Kroatië

Een reis doorheen een land met rijke cultuur dat gezegend is met idyllische kusten, charmante eilanden en wondermooie natuurparken.

Het mag gezegd worden dat de Kroatische kust adembenemend mooi is.  Bijna 2000 jaar geleden was het al een geliefde vakantiebestemming voor de Romeinen, en dat is het nu nog altijd.

De Kroaten zijn met recht en reden trots op hun land, hun cultuur en geschiedenis. Je kunt er lekker eten, genieten van de ongerepte natuur en de mooie architectuur.

Deze motorreis start en eindigt in de hoofdstad Zagreb. Van daaruit trekken we doorheen het binnenland richting Dalmatische kust.

Dankzij hetgeen begrepen is in Détour de Luxe reizen we ‘licht’ zonder volledige motorbepakking.  Het blijft mogelijk om zelf te rijden naar de bestemming (dus zonder motortransport, vluchten, transfers…) en dan voorzien we een aangepast tarief.

Enkele dagen voordien: laden motoren te Boortmeerbeek.

Opmerking: tijdens de verplaatsing van hotel tot hotel is bagagetransport voorzien !

Donderdag 10 juni:

Aankomst is mogelijk reeds op donderdag 10 juni.

Gezien de oorspronkelijke vluchten door Brussels Airlines werden geannuleerd, hebben we nu rechtstreekse vluchten geboekt hebben met Croatian Airlines als volgt:

vertrek vanuit Zaventem om 20:25 u en aankomst in Zagreb om 22:05 u.  ( zowel op de heen- als op de terugvlucht kan bovenop de 8 Kg handbagage ook 20 Kg ruimbagage worden meegegeven )

Hierdoor kunnen jullie op vrijdag 11 juni een volledige toerrit doen.

De luchthaventransfer (ca. 30 ‘)  brengt jullie naar het eerste hotel in de buurt van Jastrebarsko.  De motoren en bagage wachten jullie daar op.

Overnachting in hetzelfde hotel in de buurt van Jastrebarsko en dit nu 3 nachten opeenvolgd.  Avondmaal in het hotel zal niet meer mogelijk zijn, gezien het late aankomstuur.

Vrijdag 11 juni:

Rustig inchecken, omkleden en je bent klaar voor de eerste rondrit richting van Samobor.  Dit middeleeuwse stadje met barokke architectuur is gekend voor het typische pudding gebak.  Maar voor ons motorrrijders zijn vooral de brede bergketens rondom en de wijnroute van Plesivica interessant.

Onze overnachtingsplaats is het recente Hotel Princess**** , rustig gelegen aan de voet van het Samoborgebergte en vlakbij de Plesivica-wijnroute.  Hier verblijven we nog 2 nachten in halfpension.

Tijdens het avondmaal leren we mekaar beter kennen en kunnen we de planning voor de volgende dagen bespreken.

opmerking:

Rechtstreekse vlucht naar Zagreb met aankomst om 22:05 u op vrijdag kan ook ( = enkel indien niet gekozen wordt voor aankomst op donderdagavond 10 juni )

Zaterdag 12 juni:  rondrit doorheen de Kroatische Zagorje

De Kroatische Zagorje ligt ten noorden van de hoofdstad Zagreb en herbergt tal van middeleeuwse steden zoals Koprivnica of Varaždin, en kastelen zoals Trakošćan en Veliki Tabor.   Het is een zeer heuvelachig gebied doorspekt met wijngaarden, waar we onze stalen rossen behendig doorheen sturen.  Op de terugweg houden we even halt op de berg Medvednica, 1033 meter hoog en een plaats waar de inwoners van Zagreb graag hun vrije tijd doorbrengen.

Kroatische Zagorje_ Detour Motorreizen

Zondag 13 juni: Over de Mala Kapela bergketen, langs het Velebit Natuurpark tot de Dalmatische Kust 

We verlaten de wijnregio Plesiviča en trekken zuidwaarts richting Zadar (Dalmatië).

Eerst nog even de bergketen Mala Kapela oversteken, gevolgd door een passage langs de rivier Stara Lika.

Vervolgens  langsheen de uitlopers van het Velebit-gebergte steil terug afdalen naar de Dalmatische kust,  tot de pittoreske havenstad Karlobag .

