El Priorat – touren tussen bergflanken en wijnranken

De wijnen die hier geproduceerd worden behoren tot de top van de Spaanse wijnen, dit samen met deze uit de Rioja-streek. De wegen zijn in zeer goede staat en kronkelen vrolijk op en neer langs dalen en passen tot 1300 meter hoogte. In het voor- en najaar is het klimaat ideaal voor de motorrijder.

El Priorat is een pareltje om motor te rijden. Oneindig veel bochten met wegen in perfecte staat en van andere weggebruikers hebben we geen last want er is amper verkeer.

Op deze wegen worden terecht enkele etappes gereden van het Wereldkampioenschap Rally en deze keus ligt voor de hand.

De routes doorkruisen meerdere pittoreske dorpjes, prachtig natuurschoon en bezienswaardigheden zoals de Siurana-kloof, het klooster van Santes Creus, de grillige toppen van Montserrat, het charmante Valderrobres, de Ebro-vallei, Morella, Alcañiz ……

Dankzij hetgeen begrepen is in Détour de Luxe reizen we ‘licht’ zonder volledige motorbepakking.  Het blijft mogelijk om zelf te rijden naar de bestemming (dus zonder motortransport, vluchten, transfers…) en dan voorzien we een aangepast tarief (zie verder).

Laden motoren: enkele dagen voordien te Boortmeerbeek (regio Brussel)

Dag 1: aankomst op de luchthaven van Barcelona

We vliegen op de luchthaven* van het bruisende Barcelona en een korte transfer brengt ons naar het hotel aan de rand van deze wereldstad.   De motoren en de bagage zijn daar al aangekomen en u hebt alle tijd om de bagage naar de kamer te brengen en desgewenst de motorkledij aan te trekken.

* Heenvlucht vanuit Brussel Nationale Luchthaven met aankomst rond de middag (op deze vlucht is de luchthaventransfer gebaseerd – wenst u een andere vlucht te boeken, dan kan dit ook overeen gekomen worden).

Wie last heeft van ‘motorkriebels’ kan al starten met de eerste route. Er zijn 3 routes voorzien voor motor GPS met een lengte tussen 100 en 200 Km.  U bent volledig vrij om deze eerste dag al een eerste opwarmingsrit te maken in één van de natuurparken ten noorden van Barcelona ofwel te ‘chillen’  in de bar of aan het zwembad van het hotel .

Deze eerste avond nemen we het avondmaal in het hotel of in een nabijgelegen restaurant; een ideale gelegenheid om de medereizigers beter te leren kennen en afspraken te maken voor de volgende rit.

Dag 2: verbindingsrit richting El Priorat

We verlaten de mooie stad Barcelona en touren doorheen het Natuurpark El Garraf, via de wijnstreek Penedès richting van ons verblijf in de buurt van de kuststad Salou en Reus (de uitvalsbasis voor de regio El Priorat en geboorteplaats van de beroemde architect Gaudí).

U kunt weer kiezen tussen meerdere lengtes van routes binnendoor:

Het hotel waar we de volgende 6 nachten verblijven: H10 Salauris Palace**** te Salou in formule Half Pension.

Opm.: de bagage kan ‘s morgens meegegeven worden met het transport dat rechtstreeks vertrekt naar het hotel in de buurt van Salou/Reus.

Dag 3 : Route Priorat-Ebro-Mora 330 Km

Er zijn meer routes aangemaakt dan u effectief zult kunnen rijden, maar we raden aan te starten met deze.

Best op tijd vertrekken (rond 09:00 u) want het is een stevige rit met draaien en keren dat het een lieve lust is!

We passeren langs het stuwmeer Panta de Riudecanyes, om daarna het Priorat-gebergte in te trekken. Na een quasi onophoudelijk bochtenfestijn, kunt u eventjes stoppen in één van de vele typische Catalaanse dorpjes. Vervolgens gaat het weer verder langs mooie stuurweggetjes tot Flix, aan de Ebro-rivier.

De route langs de Ebro ‘mérite le détour’. Het zicht op de Ebro is fascinerend, maar de bochten die ons hier opwachten, zijn dat eveneens.

Dag 4: Route Mussara-Priorat 280 Km

We rijden hier door twee mooie Serra’s (bergketens), namelijk de Mussara en de Priorat.

De wijnen die op de flanken van de Priorat worden gecultiveerd, behoren tot de beste van Spanje (DOC-label).

Niet de langste route, maar wel met ontstellend véél bochten! Hierdoor is de gemiddelde snelheid ook lager…

Dag  5: Route Alcañiz-Morella 400 Km

Dit is de langste route, maar de gemiddelde snelheid ligt hoger doordat er vlotte en mooie verbindingswegen worden gebruikt.  Er is ook een alternatieve kortere route voorzien voor wie de routes technischer wenst te houden.

Deze route brengt u van Catalonië tot in de regio’s Aragón en Valencia.

Vlak voor Alcañiz ziet u rechts de Ermita de Santa Bárbara. Deze kapel biedt een mooi zicht op de streek van Bajo Aragón (vrij vertaald: Neder Aragon).

