opmerkingHet reisprogramma is nog niet helemaal definitief en de volgorde van de routes kan nog wijzigen en/of kan er een extra overnachting toegevoegd worden zodat jullie het beste uit deze reis kunnen halen. (extra nacht = zonder meerprijs t.o.v. de prijs bij reservatie)

Dag 1:

Deze reis vertrekt en eindigt in de buurt van Athene, alwaar we landen op de luchthaven van de Griekse hoofdstad.

Een City-trip naar Athene is niet de doelstelling van onze reis, want we wensen uiteraard zoveel mogelijk motor te rijden en het prachtige schiereiland Peloponnesos ontdekken.

De luchthaventransfer brengt jullie dus naar het eerste hotel in de buurt van het kanaal van Korinthe, zowat de toeganspoort naar het schiereiland Peloponnesos.

De ‘liefhebbers’ kunnen al starten met een eerste kortere opwarmingsroute ofwel langs de Golf van Korinthe ofwel naar het oude Mycene.

opmerking:
Zoals altijd bij Détour voorzien we dagroutes met verschillende lengtes gemiddeld tussen 200 à 350 Km per route (de maximale lengte van een route hangt ook af van het type weg uiteraard – vlottere wegen of zeer veel bochten maakt wel degelijk een verschil). Gedurende de ganse reis voorzien we bagagetransport, zodat je licht en relax kunt reizen.  Meer info omtrent de maximaal volume van het bagagetransport: klik hier.

Dag 2:

Vandaag staat een boeiende verbindingsrit op het programma.  Nog een laatste blik werpen we op de golf van Korinthe en geven onze stalen rossen de sporen zuidwaarts via Nauplion, stad die in de 19de en eerste helft 20ste eeuw zelfs even de hoofdstad was van Griekenland.

Eerst nog een korte passage via het theater van Epidaurus dat dateert uit de 4de eeuw voor Christus en één van de best bewaarde theaters is uit de antieke wereld. Gelukkig werd dit theater halverwege de 20ste eeuw gerestaureerd en worden er terug voorstellingen gegeven.

Liefhebbers van de oude Griekse geschiedenis kunnen kiezen voor de route die even halt houdt bij het oude Mycene, met de leeuwenpoort.

Vervolgens gaat de rit verder zuidwaarts via de kustweg waarbij we genieten van de vele haarspeldbochten langs de steile rotskusten, met sporadisch een kleine pittoreske baai.

De bestemming is het mythische Mystra, vlakbij Sparta.  In de buurt van het door Unesco tot werelderfgoed uitgeroepen Mystra verblijven we de volgende 3 nachten in een stijlvol hotel.

Mystra of Mistrás ligt op een steile helling tegen een uitloper van het Taigetosgebergte en biedt fantastische uitzichten. Vroeger was dit de Byzantijnse hoofdstad van Morea, een gebied dat bijna de ganse Peloponnesos besloeg. Het kasteel, de paleizen, kerken en woonhuizen herinneren nog aan de bloeiperiode van deze stad.

Dag 3:

Mystra is ideaal gelegen om het zuidelijke deel van de Peloponnesos te verkennen.  We starten met een eerste tourrit zuidwaarts naar het schiereiland Mani, gelegen ten zuiden van het Taigetosgebergte tussen de golf van Messenië en de golf van Laconië.

Mani was lange tijd verdeeld in clans en elke clan bouwde zijn versterkte torens van 15 tot 25 meter hoog.  Deze typische torens staan vooral in het zuiden van het schiereilandje.

Dit wordt een zeer gevarieerde rondrit van het groene noorden van Mani naar het dorre zuiden, langs kuststadjes en baaien en de kloof van Viros waar onderin een klooster gebouwd werd.

Dag 4: rit naar de Alfiós- en de Loussioskloof

Via Sparta, touren we noordwaarts naar het centrale berggebied van de Peloponnesos en rijden door een ruig landschap langs de Lousioskloof en de diepe Alfióskloof.

De Lousios is een zijrivier van de Álfios met een lengte van slechts 23 Km.  Toch heeft deze rivier een indrukwekkende kloof uitgesleten van 5 km lang en bijna 300 m diep in het smalste en meest spectaculaire gedeelte.   Op de steile kliffen langs de beboste oevers staan verschillende middeleeuwse kloosters en kerken, zoals het Pródemos-klooster dat tegen een steile rotswand werd aangebouwd.

Dit is een rustige, dunbevolkte bergstreek waar we volop genieten van het motorrijden.

Dag 5: verbindingsrit naar de westkust aan de Ionische Zee

We maken een tussenstop in Ithomi, de archeologische vindplaats van het oude Messene.

De langste rit doorkruist verder het zuidwestelijke schiereiland Methóni.   Hier ontdekken jullie het paleis van koning Nestor en de baai van het stadje Pílos dat in de eerste helft van de 19de eeuw het toneel was van de zeeslag bij Navarino, waar de Turkse vloot een zware nederlaag leed.

Iets ten noorden van Kiparissia overnachten we de volgende 2 dagen aan de kust in een sfeervol hotel met zicht op de Ionische Zee.

Dag 6: Het oude Olympia en het Elis-gebergte

Een 40-tal kilometer meer noordwaarts ligt het heiligdom Olympia, waar al vanaf de 8ste eeuw voor Christus de 4-jaarlijkse sportwedstrijden werden gehouden.  Het tempeldomein Olympia ligt  aan de oevers van de Alfiós-rivier, de grootste rivier van de Peloponnesos.

Daarna gaat de route terug oostwaarts doorheen het Elis-gebergte.

