Mede dankzij het micro-klimaat behoren de El Priorat – wijnen tot de top van de Spaanse wijnen, dit samen met deze uit de Rioja-streek.

El Priorat is een pareltje om motor te rijden. Oneindig veel bochten met wegen in perfecte staat. Van andere weggebruikers hebben we geen last, er is hier amper verkeer.

De wegen zijn in zeer goede staat en kronkelen vrolijk op en neer langs dalen en over passen tot 1300 meter hoogte.  In het voor- en najaar is het klimaat ideaal voor de motorrijder.

Op deze wegen worden enkele etappes gereden van het Wereldkampioenschap Rally en deze keus ligt voor de hand.

De routes doorkruisen meerdere pittoreske dorpjes, prachtig natuurschoon en bezienswaardigheden zoals de Siurana-kloof,  de  kloosters van Santes Creus en Poblet , de grillige toppen van Montserrat, het charmante Valderrobres, de Ebro-vallei, Morella, Alcañiz ……

Dankzij hetgeen begrepen is in Détour de Luxe reizen we ‘licht’ zonder volledige motorbepakking.  Het blijft mogelijk om zelf te rijden naar de bestemming (dus zonder motortransport, vluchten, transfers…) en dan voorzien we een aangepast tarief.

Laden motoren: enkele dagen voordien te Boortmeerbeek (regio Brussel)

Woensdag 11 augustus : aankomst op de luchthaven van Barcelona

We vliegen op de luchthaven* van de wereldstad Barcelona en de transfer brengt ons rechtstreeks naar het hotel H10 Salauris Palace**** te Salou aan de Costa Dorada.  De motoren en de bagage zijn daar al aangekomen en je hebt alle tijd om de bagage naar de kamer te brengen en reeds de motorkledij aan te trekken.

* Heenvlucht vanuit Brussel Nationale Luchthaven met aankomst rond de middag (op deze vlucht is de luchthaventransfer gebaseerd – op aanvraag kunnen we een andere vlucht boeken).

Wie last heeft van ‘motorkriebels’ kan al starten met de eerste route. Er zijn 3 routes voorzien voor motor-GPS met een lengte tussen 100 en 200 Km.  Je bent volledig vrij om deze eerste dag al een eerste opwarmingsrit te maken in de bergstreek El Priorat ofwel te ‘chillen’  in de bar of aan het zwembad van het hotel.

Na deze eerste rit is de welkomstdrink voorzien in de bar van het hotel.  Dit is een ideale gelegenheid om de medereizigers beter te leren kennen en afspraken te maken voor de volgende rit.

Dag 2: Route Priorat-Ebro-Mora 330 Km

Er zijn meer routes aangemaakt dan je effectief zult kunnen rijden, maar we raden aan te starten met deze.

Best op tijd vertrekken (rond 09:00 u) want het is een stevige rit met draaien en keren dat het een lieve lust is!

We passeren langs het stuwmeer Panta de Riudecanyes, om daarna het Priorat-gebergte in te trekken. Na een quasi onophoudelijk bochtenfestijn, even uitrusten op het marktplein van één van de vele typische Catalaanse dorpjes.  Vervolgens gaat het weer verder langs mooie stuurweggetjes tot Flix, aan de Ebro-rivier.

De route langs de Ebro ‘mérite le détour’.  Het zicht op de Ebro is fascinerend, en de bochten die ons hier opwachten, doen elk motorhart sneller kloppen.

Dag 3 : Route Mussara-Priorat 280 Km

We rijden hier door twee mooie Serra’s (bergketens), namelijk de Mussara en de Priorat.

De wijnen die op de flanken van de Priorat worden gecultiveerd, behoren tot de beste van Spanje (DOC-label).

Niet de langste route, maar wel met ontstellend véél bochten! Hierdoor is de gemiddelde snelheid ook lager…

Dag 4: Route Alcañiz-Morella 400 Km

Dit is de langste route, maar de gemiddelde snelheid ligt hoger doordat er vlotte en mooie verbindingswegen worden gebruikt.  Er is uiteraard ook een alternatieve kortere route voorzien.

Deze route brengt jullie van Catalonië tot in de regio’s Aragón en Valencia.

Vlak voor Alcañiz zien we rechts de Ermita de Santa Bárbara. Deze kapel biedt een mooi zicht op de streek van Bajo Aragón (vrij vertaald: Neder Aragon).

De stad Alcañiz heeft veel historische bezienswaardigheden en is een bezoek op zich waard. En wie vroeg genoeg vertrokken is, kan hier misschien het circuit Motorland Aragón bezoeken. Vlakbij het nieuwe circuit is een kunstmatig meer (Embalse de Estanca) met een gezellig restaurant. De langste route passeert er alleszins langs.

Van Alcañiz gaat het richting van de Autonome Regio Valencia.  Een passage langs het pittoreske stadje Morella wilden we jullie alvast niet besparen. Vlak voor Morella is er mogelijkheid om te tanken en lekker en betaalbaar eten is mogelijk in Hotel-Restaurant ‘El Cid’ te Morella of in één van de vele restaurantjes gelegen binnen de omwalling.

Vanaf deze indrukwekkende middeleeuwse stad gaat de rit terug richting hotel, maar eerst nog even voluit genieten van de kwaliteit van de strak aangelegde Catalaanse wegen en van de schoonheid van het natuurpark Els Ports…

Dag 5:  Route naar Montserrat doorheen de Penedès-wijnstreek

Deze route gaat richting van het befaamde klooster van Montserrat.  Op de heenreis duiken de typisch gevormde rotsen van Montserrat al spoedig op.

Na de nodige haarspeldbochten op de weg naar het klooster, worden we getrakteerd op een uniek zicht op de omgeving.