De stad Alcañiz heeft veel historische bezienswaardigheden en is een bezoek op zich waard. En wie vroeg genoeg vertrokken is, kan hier misschien het circuit Motorland Aragón bezoeken. Vlakbij het nieuwe circuit is een kunstmatig meer (Embalse de Estanca) alwaar u ’s middags gezellig kunt eten. De route stuurt u hierlangs.

Van Alcañiz gaat het richting van de Autonome Regio Valencia. Een passage langs het pittoreske stadje Morella wilden we u alvast niet besparen. Vlak voor Morella is er mogelijkheid om te tanken (Petronor na 237 Km) en lekker en betaalbaar eten is mogelijk in Hotel-Restaurant ‘El Cid’ te Morella.

Vanaf deze indrukwekkende middeleeuwse stad rijdt u terug richting hotel, maar eerst nog even voluit genieten van de kwaliteit van de strak aangelegde Catalaanse wegen…

Dag 6 : Route Montsant-Siurana-Brugent 261 Km

De weg langs het stuwmeer Panta de Riudecanyes is hier opnieuw de opwarmer. Gelukkig is deze weg zalig voor motorrijders (en ook enkele moedige fietsers!).

Geniet volop van de stevige stuurweggetjes door de Serra de Monsant, die doorspekt is met enkele heel mooie dorpjes, alwaar desgewenst kan gestopt worden voor een kopje koffie.

Op een gegeven moment kunt u afslaan richting van de rots die uitsteekt boven de Siurana-kloof. De weg omhoog is een waar motorfestijn maar vereist de nodige concentratie. U krijgt een uniek zicht op de Siurana-kloof als beloning. Het gelijknamig dorpje is zeer pittoresk. Het uitzicht vanaf de rots ‘Salto de la Reina Mora’ is ronduit schitterend. Volgens de legende zou in 1126 een Moorse koningin met haar paard van de rots zou gesprongen zijn, vluchtend voor de Christelijke belegeraars.

Dag 7: Route Montsant West (300 Km) of route Prades – Priorat (180 Km)

Er is keuze uit twee mooie routes als afsluiter van deze fantastische motorvakantie.  Eén route voor wie verslaafd geraakt is aan de vele bochten (300 km) of ééntje om af te kicken van het betere bochtenwerk (180 Km).

Een laatste duik in het zwembad van het hotel of een bezoek aan het nabijgelegen Tarragona is vandaag nog  mogelijk.  Deze stad met een rijk Romeins verleden behoort terecht  tot het werelderfgoed van de Unesco. Ook Reus (de geboortestad van de beroemde architect Gaudi) is een bezoekje waard.

Dag 8: Laatste dag

Helaas blijven mooie liedjes niet eeuwig duren …  De motoren werden de avond voordien al geladen op de vrachtwagen en vertrekken ‘s morgensvroeg huiswaarts.

‘s Morgens wordt u opgehaald voor de rechtstreekse transfer naar de luchthaven van Barcelona.

Zaterdagavond 05 mei worden de motoren terug verwacht te Boortmeerbeek en kunt u ze eventueel ‘s avonds al afhalen.

Opm.: de voorgestelde vluchten en hotels zijn altijd onder voorbehoud van beschikbaarheid op het moment van reservatie en kunnen vervangen worden door een gelijkwaardig alternatief indien nodig.

____________________

Praktische modaliteiten:

Periode : Vr 27/04 – Vr 04/05/2018 (7 nachten/8 dagen)

Formule : 7 nachten in half-pension

Vereiste Aantal : min. 6 – max. 12 motoren (+ eventuele duorijd(st)ers)

Op aanvraag is latere aankomst/vroeger vertrek mogelijk voor zover dit het reisprogramma niet verstoort.

Prijs (op basis 2-persoonskamer – singlekamer op aanvraag) :

Prijs vanaf € 1049 voor de piloot en € 999 voor de duo (exclusief motortransport, transportverzekering, vluchten, transfers).

Prijs volgens reisaanbod Détour de Luxe : € 1799 voor de piloot en € 1099 voor de duo

Tip: klik op de link Détour de Luxe om te zien wat allemaal inbegrepen is!

Supplement single-kamer (onder voorbehoud beschikbaarheid): € 215

Wie meer wil weten over de diverse verzekeringen, de comfortservice, het rijtechnisch advies, de routes enz. : zie de rubriek FAQ

Indien u interesse hebt om mee te gaan, contacteer ons via email: info@detour.be of bel ons op GSM +32 (0)473 895 063

Opmerking: De voorgestelde hotels en vluchten zijn altijd onder voorbehoud van beschikbaarheid; indien nodig wordt gezorgd voor een gelijkwaardig alternatief.

Onze algemene en bijzondere voorwaarden zijn toepasselijk.

Vragen?

Détour nieuwsbrief

Détour nieuwsbrief

Ontvang onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van ons reisaanbod.

Prima, uw inschrijving is gelukt!