Zondag 15 oktober:

Na een relaxe heenvlucht op zondag 15 oktober met Brussels Airlines landen we om 14:45u plaatselijke tijd in Athene.

Een City-trip naar Athene is niet de doelstelling van deze reis, we wensen uiteraard zoveel mogelijk motor te rijden en het prachtige schiereiland Peloponnesos ontdekken.

De luchthaventransfer brengt jullie dus naar het eerste hotel in Nafplio, stad die in de 19de en eerste helft 20ste eeuw zelfs even de hoofdstad was van Griekenland.

 

De motoren zijn dan al aangekomen en wachten jullie op aan het eerste hotel (2 nachten verblijf in Amalia hotel Nafplio****).   Je kan kiezen om nog even te chillen aan de bar bij het zwembad of een bezoek brengen aan het historische centrum van Nafplio.

‘s Avonds spreken we af in de bar voor de briefing betreffende de rit van de volgende dag.  Daarna kunnen we samen genieten van de eerste Griekse maaltijd.

Opmerking:
Zoals altijd bij Détour voorzien we dagroutes met verschillende lengtes gemiddeld tussen zowat 200 à 350 Km per route (de maximale lengte van een route hangt ook af van het type weg uiteraard – vlottere wegen of zeer veel bochten maakt wel degelijk een verschil). Gedurende de ganse reis voorzien we bagagetransport, zodat je licht en relax kunt reizen.  Meer info omtrent de maximaal volume van het bagagetransport: klik hier.

Maandag 16 oktober: verkenning van het schiereiland Argolis

Vandaag staat een boeiende rondrit op het programma.

Eerst  een korte passage via het theater van Epidaurus dat dateert uit de 4de eeuw voor Christus en één van de best bewaarde theaters is uit de antieke wereld. Gelukkig werd dit theater halverwege de 20ste eeuw gerestaureerd en worden er terug voorstellingen gegeven.

Daarna gaat het verder tot aan het kanaal van Korinthe om vervolgens verder te touren langs de kust genietend van het zicht op de Saronische eilanden.
Daarna verder het binnenland in ter verkenning van het schiereiland Argolis.

Dinsdag 17 oktober: verbindingsrit van Nafplio naar het ski-oord Kalavrita

Liefhebbers van de oude Griekse geschiedenis kunnen kiezen voor de route die even halt houdt bij het oude Mycene, met de leeuwenpoort.

De kortste route volgt de Golf van Korinthe terwijl de langste rit nog een lus maakt doorheen het bergachtige binnenland.

Vanaf de Golf van Korinthe omhoog via de volop slingerende weg parallel met de Vouraïkos-kloof bereiken we uiteindelijk Kalavrita.

2 nachten verblijven we in het Kalavrita Canyon Hotel****.  ‘s Avonds gaan we uit eten in het centrum van dit levendig stadje, dat vooral een ski-oord is in de winter.

Het grote kruis en monument tegen de berghelling wordt ‘s avonds verlicht en doet ons herinneren aan een duistere periode uit onze recente geschiedenis.
Op 12 december 1943 fusilleerden de nazi’s de 1436 mannen van het dorp als represaille voor een verzetsactie.  De klok van het stadje staat nog altijd stil op 14:34u.

Woensdag 18 oktober:  de bergen om en rond Kalavrita

Er staan nog enkele juweeltjes op het programma zoals de Vouraikos-kloof.  Hier rijdt nog een tandradtreintje uit het einde van de 19de eeuw door de smalle kloof, dit vanaf Diakoftó aan de Golf van Korinthe tot aan het stadje Kalávrita.   (interessant weetje: dit was het decor van één van de opdrachten in aflevering 7 van De Mol 2020)

En in het dal van de Vouraikos-rivier bevindt zich het Mega Spileo-klooster, zowat vastgekleefd aan de rotswand.
Het is een van de grootste kloosters in Griekenland, en is genoemd naar de grote natuurlijke holte in de rotswand waartegen het klooster werd gebouwd.

Donderdag 19 oktober: verbindingsrit van Kalávrita naar de kuststad Kalamata 

We laten de bergstad Kalávrita achter ons en sturen de motoren zuidwaarts, met een kleine ‘détour’ langs het historische Olympia en daarna doorheen het Elis-gebergte of via de Ionische kust, als je dit wenst.