Tijdens deze reis komen we meerdere etappes tegen van de Rally van Catalonië, zoals de weg van Sant Jaume dels Domenys naar El Pla de Manlieu en het stuk tussen El Pont d’ Armentera en Esblada.  Met de motor is het een ware belevenis om hier te rijden.

Dag 6 : Route Monsant-Siurana-Brugent 261 Km

De weg langs het stuwmeer Panta de Riudecanyes is opnieuw de opwarmer. Gelukkig is deze weg zalig voor motorrijders (en ook enkele moedige fietsers!).

Geniet volop van de stevige stuurweggetjes door de Serra de Monsant, die doorspekt is met enkele heel mooie dorpjes, alwaar desgewenst kan gestopt worden voor een kopje koffie.

Op een gegeven moment slaan we af richting van de rots die uitsteekt boven de Siurana-kloof.  De weg omhoog is een waar motorfestijn en vereist de nodige concentratie.  We krijgen een uniek zicht op de Siurana-kloof als beloning.  Het gelijknamig dorpje is zeer pittoresk.  Het uitzicht vanaf de rots ‘Salto de la Reina Mora’ is ronduit schitterend.  Volgens de legende zou in 1126 een Moorse koningin met haar paard van de rots zou gesprongen zijn, vluchtend voor de Christelijke belegeraars. In elk geval was Siurana de allerlaatste Moorse vesting in Catalonië.

Dag 7: Route Monsant West (300 Km) of route Prades – Priorat (180 Km)

Er is keuze uit twee mooie routes als afsluiter van deze fantastische motorvakantie.  Eén route voor wie verslaafd geraakt is aan de vele bochten (300 km) of ééntje om af te kicken van het betere bochtenwerk (180 Km).

Een laatste duik in het zwembad van het hotel of een bezoek aan het nabijgelegen Tarragona is deze avond nog mogelijk.  Deze stad met een rijk Romeins verleden behoort terecht  tot het werelderfgoed van de Unesco.  Ook Reus (de geboortestad van de beroemde architect Gaudi) heeft een aantrekkelijk en levendig centrum.

Woensdag 18 augustus: Laatste dag

Helaas blijven mooie liedjes niet eeuwig duren …  De motoren werden al geladen op de vrachtwagen en vertrekken ‘s morgens al huiswaarts.

Daarna worden jullie opgehaald door de luchthaventransfer naar Barcelona voor de terugvlucht naar Brussel.

Een tweetal dagen nadien worden de motoren terug verwacht te Boortmeerbeek en kunnen jullie ze  ‘s avonds al afhalen of op een andere af te spreken datum.

_______________________________

Praktische modaliteiten:

Periode : woensdag 11 tot woensdag 18 augustus 2021 – 7n./8d.

Formule : 7 nachten in formule halfpension.

Vereiste Aantal : min. 6 – max. 12 motoren (+ eventuele duorijd(st)ers)

Op aanvraag is latere aankomst/vroeger vertrek mogelijk.

Prijs* (op basis 2-persoonskamer – singlekamer op aanvraag) :

Détour de Luxe : € 1799 voor de piloot en € 1199 voor de duo

Tip: klik op de link Détour de Luxe om te weten wat in de prijs is begrepen

Supplement single-kamer: € 245

Deze reis kan ingekort worden:

 • 2 dagen minder: 180 euro korting
 • 1 dag minder: 90 euro korting

Reis gerust met Détour: We zijn verzekerd tegen financieel onvermogen bij Ethias Verzekeringen onder polisnr. 45.413.013 .  Op deze manier zijn de voor de reizen betaalde reissommen en de reisuitvoering altijd volledig gewaarborgd door de verzekeringsmaatschappij.

Inbegrepen in de prijs (samenvatting Détour de Luxe):

 • vlucht heen en terug
 • de luchthaventransfers ter plaatse
 • verblijf in kwaliteitsvolle hotels
 • vervoer van de motor, motorkledij en bagage heen/terug (vertrek vanuit Boortmeerbeek dichtbij Brussel)
 • all-risk transportverzekering inbegrepen tot 25.000 € nieuwwaarde per motor
 • begeleiding op motor tijdens de reis
 • alle routes in .gpx  + advies inzake gebruik motor-GPS
 • reisroadbook met alle nuttige informatie voor het reisverloop
 • bagagetransport tijdens de reis van hotel naar hotel
 • technische comfortservice beschikbaar aan het hotel
 • BTW (uiteraard), plaatselijke toeristenbelasting en reisgarantieverzekering

Tip: klik op de link Détour de Luxe om meer te weten omtrent deze reisformule

We raden aan dat iedereen zou beschikken over een degelijke annulatieverzekering.  Omdat deze verzekering belangrijk is, kan die bijkomend gereserveerd worden aan slechts 2,90 % op de reissom.

Een verzekering reisbijstand is even belangrijk en kan afgesloten worden aan 4 €/motor/dag en 2 €/dag/persoon.  We verwachten dat elke deelnemer beschikt over een degelijke reisbijstand (via onze polis of met de eigen polis).

Wie meer wil weten over de diverse verzekeringen, de comfortservice, het rijtechnisch advies, de routes enz. : zie de rubriek FAQ

Wens je zelf te rijden naar de bestemming?  Vraag een aangepast tarief aan via mail op info@detour.be .

Onze algemene en bijzondere voorwaarden zijn toepasselijk. U kunt ze hier raadplegen.

* versie 20210523

 

Vragen?

Détour nieuwsbrief

Détour nieuwsbrief

Ontvang onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van ons reisaanbod.

Prima, uw inschrijving is gelukt!