De in goede staat verkerende D25 slingert zich een weg doorheen het gebergte en is een pretpark voor de motorrijder.  Het zicht dat we genieten op het eiland Pag als we afdalen naar de kust, is onvergetelijk.

Daarna nog even profiteren van het fantastische uitzicht vanaf de kustweg op de Adriatische Zee en de eilanden voor de kust.

3 nachten verblijf halfpension zijn voorzien in het Maskovica Han Heritage Hotel****  in  Vrana, het voormalige paleis van de Admiraal van de Sultan.  Een unieke historische locatie!

Motorreis Kroatië 06-2020

Maandag 14 juni: Het natuurpark Krka

Onze motorroute leidt nu tot het natuurpark Krka, een natuurparadijs.  De rivier Krka ontspringt aan de voet van de hoogste berg van Kroatië (Dinara) en baant zicht door diepe kloven een weg naar de zee.

Veel bochtige stuurweggetjes met telkenmale mooie uitzichten op de canyon staan vandaag op het programma.

Krka Kroatië met Detour

Geïnteresseerden kunnen een bezoek brengen aan Šibenik. Deze historische stad werd in de 7de eeuw gesticht door de Kroaten zelf (en niet door de Romeinen,  zoals vele andere steden in deze streek).

Dinsdag 15 juni: Zigzag doorheen de Dinarische Alpen

De Dinara is de hoogste berg van Kroatië, maar staat hier gelukkig niet alleen.  De bergtoppen Svilaja, Promina en de Troglav zijn immers de naaste buren van de Dinara.  Al deze pieken maken deel uit van de Dinarische Alpen die van Noord naar Zuid over de Balkan lopen.

Een passage langs het grootste zoetwaterreservoir van Kroatië, het Peruča-meer zorgt voor een mooie afwisseling van het landschap.

Woensdag 16 juni:  doorheen de natuurparken in de buurt van de Bosnische grens tot de meren van Plitvice

Via de bergweg naar Gračac  gaan we terug noordwaarts om een bezoek te brengen aan het natuurpark Plitvička Jezera.

Eerst krijgen we een pak aangename stuurweggetjes voor de boeg en bewonderen het unieke landschap dat grenst aan Bosnië-Herzegovina.

We worden de volgende 2 nachten onthaald in Hotel Mirjana-Rastoke****  (halfpension), op een half uurtje rijden van de meren van Plitvice zelf.

Donderdag 17 juni: bezoek aan de meren van Plitvice of rit naar de Golf van Kvarner

Hotel Mirjana-Rastoke bevindt zich op een half uur rijden van de meren van Plitvice.   Een bezoek doorheen dit wonder van de natuur is perfect mogelijk als je beslist om vandaag niet te rijden of kiest voor een korte namiddagrit.

Kroatië met Detour 06-2020

Een ganse dag motorplezier is evenwel een uitstekend alternatief 🙂 ,  met de volgende zeer gevarieerde rit:

Eerst westwaarts, bijna tot aan de Sloveense grens. Ter hoogte van het Nationaal Park Risnjak slaan we af naar het stuwmeer van Fuzine.   Dan gaat het een gans stuk binnendoor over het gebergte dat oprijst vanaf de kust.  Tijdens de afdaling terug naar de kust krijgen we als beloning een fantastisch zicht op het eiland KrK, gelegen in de Golf van Kvarner.

De tour gaat verder zuidwaarts langs de kust en laat je met volle teugen genieten van het uitzicht.   Vanaf het pittoreske stadje Senj slaan jullie terug af richting binnenland, langs het Velebit gebergte en met aankomst terug in  Hotel Mirjana Rastoke**** in Slunj.

Vrijdag 18 juni: laatste dag

De motoren worden ‘s morgens vroeg al geladen (dit kan ook de avond voordien zijn) aan het hotel en vertrekken reeds naar België.

Jullie kunnen nog even relaxen of zelfs kiezen om al vroeg een kort bezoek aan de meren van Plitvice te brengen (voor wie dit nog niet zou gedaan hebben).

Kort na de middag een rechtstreekse transfer naar de luchthaven van Zagreb voor de vlucht huiswaarts met Croatian Airlines om 17:55 u en aankomst in Zaventem om 19:45 u.

_______________________________

Praktische modaliteiten:

Periode :  vrijdag 11 tot vrijdag 18 juni 2021 – aankomst is mogelijk op donderdag 10 juni (zonder meerprijs)

Formule : 8 dagen / 7nachten (7 nachten in halfpension).

