Mede dankzij het micro-klimaat behoren de El Priorat – wijnen tot de top van de Spaanse wijnen, dit samen met deze uit de Rioja-streek. El Priorat is een pareltje om motor te rijden. Oneindig veel bochten met wegen in perfecte staat en van andere weggebruikers hebben we geen last, want hier is amper verkeer.

De wegen zijn in zeer goede staat en kronkelen vrolijk op en neer langs dalen en passen tot 1300 meter hoogte. In het voor- en najaar is het klimaat ideaal voor de motorrijder.

Op deze wegen worden enkele etappes gereden van het Wereldkampioenschap Rally en deze keus ligt voor de hand.

De routes doorkruisen meerdere pittoreske dorpjes, prachtig natuurschoon en bezienswaardigheden zoals de Siurana-kloof, het klooster van Santes Creus, de grillige toppen van Montserrat, het charmante Valderrobres, de Ebro-vallei, Morella, Alcañiz ……

Dankzij hetgeen begrepen is in Détour de Luxe reizen we ‘licht’ zonder volledige motorbepakking.  Het blijft mogelijk om zelf te rijden naar de bestemming (dus zonder motortransport, vluchten, transfers…) en dan voorzien we een aangepast tarief.

Laden motoren: enkele dagen voordien te Boortmeerbeek (regio Brussel)

Do 12 Sep 2019: aankomst op de luchthaven van Barcelona

We vliegen op de luchthaven* van het bruisende Barcelona en de transfer brengt ons rechtstreeks naar het hotel H10 Salauris Palace**** te Salou aan de Costa Dorada.  De motoren en de bagage zijn daar al aangekomen en u hebt alle tijd om de bagage naar de kamer te brengen en desgewenst de motorkledij aan te trekken.

* Heenvlucht vanuit Brussel Nationale Luchthaven met aankomst rond de middag (op deze vlucht is de luchthaventransfer gebaseerd – op aanvraag kunnen we een andere vlucht boeken).

Wie last heeft van ‘motorkriebels’ kan al starten met de eerste route. Er zijn 3 routes voorzien voor motor GPS met een lengte tussen 100 en 200 Km.  U bent volledig vrij om deze eerste dag al een eerste opwarmingsrit te maken in de bergstreek El Priorat ofwel te ‘chillen’  in de bar of aan het zwembad van het hotel.

Na deze eerste rit is de welkomstdrink voorzien in de bar van het hotel.  Dit is een ideale gelegenheid om de medereizigers beter te leren kennen en afspraken te maken voor de volgende rit.

Vr 13 Sep 2019: Route Priorat-Ebro-Mora 330 Km

Er zijn meer routes aangemaakt dan u effectief zult kunnen rijden, maar we raden aan te starten met deze.

Best op tijd vertrekken (rond 09:00 u) want het is een stevige rit met draaien en keren dat het een lieve lust is!

We passeren langs het stuwmeer Panta de Riudecanyes, om daarna het Priorat-gebergte in te trekken. Na een quasi onophoudelijk bochtenfestijn, kunt u eventjes stoppen in één van de vele typische Catalaanse dorpjes. Vervolgens gaat het weer verder langs mooie stuurweggetjes tot Flix, aan de Ebro-rivier.

De route langs de Ebro ‘mérite le détour’. Het zicht op de Ebro is fascinerend, maar de bochten die ons hier opwachten, zijn dat eveneens.

Za 14 Sep 2019 : Route Mussara-Priorat 280 Km

We rijden hier door twee mooie Serra’s (bergketens), namelijk de Mussara en de Priorat.

De wijnen die op de flanken van de Priorat worden gecultiveerd, behoren tot de beste van Spanje (DOC-label).

Niet de langste route, maar wel met ontstellend véél bochten! Hierdoor is de gemiddelde snelheid ook lager…

Zo 15 Sep 2019: Route Alcañiz-Morella 400 Km

Dit is de langste route, maar de gemiddelde snelheid ligt hoger doordat er vlotte en mooie verbindingswegen worden gebruikt.  Er is ook een alternatieve kortere route voorzien voor wie de routes technischer wenst te houden.

Deze route brengt u van Catalonië tot in de regio’s Aragón en Valencia.

Vlak voor Alcañiz ziet u rechts de Ermita de Santa Bárbara. Deze kapel biedt een mooi zicht op de streek van Bajo Aragón (vrij vertaald: Neder Aragon).

De stad Alcañiz heeft veel historische bezienswaardigheden en is een bezoek op zich waard. En wie vroeg genoeg vertrokken is, kan hier misschien het circuit Motorland Aragón bezoeken. Vlakbij het nieuwe circuit is een kunstmatig meer (Embalse de Estanca) alwaar u ’s middags gezellig kunt eten. De route stuurt u hierlangs.

Van Alcañiz gaat het richting van de Autonome Regio Valencia. Een passage langs het pittoreske stadje Morella wilden we u alvast niet besparen. Vlak voor Morella is er mogelijkheid om te tanken (Petronor na 237 Km) en lekker en betaalbaar eten is mogelijk in Hotel-Restaurant ‘El Cid’ te Morella.

