Kroatië

Een reis doorheen een land met rijke cultuur dat gezegend is met idyllische kusten, charmante eilanden en wondermooie natuurparken.

Het mag gezegd worden dat de Kroatische kust adembenemend mooi is.  Bijna 2000 jaar geleden was het al een geliefde vakantiebestemming voor de Romeinen, en dat is het nu nog altijd.

De Kroaten zijn met recht en reden trots op hun land, hun cultuur en geschiedenis. Je kunt er lekker eten, genieten van de ongerepte natuur en de mooie architectuur.

Deze motorreis start en eindigt in de hoofdstad Zagreb. Van daaruit trekken we doorheen het binnenland richting Dalmatische kust.

Dankzij hetgeen begrepen is in Détour de Luxe reizen we ‘licht’ zonder volledige motorbepakking.  Het blijft mogelijk om zelf te rijden naar de bestemming (dus zonder motortransport, vluchten, transfers…) en dan voorzien we een aangepast tarief.

Enkele dagen voordien: laden motoren te Boortmeerbeek.

Opmerking: tijdens de verplaatsing van hotel tot hotel is bagagetransport voorzien !

Woensdag 01 juni:

Heenvlucht voorzien met Croatian Airlines om 09:45 u met aankomst in Zagreb om 11:45 u.  Op deze vlucht kunnen jullie handbagage en 23 Kg ingecheckte bagage meegeven (per persoon). (voor Nederlandse klanten zoeken we desgewenst een andere luchthaven van vertrek)

De luchthaventransfer (ca. 30 ‘)  brengt jullie naar het eerste hotel**** in de buurt de meren van Plitvice.  De motoren en bagage wachten jullie daar op.

Hier verblijven we 2 nachten.  In de namiddag kunnen jullie al starten met de eerste motorrit in de omgeving van het natuurpark met de meren van Plitvice.

Tijdens het avondmaal leren we mekaar beter kennen en kunnen we de planning voor de volgende dagen bespreken.

Donderdag 02 juni:

Een mooie rondrit door de omliggende bergen en dit tot aan de wondermooie Kroatische kust en terug naar ons verblijf dichtbij de meren.

Vrijdag 03 juni:  verbindingsrit naar de Dalmatische kust

We verlaten het natuurwonder van de meren van Plitivice en trekken zuidwaarts richting Zadar (Dalmatië).

Eerst nog even de bergketen Mala Kapela oversteken, gevolgd door een passage langs de rivier Stara Lika.

Vervolgens  langsheen de uitlopers van het Velebit-gebergte steil terug afdalen naar de Dalmatische kust,  tot de pittoreske havenstad Karlobag .

De in goede staat verkerende D25 slingert zich een weg doorheen het gebergte en is een pretpark voor de motorrijder.  Het zicht dat we genieten op het eiland Pag als we afdalen naar de kust, is onvergetelijk.

Daarna nog even profiteren van het fantastische uitzicht vanaf de kustweg op de Adriatische Zee en de eilanden voor de kust.

2 nachten verblijf halfpension zijn voorzien in het Maskovica Han Heritage Hotel****  in  Vrana, het voormalige paleis van de Admiraal van de Sultan.  Een unieke historische locatie!

Zaterdag 4 juni:

Onze motorroute leidt nu tot het natuurpark Krka, een natuurparadijs.  De rivier Krka ontspringt aan de voet van de hoogste berg van Kroatië (Dinara) en baant zicht door diepe kloven een weg naar de zee.

Veel bochtige stuurweggetjes met telkenmale mooie uitzichten op de canyon staan vandaag op het programma.

Krka Kroatië met Detour

 

Zondag 05 juni: verbindingsrit zigzag doorheen de Dinarische Alpen met aankomst in Šibenik

De Dinara is de hoogste berg van Kroatië, maar staat hier gelukkig niet alleen.  De bergtoppen Svilaja, Promina en de Troglav zijn immers de naaste buren van de Dinara.  Al deze pieken maken deel uit van de Dinarische Alpen die van Noord naar Zuid over de Balkan lopen.

Een passage langs het grootste zoetwaterreservoir van Kroatië, het Peruča-meer zorgt voor een mooie afwisseling van het landschap.

We overnachten 2 x in de buurt van de historische stad Šibenik.

Geïnteresseerden kunnen een bezoek brengen aan Šibenik. Deze historische stad werd in de 7de eeuw gesticht door de Kroaten zelf (en niet door de Romeinen,  zoals vele andere steden in deze streek).

Maandag 06 juni:  langs de Dalmatische kust naar het eiland Brač en Split

Uiteraard voorzien we meerdere passages langs de wondermooie Kroatische kust.  Een bezoek aan één van de vele idyllische eilanden mag niet ontbreken.

Deze keer nemen we tijdens de rondrit een overzet naar het eiland Brač en genieten van de havens en kusten van dit charmante eiland.

Brač is het grootste van de Dalmatische eilanden.   Het eiland kenmerkt zich door vruchtbare dalen met wijngaarden en uitgestrekte pijnboombossen.  Op vele plekken heeft men uitzicht over deze dalen dankzij het bergachtige landschap en vanaf de noordkust heeft men zicht op het Dalmatisch massief.

Op de terugweg met de overzetboot tot Split, kan je even afslaan richting van het Paleis van Diocletianus of gewoon verder rijden met nog een passage langs het natuurpark Krka.

