Extremadura – land van de Conquistadores

Extremadura is een minder gekende regio van Spanje, gesitueerd ten noorden van Andalusië en ten oosten van Portugal. Veel Conquistadores uit de 15de en 16de eeuw kwamen uit deze streek . Pizarro is één van de meest gekende of beruchte ‘conquistadores’ die een groot deel van Zuid-Amerika veroverde in naam van de Spaanse Kroon.

De lentes zijn er wondermooi als alles in bloei staat; de zomers zijn er warm. Er zijn meerdere natuurparken zoals het Parque Monfraguë, waar de Taag-rivier doorstroomt.

Het schaarse water wordt opgevangen in de vele stuwmeren; de wegen die ons er zigzag naar toe leiden garanderen mooie uitzichten en quasi eindeloos stuurplezier.

Maar uiteindelijk reizen we vooral om heerlijk motor te rijden. In Extremadura kunnen we ons lekker uitleven in de vele bergketens (Sierra’s) die deze regio telt.

We vliegen de eerste dag op Malaga waar de motoren ons opwachten.

Deze maal benaderen we Extremadura dus vanuit het zuiden, vertrekkende vanuit Andalusië.  We verblijven dichtbij de historische Ruta Vía de la Plata op de grens van beide regio’s.  De Romeinen bouwden deze oude verbindingsroute verder uit want ze was zowel strategisch als commercieel belangrijk, want ze verbond het zuiden van Spanje met het noorden.

De vele Sierra’s (bergketens) en natuurparken op de grens van Andalusië en Extremadura garanderen intensief bochtenwerk en mooie panorama’s.

Over bagage maken we ons geen zorgen, want het bagagetransport is voorzien (volgens servicelevel Détour de Luxe).

We reizen door een authentiek stuk Spanje, ver weg van het massa-toerisme maar met een uitzonderlijke natuurpracht.

Dankzij hetgeen begrepen is in Détour de Luxe reizen we ‘licht’ zonder volledige motorbepakking.  Het blijft mogelijk om zelf te rijden naar de bestemming (dus zonder motortransport, vluchten, transfers…) en dan voorzien we een aangepast tarief.

Enkele dagen voor vertrek worden de motoren verwacht op onze centrale laadplaats te Boortmeerbeek.  Kort daarna vertrekt het motortransport richting Zuid-Spanje.

Vrijdag 26 april 2019 :

In de namiddag aankomst te Malaga met rechtstreekse vlucht vanuit Zaventem. De motoren staan al klaar dichtbij de luchthaven en de transfer brengt jullie daar ter plaatse.  In de late namiddag kan dus al vertrokken worden voor de eerste motorrit doorheen de bergketens in de buurt van Malaga.

‘s Avonds wordt de bagage nagebracht naar het eerste verblijfshotel in de buurt van de luchthaven: Parador van Antequera**** . Hier verblijven we de volgende nacht in halfpension.

Zaterdag 27 april 2019:

We vertrekken met de motor voor een prachtige rit doorheen de Sierra Norte de Sevilla, de bergketen die deel uitmaakt van de Sierra Morena (die de grens vormt tussen Andalusië en Extremadura).  Een stevige rit waarbij u volop kunt genieten van de vele bochten en berglandschappen, en ondermeer het unieke landschap van de Cerro de Hierro passeert (zie foto).

‘s Avonds aankomst in Hotel Restaurante Leo***  aan de rand van het stadje Monesterio en dichtbij het stuwmeer van Tentudia en de gelijknamige bergkam.

Zondag 28 april tot donderdag 02 mei:

Vanuit deze verblijfplaats in het zuiden van Extremadura start het motorfestijn éénder welke richting wordt gekozen. Elke dag is een motorroute voorzien en ‘s avonds kunnen we op het terras of in de bar van het hotel gezellig nakaarten over de avonturen van de dag.

De volgende natuurpracht en bergketens wachten om ontdekt te worden:

  • de bergketens ten noorden van Sevilla met het natuurpark ‘Sierra de Aracena y Picos de Aroche’ en het natuurpark ‘Sierra Norte de Sevilla’
  • het natuurpark tussen Córdoba en Sevilla genaamd ‘Parque Natural de la Sierra de Hornachuelos’
  • Het zuidwesten en zuidoosten van Extremadura, met prachtige steden zoals Zafra, Trujillo, Guadelupe,…
  • de blauwe stuwmeren en de vele kastelen en kloosters als stille getuige van een rijk verleden.

 

Donderdag 02 mei 2019:

‘s Morgensvroeg brengt een leuke verbindingsrit doorheen het natuurpark ‘Sierra Norte de Sevilla’ jullie terug naar de Parador van Antequera**** . Een laatste dag om volop te genieten van de bergwegen in goede staat.

De bagage wordt overgebracht naar de laatste verblijfplaats.

Vrijdag 03 mei 2019:

Een laatste korte motortocht langsheen El Torcal of door de Montes de Málaga is mogelijk, waarna de motoren en de bagage worden geladen voor de terugreis.

U wordt opgepikt aan het hotel voor de terugvlucht naar Zaventem in de vroege namiddag. (de terugvlucht vertrekt rond 17:45 u naar Zaventem)

Enkele dagen nadien worden de motoren terug verwacht te Boortmeerbeek.

_______________________________

Praktische modaliteiten:

Periode : 26/04  – 03/05/2019 – 7n./8d.

Formule : 7 nachten in formule halfpension – één dag verlenging mogelijk tot 04 mei mits supplement

Vereiste Aantal : min. 6 – max. 12 motoren (+ eventuele duorijd(st)ers) – nog slechts 1 vrije plaats voor piloot en duo

Op aanvraag is latere aankomst/vroeger vertrek mogelijk voor zover dit het reisprogramma niet verstoort.

Prijs* (op basis 2-persoonskamer) :

Détour de Luxe : € 1849 voor de piloot en € 1179 voor de duo

Tip: klik op de link Détour de Luxe om te weten wat in de prijs is begrepen

Supplement single-kamer (raming – onder voorbehoud beschikbaarheid): € 265

Wie meer wil weten over de diverse verzekeringen, de comfortservice, het rijtechnisch advies, de routes enz. : zie de rubriek FAQ

Onze algemene en bijzondere voorwaarden zijn toepasselijk. U kunt ze hier raadplegen.

* Tariefversie 20181214.  De bovenvermelde prijs is gebaseerd op de tarieven en beschikbaarheid gekend op deze datum. De voorgestelde hotels en vluchten zijn onder voorbehoud van beschikbaarheid; indien nodig wordt gezorgd voor een gelijkwaardig alternatief.

Vragen?

Détour nieuwsbrief

Détour nieuwsbrief

Ontvang onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van ons reisaanbod.

Prima, uw inschrijving is gelukt!