Meer uitleg omtrent de tegoedbon bij annulatie van de reis (Corona-tegoedbon):

Deze wettelijke regeling is afgelopen op 19 juni 2020 en is enkel nog van toepassing op tegoedbonnen uitgeschreven vóór 19 juni 2020.

Over de betaalde reissommen en voorschotten wegens annulering van de reis vanwege de Covid-19 epidemie, hoeven jullie zich geen zorgen te maken.
Bij annulering sturen we een ‘Corona’ – tegoedbon ter waarde van de reeds betaalde reissom en jullie hebben dan één jaar de tijd om deze in te ruilen voor een motorreis uit ons aanbod die doorgaat in 2020 en/of 2021.
Dus de reis waarvoor jullie kiezen kan bvb. doorgaan in het najaar 2021 maar de bon moet wel ten laatste één jaar na datum omgeruild worden.
Hebben jullie geen keus kunnen maken voor een andere reis op vervaldatum van de tegoedbon, wordt op aanvraag het door jullie reeds betaalde bedrag terugbetaald uiterlijk 6 maanden na deze vervaldatum.
Onmiddellijke terugbetalingen van de reissom bij overmacht in het kader van Covid-19 kunnen niet gebeuren.
De Belgische federale regering heeft  immers beslist dat reisannulaties vanwege de Corona-crisis geen recht bieden op onmiddellijke terugbetaling, maar wel het recht openen op een tegoedbon ter compensatie.
Deze beslissing werd via Ministerieel Besluit genomen om de reissector te beschermen in deze wereldwijde crisis.  De reisorganisaties hebben kosten gemaakt voor deze reis die ze niet of slechts gedeeltelijk kunnen recupereren.  Als dan al deze reizen in één keer volledig zouden moeten terugbetaald worden, komen alle reisorganisaties in de problemen (ook de heel grote zoals TUI).
Daar heeft niemand belang bij, en zeker ook niet de klant.
Het is niet verplicht om de tegoedbon te gebruiken voor dezelfde reis als eerst ingeschreven.

De meeste annulatieverzekeringen komen evenmin tussen in deze uitzonderlijke omstandigheden (ook niet de annulatieverzekering van Ethias die wij aanbieden).

Détour nieuwsbrief

Détour nieuwsbrief

Ontvang onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van ons reisaanbod.

Prima, uw inschrijving is gelukt!