Vanaf deze indrukwekkende middeleeuwse stad rijdt u terug richting hotel, maar eerst nog even voluit genieten van de kwaliteit van de strak aangelegde Catalaanse wegen…

Ma 16 Sep 2019:  Route naar Montserrat doorheen de Penedès-wijnstreek

Deze route gaat richting van het befaamde klooster van Montserrat.  Op de heenreis duiken de typisch gevormde rotsen van Montserrat al spoedig op.

Na de nodige haarspeldbochten op de weg naar het klooster, worden we getrakteerd op een uniek zicht op de omgeving.

Tijdens deze reis komen we meerdere etappes tegen van de Rally van Catalonië, zoals de weg van Sant Jaume dels Domenys naar El Pla de Manlieu en het stuk tussen El Pont d’ Armentera en Esblada.  Ook met de motor is het de de moeite waard om deze stukken te rijden.

Di 17 Sep 2019 : Route Monsant-Siurana-Brugent 261 Km

De weg langs het stuwmeer Panta de Riudecanyes is hier opnieuw de opwarmer. Gelukkig is deze weg zalig voor motorrijders (en ook enkele moedige fietsers!).

Geniet volop van de stevige stuurweggetjes door de Serra de Monsant, die doorspekt is met enkele heel mooie dorpjes, alwaar desgewenst kan gestopt worden voor een kopje koffie.

Op een gegeven moment kunt u afslaan richting van de rots die uitsteekt boven de Siurana-kloof. De weg omhoog is een waar motorfestijn maar vereist de nodige concentratie. U krijgt een uniek zicht op de Siurana-kloof als beloning. Het gelijknamig dorpje is zeer pittoresk. Het uitzicht vanaf de rots ‘Salto de la Reina Mora’ is ronduit schitterend. Volgens de legende zou in 1126 een Moorse koningin met haar paard van de rots zou gesprongen zijn, vluchtend voor de Christelijke belegeraars.

Wo 18 Sep 2019: Route Monsant West (300 Km) of route Prades – Priorat (180 Km)

Er is keuze uit twee mooie routes als afsluiter van deze fantastische motorvakantie.  Eén route voor wie verslaafd geraakt is aan de vele bochten (300 km) of ééntje om af te kicken van het betere bochtenwerk (180 Km).

Do 19 Sep 2019: Laatste dag

Helaas blijven mooie liedjes niet eeuwig duren …  De motoren worden vanaf ‘s middags al geladen op de vrachtwagen en vertrekken nog dezelfde dag huiswaarts.

Een laatste duik in het zwembad van het hotel of een bezoek aan het nabijgelegen Tarragona is vandaag nog mogelijk.  Deze stad met een rijk Romeins verleden behoort terecht  tot het werelderfgoed van de Unesco. Ook Reus (de geboortestad van de beroemde architect Gaudi) is een bezoekje waard.

Wie van de bochtjes en de mooie streek niet genoeg kan krijgen, heeft de mogelijkheid voor een laatste korte rit (ca. 100 Km)  ter afsluiting van deze mooie reis.

‘s Namiddags worden jullie opgehaald voor de rechtstreekse transfer naar de luchthaven van Barcelona.   De avondvlucht brengt julie terug thuis.

Een tweetal dagen nadien worden de motoren terug verwacht te Boortmeerbeek en kunnen jullie ze  ‘s avonds al afhalen of op een andere af te spreken datum.

_______________________________

Praktische modaliteiten:

Periode : 12/09 – 19/09/2019 – 7n./8d.

Formule : 7 nachten in formule halfpension.

Vereiste Aantal : min. 6 – max. 12 motoren (+ eventuele duorijd(st)ers) – volzet

Op aanvraag is latere aankomst/vroeger vertrek mogelijk voor zover dit het reisprogramma niet verstoort.

Prijs* (op basis 2-persoonskamer – singlekamer op aanvraag) :

Détour de Luxe : € 1749 voor de piloot en € 1099 voor de duo

Tip: klik op de link Détour de Luxe om te weten wat in de prijs is begrepen

Supplement single-kamer (raming en onder voorbehoud beschikbaarheid): € 145

Wenst u zelf te rijden naar de bestemming? Vraag een aangepast tarief aan via mail op info@detour.be .

Wie meer wil weten over de diverse verzekeringen, de comfortservice, het rijtechnisch advies, de routes enz. : zie de rubriek FAQ

Onze algemene en bijzondere voorwaarden zijn toepasselijk. U kunt ze hier raadplegen.

* Tariefversie 20190122

 De bovenvermelde prijs is gebaseerd op de tarieven en beschikbaarheden gekend op deze datum. De voorgestelde hotels en vluchten zijn onder voorbehoud van beschikbaarheid; indien nodig wordt gezorgd voor een gelijkwaardig alternatief.

Vragen?

Détour nieuwsbrief

Détour nieuwsbrief

Ontvang onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van ons reisaanbod.

Prima, uw inschrijving is gelukt!