El Priorat – reis exclusief voor Ducati-Aarschot

De wijnen die in de regio El Priorat geproduceerd worden behoren tot de top van de Spaanse wijnen, dit samen met deze uit de Rioja-streek.

El Priorat is een pareltje om motor te rijden. Oneindig veel bochten met wegen in perfecte staat; van andere weggebruikers hebben we geen last want er is amper verkeer.

In het voor- en najaar is het klimaat ideaal voor de motorrijder.  Dankzij de nabijheid van de Middellandse Zee blijven de temperaturen aangenaam, ook op grotere hoogte.

Op deze wegen worden terecht enkele etappes gereden van het Wereldkampioenschap Rally en deze keus ligt voor de hand.

De routes doorkruisen meerdere pittoreske dorpjes, prachtig natuurschoon en bezienswaardigheden zoals de Siurana-kloof, het klooster van Santes Creus, de grillige toppen van Montserrat, het charmante Valderrobres, de Ebro-vallei, Morella, Alcañiz ……

Dankzij hetgeen begrepen is in Détour de Luxe reizen we ‘licht’ zonder volledige motorbepakking.  Het blijft mogelijk om zelf te rijden naar de bestemming (dus zonder motortransport, vluchten, transfers…) en dan voorzien we een aangepast tarief (zie verder).

Laden motoren: enkele dagen voordien bij Ducati Aarschot (wellicht zaterdag 05 mei PM)

Nieuw: 1 dag verlenging van de reis mogelijk met vertrek op dinsdag 15 mei !

woensdag 09 mei: 

Vlucht naar Barcelona vanaf Brussel Nationale Luchthaven met vertrek om 12:45 u en aankomst om 14:45 u. (er is ook een vroegere vlucht mogelijk met vertrek om 09:45 u).

De rechtstreekse luchthaventransfer brengt jullie naar hotel H10 Salauris Palace**** aan de rand van de badstad Salou.   De motoren en de bagage zijn daar al aangekomen en er is voldoende tijd om de bagage naar de kamer te brengen en desgewenst de motorkledij aan te trekken.

Wie last heeft van ‘motorkriebels’ kan al starten met de eerste route opwarmingsroute (ca. 100 Km lang en goed voor zowat 1000 bochten).  Wil je het rustig aan doen de eerste dag dan kan je lekker ‘chillen’  in de bar of aan luieren aan het zwembad van het hotel .

De deelnemers die vroeger toekomen, kunnen genieten van een iets langere rit.

donderdag 10 mei: Route Priorat-Ebro-Mora 330 Km

Er zijn meer routes aangemaakt dan je effectief zult kunnen rijden, maar we raden aan te starten met deze.

Best op tijd vertrekken (rond 09:00 u) want het is een stevige rit met draaien en keren dat het een lieve lust is!

Een schitterende passage langs het stuwmeer Panta de Riudecanyes, om daarna het Priorat-gebergte in te trekken. Na een quasi onophoudelijk bochtenfestijn, kan er even gestopt worden in één van de vele typische Catalaanse dorpjes. Vervolgens gaat het weer verder langs mooie stuurweggetjes tot Flix, aan de Ebro-rivier.

De route langs de Ebro ‘mérite le détour’. Het zicht op de Ebro is fascinerend en de vele bochten langs de rivierflank dwingen de motoren tot op de limiet van de hellingshoek …

vrijdag 11 mei:  Route Mussara-Priorat 280 Km

Deze dag rijden we door twee mooie Serra’s (bergketens), namelijk de Mussara en de Priorat.

De wijnen die op de flanken van de Priorat worden gecultiveerd, behoren tot de beste van Spanje (DOC-label).

Niet de langste route, maar wel met ontstellend véél bochten! Hierdoor is de gemiddelde snelheid ook lager…

zaterdag 12 mei: Route Alcañiz-Morella 400 Km

Dit is de langste route, maar de gemiddelde snelheid ligt hoger doordat er vlotte en mooie verbindingswegen worden gebruikt.  Er is ook een alternatieve kortere route voorzien voor wie de routes technischer wenst te houden.

Deze route brengt jullie van Catalonië tot in de regio’s Aragón en Valencia.

Tip: Vlak voor Alcañiz even afslaan naar de Ermita de Santa Bárbara. Deze kapel biedt een mooi zicht op de streek van Bajo Aragón (vrij vertaald: Neder Aragon).

De stad Alcañiz heeft veel historische bezienswaardigheden en is een bezoek op zich waard. En wie vroeg genoeg vertrokken is, kan hier misschien het circuit Motorland Aragón bezoeken. Vlakbij het nieuwe circuit is een kunstmatig meer (Embalse de Estanca) alwaar ook ‘s middags kan worden gegeten .

Van Alcañiz gaat het richting van de Autonome Regio Valencia. Een passage langs het pittoreske stadje Morella ontbreekt uiteraard niet op het programma. Lekker en betaalbaar eten, is mogelijk in Hotel-Restaurant ‘El Cid’ te Morella.