Minimum aantal deelnemers : 8

Prijs per persoon formule Détour de Luxe*

op een gedeelde 2-persoonskamer :  piloot :  € 1.879 (motor standaardafmetingen)  en duo : € 1.279 
supplement:
  • éénpersoonskamer: € 305
  • één overnachting halfpension extra op 10 juni p.p.: € 75,00 (2-p.kamer) / € 109,00 (single-kamer) = nu zonder meerprijs!

Deze reis kan ingekort worden:

 • min 2 dagen:  180 € korting
 • min 1 dag = 90 € korting

Wens je zelf te rijden naar de bestemming, vraag een aangepaste prijs.

Inschrijven kan door gebruik te maken van het reservatieformulier hierboven, een  mail te sturen naar info@detour.be of te bellen op +32 (0)473 895 063 .

Voordelige corona-crisis inschrijvingsregel vanaf 06/11/2020* :

* tot nader te bepalen datum

Het Covid-19 virus zorgt voor onzekere tijden qua reisplanning.  In het slechtste geval speelt het virus ons nog parten en kunnen we niet reizen op vertrekdatum.  Daarom hebben we tijdelijk*  een soepele regeling ingevoerd om in te schrijven voor een reis.

Bij reservatie vragen we een voorschot van slechts €150 per persoon.  (i.p.v. € 800 per piloot voor een reis Détour de Luxe)

Blijkt dat er nog altijd reisbeperkingen van kracht zijn op vertrekdatum (of er zijn te weinig inschrijvingen voor deze reis) storten we het voorschot onverwijld terug.   Anderzijds, als de reis met voldoende zekerheid zal kunnen doorgaan, vragen we het volgende voorschot en/of saldo op en mogen jullie al stilaan de valiezen klaarmaken om te vertrekken :-).

Reis gerust met Détour: We zijn verzekerd tegen financieel onvermogen bij Ethias Verzekeringen onder polisnr. 45.413.013 .  Op deze manier zijn de voor de reizen betaalde reissommen en de reisuitvoering zelf volledig gewaarborgd door de verzekeringsmaatschappij.

Meer informatie over de ‘corona’-inschrijvingsregel : lees meer

Inbegrepen in de prijs (samenvatting Détour de Luxe):

 • vlucht naar Zagreb en terug
 • de luchthaventransfers ter plaatse
 • reis 8 dagen/7 nachten (halfpension) – één  nacht extra mogelijk op 10 juni
 • vervoer van de motor, motorkledij en bagage naar Kroatië en terug (vertrek vanuit Boortmeerbeek dichtbij Brussel)
 • all-risk transportverzekering inbegrepen tot € 25.000 nieuwwaarde per motor
 • begeleiding op motor tijdens de reis
 • alle routes in .gpx + reisroadbook + advies inzake gebruik motor-GPS
 • bagagetransport tijdens de reis van hotel naar hotel
 • technische comfortservice beschikbaar aan het hotel
 • plaatselijke toeristenbelasting en reisgarantieverzekering

Tip: klik op de link Détour de Luxe om meer te weten omtrent ons reisaanbod.

We raden aan dat iedereen zou beschikken over een degelijke annulatieverzekering.  Omdat deze verzekering belangrijk is, kan die bijkomend gereserveerd worden aan slechts 2,90 % op de reissom.

Een verzekering reisbijstand is verplicht af te sluiten.  Dit kan via onze Polis Ethias Privilege aan 4 €/motor/dag en 2 €/dag/persoon ofwel via jullie eigen reisbijstandpolis.

Wie meer wil weten over de diverse verzekeringen, de comfortservice, het rijtechnisch advies, de routes enz. : zie de rubriek FAQ

Onze algemene en bijzondere voorwaarden zijn toepasselijk. Deze kan je hier raadplegen.

opmerking: Vluchtschema’s zijn nog niet definitief en kunnen snel wijzigen in ‘corona-tijden’.  Hotels zijn onder voorbehoud van beschikbaarheid op het moment van jullie effectieve reservatie. 

* Tarief- en programmaversie 20210320

Vragen?

Détour nieuwsbrief

Détour nieuwsbrief

Ontvang onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van ons reisaanbod.

Prima, uw inschrijving is gelukt!