Tweede overnachting in de buurt van Šibenik.

Dinsdag 07 juni: Verbindingsrit naar Jastrebarsko (wijnroute)

Een ganse dag motorplezier staat weeral op het programma 🙂  met de volgende zeer gevarieerde verbindingsrit:

We vertrekken terug noordwaarts en doorkruisen het woeste eiland Pag, gekend voor haar zoutproductie.  Een korte overzet brengt jullie naar de kustweg aan de voet van het Velebit-gebergte.

Kriskras stuurt de route jullie over de bergen en terug naar de kust om te eindigen aan het begin van de Kroatische wijnroute in Jastrebarsko.

Woensdag 08 juni: laatste dag

De terugvlucht van Zagreb naar Brussel vertrekt pas om 17:30 u, dus hebben we nog tijd om te genieten van een korte rit langs de wijnroute of kun je lekker chillen in de vele faciliteiten van het viersterrenhotel.

Daarna worden de motoren en de bagage geladen aan het hotel en vertrekken reeds naar België. Rond 14:45 u pikt de luchthaventransfer iedereen op voor de rit naar de luchthaven.

_______________________________

Praktische modaliteiten:

Periode : 01 tot 08 juni 2022 – 7n./8d.

Formule : 7 nachten in formule halfpension.

Vereiste Aantal : min. 8 motoren (+ eventuele duorijd(st)ers)

Op aanvraag is latere aankomst/vroeger vertrek mogelijk.

Prijs* (op basis 2-persoonskamer) :

Détour de Luxe : € 1999 voor de piloot en € 1399 voor de duo (te verhogen met de eventuele kost van de verzekeringen)

Wij hanteren dus geen misleidende ‘vanaf … €‘ – prijzen.  Integendeel, op de hierboven vermelde prijs kan bijkomend vroegboekkorting van toepassing zijn of groepskorting (voorwaardelijk vanaf 6 gelijktijdige en effectieve inschrijvingen)

Tip: klik op de link Détour de Luxe om te weten wat in de prijs is begrepen

Supplement single-kamer: € 305

Vroegboekkorting  € 100 p.p. (reservaties ten laatste 31.12.2021) en € 50 p.p. ( reservaties tussen 01.01 en 31.01.2022).
Na reservatie ontvangen jullie een bestelbon die de reservatie samenvat en waarop het bedrag van het voorschot en te betalen saldo vermeld staat.

We verwachten dat elke deelnemer beschikt over een verzekering reisbijstand en een verzekering reisannulatie. 
Beschikken jullie over een goede eigen verzekering dan is dat uiteraard prima.
Jullie kunnen deze polis ook afsluiten via ons aan gunstige tarieven:
– reisbijstand Ethias Privilege aan 4 €/motor/dag en 2 €/dag/persoon.
– annulatieverzekering Ethias aan 2,90 % op de reissom.

Andere mogelijke verzekering: afkoop van de voorziene vrijstelling transportverzekering (€ 375) van de motor = € 19 per motor

opmerking: op dit moment kunnen we nog geen reisbijstand aanbieden voor klanten gedomicilieerd buiten België (neem in dat geval met ons contact voor een oplossing).

Deze reis kan ingekort worden (voor zover de reisplanning dit toelaat):

 • 2 dagen minder: 180 euro korting
 • 1 dag minder: 90 euro korting

Wens je zelf te rijden naar de bestemming?  Vraag een aangepast tarief aan via mail op info@detour.be .

Reis gerust met Détour: We hebben een polis reisgarantie afgesloten bij Ethias Verzekeringen onder polisnr. 45.413.013 .  Op deze manier zijn de door jullie betaalde reissommen en de reisuitvoering volledig gewaarborgd door deze verzekeringsmaatschappij.

Wat als de reis niet kan doorgaan wegens Covid-19?
Zie alle informatie op deze link: https://detour.be/betaalde-voorschotten-en-reisannulaties-wegens-covid19/

Inbegrepen in de prijs :

 • vlucht heen en terug
 • de luchthaventransfers ter plaatse
 • verblijf in kwaliteitsvolle hotels
 • vervoer van de motor, motorkledij en bagage heen/terug (vertrek vanuit Boortmeerbeek dichtbij Brussel)
 • all-risk transportverzekering inbegrepen tot 27.500 € nieuwwaarde per motor (vrijstelling € 375)
 • mogelijkheid tot laten afhalen/terugbrengen bagage bij je thuis
 • begeleiding op motor tijdens de reis
 • alle routes in .gpx  + advies inzake gebruik motor-GPS
 • reisroadbook met alle nuttige informatie voor het reisverloop
 • bagagetransport tijdens de reis van hotel naar hotel
 • technische comfortservice beschikbaar aan het hotel
 • BTW (uiteraard), plaatselijke toeristenbelasting en reisgarantieverzekering

Wie meer wil weten over de diverse verzekeringen, de comfortservice, het rijtechnisch advies, de routes enz. : zie de rubriek FAQ

Onze algemene en bijzondere voorwaarden zijn toepasselijk. U kunt ze hier raadplegen.

* versie 07.01.2022

 

Vragen?

Détour nieuwsbrief

Détour nieuwsbrief

Ontvang onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van ons reisaanbod.

Prima, uw inschrijving is gelukt!