Het gezellige dorpje Dimitsana is een ideale tussenstop op deze route.

Dag 7: verbindingsrit naar Korinthe

Nog een flinke laatste rit terug naar de startplaats van deze reis.

Er staan nog enkele juweeltjes op het programma zoals de Vouraikos-kloof.  Hier rijdt nog een tandradtreintje uit het einde van de 19de eeuw door de smalle kloof, dit vanaf Diakoftó aan de Golf van Korinthe tot aan het stadje Kalávrita (een winters ski-oord).   In de Vouraikos-kloof bevindt zich het Mega Spileo-klooster, zowat vastgekleefd aan de rotswand.

De kortste route volgt de Golf van Korinthe oostwaarts terwijl de langste rit nog een lus maakt doorheen het bergachtige binnenland.

Aangekomen in het hotel zijn we nog een laatste avond samen met het ganse reisgezelschap en profiteren van een lekkere maaltijd.

Dag 8:

De volgende dag worden de motoren geladen en pikt de luchthaventransfer allen op voor de terugvlucht naar Brussel-Zaventem.

De motoren reizen ons na met het motortransport en zijn 5 dagen later terug beschikbaar in Boortmeerbeek.

Dankzij hetgeen begrepen is in Détour de Luxe reizen jullie ‘licht’ zonder volledige motorbepakking.  Het blijft mogelijk om zelf te rijden naar de bestemming (dus zonder motortransport, vluchten, transfers…) en dan voorzien we een aangepast tarief.

Laden motoren: enkele dagen voordien te Boortmeerbeek (regio Brussel)

_______________________________

Praktische modaliteiten:

Periode : maandag 16 tot maandag 23 oktober 2023 (7 nachten / 8 dagen)

Formule : 7 nachten in formule halfpension incl. dranken aan tafel

Vereiste Aantal : min. 10  – max. 20 motoren

Tarief * (op basis 2-persoonskamer) :

Détour de Luxe : € 2795 voor de piloot en € 1995 voor de duo (te verhogen met de eventuele kost van de verzekeringen)

Tip: klik op de link Détour de Luxe om te weten wat in de prijs is begrepen

Supplement single-kamer: 345 €

Vroegboekkorting  € 125 p.p. (reservaties ten laatste 31/01/2023)

Na reservatie ontvangen jullie een bestelbon die de reservatie samenvat en waarop het bedrag van het voorschot en te betalen saldo vermeld staat.

We verwachten dat elke deelnemer beschikt over een verzekering reisbijstand en een verzekering reisannulatie. 
Beschikken jullie over een goede eigen verzekering dan is dat uiteraard prima.
Jullie kunnen deze polis ook afsluiten via ons aan gunstige tarieven:
– reisbijstand Ethias Privilege aan 4 €/motor/dag en 2 €/dag/persoon.
– annulatieverzekering Ethias aan 2,90 % op de reissom.

Andere mogelijke verzekering: afkoop van de voorziene vrijstelling transportverzekering (€ 375) van de motor = € 19 per motor

opmerking: op dit moment kunnen we nog geen reisbijstand aanbieden voor klanten gedomicilieerd buiten België (neem in dat geval met ons contact voor een oplossing).

Reis gerust met Détour: We hebben een polis reisgarantie afgesloten bij Ethias Verzekeringen onder polisnr. 45.413.013 .  Op deze manier zijn de door jullie betaalde reissommen en de reisuitvoering volledig gewaarborgd door deze verzekeringsmaatschappij.

Wat als de reis niet kan doorgaan wegens Covid-19?
Zie alle informatie op deze link: https://detour.be/betaalde-voorschotten-en-reisannulaties-wegens-covid19/

Inbegrepen in de prijs ( formule Détour de Luxe ) :

 • vlucht H/T vanaf Brussel Nationale Luchthaven
 • de luchthaventransfers ter plaatse
 • verblijf in zeer kwaliteitsvolle hotels (halfpension incl. dranken aan tafel)
 • parking of garage voor de motoren
 • vervoer van de motor, motorkledij en bagage heen/terug tot eerste hotel (vertrek vanuit Boortmeerbeek dichtbij Brussel)
 • all-risk transportverzekering inbegrepen tot 30.000 € nieuwwaarde per motor (vrijstelling € 375)
 • begeleiding op motor tijdens de reis
 • alle routes in .gpx  (elke dag keuze uit meerdere lengtes van route) + advies inzake gebruik motor-GPS en rijden in de bergen
 • reisroadbook met alle nuttige informatie voor het reisverloop
 • bagagetransport tijdens de reis van hotel naar hotel ( binnen de toegelaten volumes: zie hier )
 • technische comfortservice beschikbaar aan het hotel ( meer info, klik hier )
 • BTW (uiteraard), plaatselijke toeristenbelasting en reisgarantieverzekering (= waarborg van de gestorte reissommen)

Wie meer wil weten over de diverse verzekeringen, de comfortservice, het rijtechnisch advies, de routes enz. : zie de rubriek FAQ

Onze algemene en bijzondere voorwaarden zijn toepasselijk. U kunt ze hier raadplegen.

* Bovenstaande tarieven en promoties zijn geldig voor reservaties op huidige datum.  Prijzen kunnen stijgen naarmate de vertrekdatum nadert.
  Boek tijdig, geniet de beste prijs en wees zeker van je beschikbare plaats!

 

Vragen?

Détour nieuwsbrief

Détour nieuwsbrief

Ontvang onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van ons reisaanbod.

Prima, uw inschrijving is gelukt!