Je kan alleszins een bezoek brengen aan het heiligdom Olympia, waar al vanaf de 8ste eeuw voor Christus de 4-jaarlijkse sportwedstrijden werden gehouden.  (toegangsprijs € 6 voor EU-onderdanen)
Het tempeldomein Olympia ligt eigenlijk aan de oevers van de Alfiós-rivier, de grootste rivier van de Peloponnesos.

Daarna gaat de route terug oostwaarts doorheen het Elis-gebergte.

Het gezellige dorpje Dimitsana is een ideale tussenstop op deze route.

Je kan ook de route vanaf Olympia doorheen het binnenland vervangen door een stukje langs de Ionische kust en zo via Messene naar Kalamata.

Bijna aan het einde van de route bereik je het oude Messene (4de eeuw voor Christus) en Ithómi.
Interessant weetje: Op de historische site van Messene hielden de overblijvende deelnemers van de serie ‘De Mol’ in 2020 een Pentatlon wedstrijd.

Aankomst is gepland in het Elite City Resort**** in Kalamata, gelegen aan de Golf van Messenië. (3 nachten verblijf).

Vrijdag 20 oktober: via Mystras naar het schiereiland Mani

De eerste tussenstop van de dag is het mythische Mystra, vlakbij Sparta.

Mystra of Mistrás ligt op een steile helling tegen een uitloper van het Taigetosgebergte en biedt fantastische uitzichten. Vroeger was dit de Byzantijnse hoofdstad van Morea, een gebied dat bijna de ganse Peloponnesos besloeg. Het kasteel, de paleizen, kerken en woonhuizen herinneren nog aan de bloeiperiode van deze stad.

Vanaf Mystra gaat het verder zuidwaarts naar het schiereiland Mani, gelegen ten zuiden van het Taigetosgebergte tussen de golf van Messenië en de golf van Laconië.

Mani was lange tijd verdeeld in clans en elke clan bouwde zijn versterkte torens van 15 tot 25 meter hoog.  Deze typische torens staan vooral in het zuiden van het schiereilandje.

Dit wordt een zeer gevarieerde rondrit via Mystra langs het groene noorden van Mani naar het dorre zuiden, langs kuststadjes en enkele scenische baaien.

Zaterdag 21 oktober: 

Via Sparta touren we noordwaarts naar het centrale berggebied van de Peloponnesos en rijden door een ruig landschap langs de Lousioskloof en de diepe Alfióskloof.

De Lousios is een zijrivier van de Álfios met een lengte van slechts 23 Km.  Toch heeft deze rivier een indrukwekkende kloof uitgesleten van 5 km lang en bijna 300 m diep in het smalste en meest spectaculaire gedeelte.   Op de steile kliffen langs de beboste oevers staan verschillende middeleeuwse kloosters en kerken, zoals het Prodrómou-klooster dat tegen een steile rotswand werd aangebouwd.

Dit is een rustige, dunbevolkte bergstreek waar we volop kunnen genieten van het motorrijden.

Zondag 22 oktober: we verlaten Kalamáta en rijden langs de oostkust (Argolische Golf) terug naar Nafplio

Nog een laatste blik werpen we op de Golf van Messenië en geven onze stalen rossen de sporen noordwaarts langs de oostelijke kust van de Peloponnesos.

Nog vele kilometers genieten we van het zicht op het tegenovergelegen schiereiland Argolis.  Toch best de focus houden op de weg, de asfalt is in goede staat en de bochten zijn talrijk.

Aangekomen in het hotel zijn we nog een laatste avond samen met het ganse reisgezelschap en profiteren van een lekkere maaltijd.

Dag 8:

De volgende dag worden de motoren geladen en pikt de luchthaventransfer allen op voor de terugvlucht naar Brussel-Zaventem.
Om 15:35u stijgen we op met Brussels Airlines en landen in Zaventem omstreeks 18u.

De motoren reizen ons na met het motortransport en zijn 5 dagen later terug beschikbaar in Boortmeerbeek.

