Extremadura – land van de Conquistadores

Extremadura is een minder gekende regio van Spanje, gesitueerd ten noorden van Andalousië en ten oosten van Portugal. Veel Conquistadores uit de 15de en 16de eeuw kwamen uit deze streek . Pizarro is één van de meest gekende ‘conquistador’ die een groot deel van Zuid-Amerika veroverde in naam van de Spaanse Kroon.

De lentes zijn er wondermooi als alles in bloei staat; de zomers zijn er warm. Er zijn meerdere natuurparken zoals het Parque Monfraguë, waar de Taag-rivier doorstroomt.

Maar uiteindelijk reizen we vooral om heerlijk motor te rijden. In Extremadura kunnen we ons lekker uitleven in de vele bergketens (Sierra’s) die deze regio telt. Sierra de Gredos, Sierra de Francia, Montes de Toledo, Sierra de los Ángeles, Sierra de Guadelupe en zo veel meer…

Het schaarse water wordt opgevangen in de vele stuwmeren; de wegen die ons er zigzag naar toe leiden garanderen mooie uitzichten en quasi eindeloos stuurplezier.

We vliegen de eerste dag op Madrid, waar de motoren ons opwachten. Daarna vertrekken we voor de eerste rit richting Extremadura. We verblijven in de buurt van de historische stad Plasencia en het Nationaal Park van Monfragüe. Hier stroomt de rivier Taag die dan verder uitmondt in de Atlantische Oceaan te Lissabon (Portugal).

Van hieruit vertrekken voldoende routes voor een ganse week motorplezier van de bovenste plank. Over bagage maken we ons geen zorgen, want het bagagetransport is voorzien (volgens servicelevel Détour de Luxe).

We reizen door een authentiek stuk Spanje, ver weg van het massa-toerisme.

Dit is een voorbeeld van reisprogramma waarbij de motoren worden geleverd in de buurt van de luchthaven en u zelf reist met het vliegtuig tot aan de plaats van vertrek.  Deze reis is niet begeleid, tenzij daar specifiek wordt naar gevraagd.

Enkele dagen voor vertrek worden de motoren verwacht op onze centrale laadplaats te Boortmeerbeek.  Kort daarna vertrekt het motortransport richting Madrid.

Dag 1:

Rond de middag aankomst te Madrid Barajas met vlucht Brussels Airlines vanuit Zaventem. De motoren staan al klaar aan het eerste verblijfshotel net buiten Madrid (hotel FC Villalba Collado****).

’s Namiddags kan dus al vertrokken worden voor de eerste motorrit doorheen de Sierra de Guadarrama en het natuurpark ten noorden van de Spaanse hoofdstad.

Dag 2:

U vertrekt met de motor voor een prachtige rit doorheen de Sierra de Gredos, de bergketen die de hoogvlakte van Castillië scheidt van Extremadura.  Een dag waarbij u volop kunt genieten van de vele bochten en berglandschappen.  ’s Avonds aankomst in Extremadura in een hotel gelegen aan de voet van de Sierra de Gredos (Balneario Valle del Jerte****).  Dit hotel biedt alle luxe die een motorrijder kan wensen en is gelegen vlakbij de vallei van de Jerte waar in het voorjaar zowat anderhalf miljoen kersenbomen in bloei komen.  Deze verblijfplaats is ook ideaal om de streek La Vera met haar mediterraan eco-systeem en de provinciehoofdplaats Plasencia te verkennen

Dag 3 t.e.m. dag 6:

Vanuit deze verblijfplaats start het motorfestijn éénder welke richting wordt gekozen. Elke dag is een motorroute voorzien en ’s avonds kunt u op het terras of in de bar van het hotel gezellig nakaarten over de avonturen van de dag.

De volgende natuurpracht en bergketens wachten om door u ontdekt te worden:

 • Het nationaal Park van Monfragüe alwaar de rivieren Taag en Tiétar samenvloeien; hier ontdek je niet alleen de mediterrane flora maar het is de ideale plaats om keizerarenden, monniksgieren en zwarte ooievaars te ‘spotten’.
 • Het bedevaarstsoord Guadelupe, gelegen midden van het gelijknamig gebergte;
 • De vele bergketens in de omgeving: Sierra de Gredos, Sierra de Gata, Sierra de la Peña de Francia, Sierra de Altamira, Montes de Toledo…
 • de blauwe stuwmeren en de vele kastelen en kloosters als stille getuige van een rijk verleden.