Vanaf deze indrukwekkende middeleeuwse stad rijdt u terug richting hotel, maar eerst nog even voluit genieten van de kwaliteit van de strak aangelegde Catalaanse wegen…

zondag 13 mei : Route Montsant-Siurana-Brugent 261 Km

De weg langs het stuwmeer Panta de Riudecanyes is hier opnieuw de opwarmer. Gelukkig is deze weg zalig voor motorrijders (en ook enkele moedige fietsers!).

Geniet volop van de stevige stuurweggetjes door de Serra de Monsant, die doorspekt is met enkele heel mooie dorpjes, alwaar desgewenst kan gestopt worden voor een kopje koffie.

Op een gegeven moment kun je afslaan richting van de rots die uitsteekt boven de Siurana-kloof. De weg omhoog is een waar motorfestijn maar vereist de nodige concentratie. Een uniek zicht op de Siurana-kloof en het gelijknamig dorpje is de beloning.
Het uitzicht vanaf de rots ‘Salto de la Reina Mora’ is ronduit schitterend. Volgens de legende zou in 1126 een Moorse koningin met haar paard van de rots zou gesprongen zijn, in de plaats van zich over te geven aan de Christelijke belegeraars.

maandag 14 mei: Route Montsant West (300 Km) of route Prades – Priorat (180 Km)

Wie deze avond al huiswaarts vliegt, geniet nog van een laatste route als afsluiter van deze fantastische motorvakantie.  Eén route voor wie verslaafd geraakt is aan de vele bochten (300 km) of ééntje om af te kicken (180 Km).

Een laatste duik in het zwembad van het hotel of een bezoek aan het nabijgelegen Tarragona is vandaag nog mogelijk.  Deze stad met een rijk Romeins verleden behoort terecht tot het werelderfgoed van de Unesco. Ook Reus (de geboortestad van de beroemde architect Gaudi) is een bezoekje waard.

Indien vertrek op maandagavond: terugvlucht naar Brussel Nationale Luchthaven.  De luchthaventransfer pikt jullie op rond 3,5 u voor vertrek van de vlucht.

dinsdag 15 mei:

Nog een laatste maal kan genoten worden van een korte route van ca. 100 Km doorheen de omliggende bergflanken van El Priorat en Monsant.

Geen al te lange route vandaag, gezien de motoren worden geladen in de loop van de namiddag en nadien al vertrekken richting Ducati Aarschot.

Wie gekozen heeft voor deze dag verlenging, wordt opgepikt met de luchthaventransfer omstreeks 12:00 u en neemt de vlucht te Barcelona om 15:35 u met aankomst te Zaventem om 17:40 u.

Vanaf donderdagavond 17 mei worden de motoren terug verwacht bij Ducati Aarschot.

Opm.: de voorgestelde vluchten en hotels zijn altijd onder voorbehoud van beschikbaarheid op het moment van reservatie en kunnen vervangen worden door een gelijkwaardig alternatief indien nodig.

____________________

Praktische modaliteiten:

Periode : Woe 09/05 – Ma 14/05/2018 (5 nachten/6 dagen in formule halfpension)

verlenging mogelijk met vertrek op dinsdag 15 mei

Vereiste Aantal : min. 6 – max. 12 motoren (+ eventuele duorijd(st)ers)

Prijs (op basis 2-persoonskamer – singlekamer op aanvraag) :

Prijs vanaf € 849 voor de piloot en € 799 voor de duo (exclusief motortransport, transportverzekering, vluchten, transfers).

Prijs volgens reisaanbod Détour de Luxe : € 1549 voor de piloot en € 949 voor de duo

Tip: klik op de link Détour de Luxe om te zien wat allemaal inbegrepen is!

Supplement single-kamer (onder voorbehoud beschikbaarheid): € 195

Supplement extra dag op 15 mei:

  • € 60 per dag verlenging op basis 2-p.-kamer
  • € 99 per dag verlenging op basis van 1 p.-kamer

Wie meer wil weten over de comfortservice, het rijtechnisch advies, de routes enz. : zie de rubriek FAQ

Nadere informatie omtrent de transportverzekering, de reisbijstand- en annulatiepolis vindt ook bij FAQ – verzekeringen.

Indien u interesse hebt om mee te gaan, contacteer ons via email: info@detour.be of bel ons op GSM +32 (0)473 895 063

Opmerking:  voorgestelde hotels en vluchten zijn onder voorbehoud van beschikbaarheid en/of eventuele tariefverhogingen op het moment van reservatie.   Indien nodig wordt gezorgd voor een gelijkwaardig alternatief.

Onze algemene en bijzondere voorwaarden zijn toepasselijk.

Vragen of inschrijven?

Détour nieuwsbrief

Détour nieuwsbrief

Ontvang onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van ons reisaanbod.

Prima, uw inschrijving is gelukt!