Dankzij hetgeen begrepen is in Détour de Luxe reizen jullie ‘licht’ zonder volledige motorbepakking.  Het blijft mogelijk om zelf te rijden naar de bestemming (dus zonder motortransport, vluchten, transfers…) en dan voorzien we een aangepast tarief.

Laden motoren: enkele dagen voordien te Boortmeerbeek (regio Brussel)

_______________________________

Praktische modaliteiten:

Periode : zondag 15 tot maandag 23 oktober 2023 (8 nachten / 9 dagen)

Formule : 8 nachten in formule halfpension incl. dranken aan tafel

Vereiste Aantal : min. 10  – max. 20 motoren ( status: reis bevestigd )

Tarief * (op basis 2-persoonskamer) :

Détour de Luxe : € 2795 voor de piloot en € 1995 voor de duo (te verhogen met de eventuele kost van de verzekeringen)

Tip: klik op de link Détour de Luxe om te weten wat in de prijs is begrepen

Supplement single-kamer: 345 €

Na reservatie ontvangen jullie een bestelbon die de reservatie samenvat en waarop het bedrag van het voorschot en te betalen saldo vermeld staat.

We verwachten dat elke deelnemer beschikt over een verzekering reisbijstand en een verzekering reisannulatie. 
Beschikken jullie over een goede eigen verzekering dan is dat uiteraard prima.
Jullie kunnen deze polis ook afsluiten via ons aan gunstige tarieven:
– reisbijstand Ethias Privilege aan 4 €/motor/dag en 2 €/dag/persoon.
– annulatieverzekering Ethias aan 2,90 % op de reissom.

Andere mogelijke verzekering: afkoop van de voorziene vrijstelling transportverzekering (€ 375) van de motor = € 19 per motor

opmerking: op dit moment kunnen we nog geen reisbijstand aanbieden voor klanten gedomicilieerd buiten België (neem in dat geval met ons contact voor een oplossing).

Reis gerust met Détour: We hebben een polis reisgarantie afgesloten bij Ethias Verzekeringen onder polisnr. 45.413.013 .  Op deze manier zijn de door jullie betaalde reissommen en de reisuitvoering volledig gewaarborgd door deze verzekeringsmaatschappij.

Wat als de reis niet kan doorgaan wegens Covid-19?
Zie alle informatie op deze link: https://detour.be/betaalde-voorschotten-en-reisannulaties-wegens-covid19/

Inbegrepen in de prijs ( formule Détour de Luxe ) :

 • vlucht H/T vanaf Brussel Nationale Luchthaven
 • de luchthaventransfers ter plaatse
 • verblijf in zeer kwaliteitsvolle hotels (halfpension incl. dranken aan tafel)
 • parking of garage voor de motoren
 • vervoer van de motor, motorkledij en bagage heen/terug tot eerste hotel (vertrek vanuit Boortmeerbeek dichtbij Brussel)
 • all-risk transportverzekering inbegrepen tot 30.000 € nieuwwaarde per motor (vrijstelling € 375)
 • begeleiding op motor tijdens de reis
 • alle routes in .gpx  (elke dag keuze uit meerdere lengtes van route) + advies inzake gebruik motor-GPS en rijden in de bergen
 • reisroadbook met alle nuttige informatie voor het reisverloop
 • bagagetransport tijdens de reis van hotel naar hotel ( binnen de toegelaten volumes: zie hier )
 • technische comfortservice beschikbaar aan het hotel ( meer info, klik hier )
 • BTW (uiteraard), plaatselijke toeristenbelasting en reisgarantieverzekering (= waarborg van de gestorte reissommen)

Wie meer wil weten over de diverse verzekeringen, de comfortservice, het rijtechnisch advies, de routes enz. : zie de rubriek FAQ

Onze algemene en bijzondere voorwaarden zijn toepasselijk. U kunt ze hier raadplegen.

* Bovenstaande tarieven en promoties zijn geldig voor reservaties op huidige datum.  Prijzen kunnen stijgen naarmate de vertrekdatum nadert.
  Boek tijdig, geniet de beste prijs en wees zeker van je beschikbare plaats!

 

Vragen?

Détour nieuwsbrief

Détour nieuwsbrief

Ontvang onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van ons reisaanbod.

Prima, uw inschrijving is gelukt!