Dag 7:

’s morgensvroeg verlaat u het hotel in Extremadura voor de terugrit doorheen de Sierra de Gredos tot aan het hotel in de buurt van de luchthaven Madrid-Barajas. Een laatste dag om volop te genieten van de bergwegen in goede staat.

Na aankomst aan het hotel FC Villalba**** te Villalba Collado worden de motoren geladen in de vrachtwagen.

Dag 8:

U wordt opgepikt aan het hotel voor de terugvlucht naar Zaventem in de voormiddag.  Ondertussen zijn de motoren ook al huiswaarts vertrokken.

Enkele dagen later kunnen de motoren afgehaald worden te Boortmeerbeek (op afspraak).

Opmerking: De voorgestelde hotels en vluchten zijn altijd onder voorbehoud van beschikbaarheid; indien nodig wordt gezorgd voor een gelijkwaardig alternatief.

_______________________________

Praktische modaliteiten:

Data zijn op aanvraag en mits beschikbaarheid.

Dergelijke reis kan doorgaan van zodra er minstens 6 deelnemers (motoren) zijn.  Inschrijven is mogelijk op individuele basis.

Prijs:

(op basis van 2-persoonskamer in kamer met ontbijt)

 • vanaf € 1249 voor de piloot en € 699 voor de duo (tarief vanaf 6 gezamenlijke inschrijvingen piloot)
 • vanaf € 1299 voor de piloot en € 749 voor de duo (tarief vanaf 4 gezamenlijke inschrijvingen piloot)
 • vanaf € 1399 voor de piloot en € 799 voor de duo (individuele inschrijvingen)

In deze prijs is begrepen:

 • Motortransport heen/terug vanuit onze centrale laadplaats te Boortmeerbeek (regio Brussel);
 • De motoren worden rechtstreeks heen en terug vervoerd, waardoor de motor maar een korte tijd onderweg is;
 • De volgende bagage mag mee op transport: 3 motorkoffers en 1 bagagetas, 1 tanktas, 1 volledige set motorkledij p.p.;
 • Omnium transportverzekering inbegrepen tot maximaal 15.000 € nieuwwaarde per motor (franchise 375 €);
 • Vlucht H/T (met handbagage) vanuit Brussel – Zaventem* (andere luchthaven op aanvraag);
 • Rechtstreekse luchthaventransfer naar de plaats waar de motor geleverd wordt;
 • 7 hotelovernachtingen (kamer + ontbijt);
 • Onthaal bij aankomst en vertrek door een medewerker van Détour;
 • Mooie motorroutes in formaat voor GPS (Garmin) voor de ganse reis;
 • nuttige reisinformatie inzake de routes en bezienswaardigheden.

Indien u interesse hebt om mee te gaan, contacteer ons via email: info@detour.be of bel ons op GSM +32 (0)473 895 063

Supplementen op de standaardprijs:

 • opleg voor de transportverzekering indien nieuwwaarde motor > 15.000 € (0,3 % van de hogere waarde)
 • opleg voor éénpersoonskamer op aanvraag
 • extra motorkoffer of bagagestuk dat wordt meegegeven met het motortransport: 30 €/stuk
 • supplement voor zeer grote motoren (enkel indien groter dan bvb. BMW R1200RT)
 • reisbijstandverzekering* en/of annulatieverzekering
 • bagagetransport ter plaatse indien er rondgetrokken wordt (op aanvraag en mits beschikbaarheid)

*opm.: wij raden iedere reiziger aan over een reisbijstandverzekering motor en persoon te beschikken; dit kan een eigen reisbijstandsverzekering zijn of deze kan via Détour worden afgesloten.

De reis en bijhorend motortransport valt onder onder onze algemene en bijzondere voorwaarden, zonder afbreuk te doen aan de dwingende bepalingen van de CMR-conventie voor wat betreft het motortransport.

versie reisaanbod: 13.01.2018

Vragen of inschrijven?

Détour nieuwsbrief

Détour nieuwsbrief

Ontvang onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van ons reisaanbod.

Prima, uw inschrijving is gelukt!