de boeg en bewonderen het unieke landschap dat grenst aan Bosnië-Herzegovina.

We worden de volgende 2 nachten onthaald in Hotel Mirjana-Rastoke****  (halfpension), op een half uurtje rijden van de meren van Plitvice zelf.

Dinsdag 16 juni: bezoek aan de meren van Plitvice of rit naar de Golf van Kvarner

Hotel Mirjana-Rastoke bevindt zich op een half uur rijden van de meren van Plitvice.   Een bezoek doorheen dit wonder van de natuur is perfect mogelijk als je beslist om vandaag niet te rijden of kiest voor een korte namiddagrit.

Kroatië met Detour 06-2020

Een ganse dag motorplezier is evenwel een uitstekend alternatief 🙂 ,  met de volgende zeer gevarieerde rit:

Eerst westwaarts, bijna tot aan de Sloveense grens. Ter hoogte van het Nationaal Park Risnjak slaan we af naar het stuwmeer van Fuzine.   Dan gaat het een gans stuk binnendoor over het gebergte dat oprijst vanaf de kust.  Tijdens de afdaling terug naar de kust krijgen we als beloning een fantastisch zicht op het eiland KrK, gelegen in de Golf van Kvarner.

De tour gaat verder zuidwaarts langs de kust en laat je met volle teugen genieten van het uitzicht.   Vanaf het pittoreske stadje Senj slaan jullie terug af richting binnenland, langs het Velebit gebergte en met aankomst terug in  Hotel Mirjana Rastoke**** in Slunj.

Woensdag 17 juni: laatste dag

De motoren worden ‘s morgens geladen aan het hotel en vertrekken reeds naar België.

Jullie kunnen nog even relaxen of zelfs kiezen om al vroeg een kort bezoek aan de meren van Plitvice te brengen (voor wie dit nog niet zou gedaan hebben).

Kort na de middag een rechtstreekse transfer naar de luchthaven van Zagreb voor de vlucht huiswaarts.

_______________________________

Praktische modaliteiten:

Periode :  woensdag 10 tot woensdag 17 juni 2020

Formule : 8 dagen / 7nachten (5 nachten in halfpension en 2 x kamer met ontbijt).

Aantal deelnemers : minstens 6 motoren (piloot) met een maximum van 12 motoren (+ eventuele duorijd(st)ers) bijna volzet!

Prijs per persoon formule Détour de Luxe*

op een gedeelde 2-persoonskamer :  piloot :  € 1.799 (motor standaardafmetingen)  en duo : € 1.299 
supplement éénpersoonskamer: € 295 

Deze reis kan ingekort worden:

 • min 2 dagen:  180 € korting
 • min 1 dag = 90 € korting

Inschrijven kan door gebruik te maken van het reservatieformulier hierboven, een  mail te sturen naar info@detour.be of te bellen op +32 (0)473 895 063 .

Speciale corona-crisis inschrijvingsregel voor nieuwe inschrijvingen op deze reis vanaf 24/04/2020* :

Het Covid-19 virus zorgt voor onzekere tijden qua reisplanning.  In het slechtste geval speelt het virus ons nog parten en kunnen we niet reizen op vertrekdatum.  Daarom hebben we een soepele regeling ingevoerd om in te schrijven voor deze reis.

Na het invullen van het reservatieformulier vragen we een voorschot van slechts € 100 p.p. . Blijkt dat er nog altijd reisbeperkingen van kracht zijn op vertrekdatum (of er zijn te weinig inschrijvingen voor deze reis) storten we dit voorschot van € 100 onverwijld terug.   Anderzijds, als het voldoende zeker is dat de reis zal kunnen doorgaan vragen we het volgende voorschot op en mogen jullie al stilaan de valiezen klaarmaken om te vertrekken :-).

*enkel voor reservaties vanaf 24/04/2020: de gewone inschrijvingsregel wordt terug toepasbaar zodra de corona-crisis voorbij is.

Inbegrepen in de prijs (samenvatting Détour de Luxe):

 • vlucht naar Zagreb en terug
 • de luchthaventransfers ter plaatse
 • reis 8 dagen/7 nachten (waarvan 5 x halfpension en 2 x kamer met ontbijt)
 • vervoer van de motor, motorkledij en bagage naar Kroatië en terug (vertrek vanuit Boortmeerbeek dichtbij Brussel)
 • all-risk transportverzekering inbegrepen tot € 25.000 nieuwwaarde per motor
 • begeleiding op motor tijdens de reis
 • alle routes in .gpx + reisroadbook + advies inzake gebruik motor-GPS
 • bagagetransport tijdens de reis van hotel naar hotel
 • technische comfortservice beschikbaar aan het hotel
 • BTW (uiteraard), toeristenbelasting en reisgarantieverzekering

Tip: klik op de link Détour de Luxe om meer te weten omtrent ons reisaanbod.

We raden aan dat iedereen zou beschikken over een degelijke annulatieverzekering.  Omdat deze verzekering belangrijk is, kan die bijkomend gereserveerd worden aan slechts 2,90 % op de reissom.

Een verzekering reisbijstand is even belangrijk en kan afgesloten worden aan 4 €/motor/dag en 2 €/dag/persoon.

Wie meer wil weten over de diverse verzekeringen, de comfortservice, het rijtechnisch advies, de routes enz. : zie de rubriek FAQ

Onze algemene en bijzondere voorwaarden zijn toepasselijk. Deze kan je hier raadplegen.

* Tarief- en programmaversie 20200122

Vragen?

Détour nieuwsbrief

Détour nieuwsbrief

Ontvang onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van ons reisaanbod.

Prima, uw inschrijving is gelukt!