Catalonië strekt zich uit van de Pyreneëen tot aan de rivierdelta waar de Ebro in de Middellandse Zee stroomt.

Het noordwesten van Catalonië is uitermate goed om motor te rijden en is de bestemming van deze motorreis. Motorrijders zijn hier graag gezien en de nabij gelegen Middellandse Zee zorgt voor een aangenaam klimaat.

 

Na het inchecken in het hotel trekken we de motorpakken aan en vertrekken al voor de eerste opwarmingsrit doorheen het natuurpark El Garraf, de wijnstreek El Penedès en tot aan het klooster van Montserrat met de typische bergpieken van het gelijknamige gebergte.

De volgende dag bereiken we via de mooiste stuurweggetjes het tweede verblijfshotel gelegen aan de uitlopers van de Pyreneeën (in de omgeving van Solsona).  Centraal gelegen en een uitstekend vertrekpunt voor de motorroutes die vertrekken in de vier windrichtingen. Wie houdt van écht motorrijden is hier op de juiste plaats …

 

Dankzij hetgeen begrepen is in Détour de Luxe reizen we ‘licht’ zonder volledige motorbepakking.  Het blijft mogelijk om zelf te rijden naar de bestemming (dus zonder motortransport, vluchten, transfers…) en dan voorzien we een aangepast tarief .

Laden motoren: enkele dagen voordien te Boortmeerbeek (regio Brussel).

Dag 1: aankomst op de luchthaven van Barcelona

We vliegen op de luchthaven* van het bruisende Barcelona en een korte transfer (ca. 30 ‘ ) brengt ons naar het hotel net buiten de stad.  De motoren en de bagage zijn daar al aangekomen en jullie hebben alle tijd om de bagage naar de kamer te brengen en desgewenst de motorkledij aan te trekken.

* Heenvlucht vanuit Brussel Nationale Luchthaven met aankomst rond de middag (op deze vlucht is de luchthaventransfer gebaseerd – wens je een andere vlucht te boeken dan kan dit ook overeen gekomen worden).

Wie last heeft van ‘motorkriebels’ kan al starten met de eerste route. Er zijn 3 routes voorzien voor motor GPS met een lengte tussen 100 en 200 Km.  Je bent volledig vrij om deze eerste dag al een eerste opwarmingsrit te maken in één van de natuurparken rond Barcelona ofwel te ‘chillen’  in de bar of op het terras van het hotel .

Motorreis Catalonië Détour

Deze eerste avond nemen we het avondmaal in Hotel Can Rafel****; een ideale gelegenheid om de medereizigers beter te leren kennen en afspraken te maken voor de volgende rit.

Dag 2: verbindingsrit richting noordwest tot de uitlopers van de Pyreneên.

We starten met een rondje aan het klooster van Montserrat waarvan de pieken al van ver zichtbaar zijn. Daarna doorkruisen we het ‘Parc Natural de Sant LLorenç del Munt i de la Serra d’ Obac’.  De lange titel van het natuurpark is terecht want het is een pareltje om met de motor te doorkruisen.

De volgende 5 nachten verblijven we in het motorvriendelijk Hotel Cal Petit *** te Oliana, een eindje meer westwaarts dan het historisch stadje Solsona (5 nachten in formule halfpension).  Dit is een ideale startplaats voor de motorroutes van de volgende dagen.  De familie die dit hotel uitbaat heeft een band met de Paris-Dakar rally en dat is duidelijk te merken aan het gebruikte meubilair.

reis Catalonië

De bagage wordt ondertussen overgebracht zodat u zonder volle bepakking kunt genieten van de verbindingsrit.

Catalunya Detour

Dag 3:  Een stevige motorroute noordwestwaarts tot Val d’ Aran.

We vertrekken op tijd ‘s morgens want er staan ons flink wat bochten te wachten.  De route brengt ons tot Val d’ Aran (op de Spaans-Franse grens) en dat is goed voor meer dan 300 stevige kilometers door de bergen.

Voor wie het wat minder lang mag zijn, wordt uiteraard een kortere route voorzien.

Val d' Aran Detour motorreizen

Dag 4:  route oostwaarts tot aan het vulkanisch park La Garrotxa

La Garrotxa is een natuurpark bestaande uit een dertigtal uitgedoofde vulkanen en bijna evenveel lavastromen van basalt.   Het historische Catalonië ontdek je pas echt mits een bezoekje aan de middeleeuwse stadjes Olot en Santa Pau.

Of rij gewoon één van de kleine dorpjes binnen en geniet…

Noord-Spanje Detour 2018

Dag 5:  richting noord doorheen de Serra de Cadí

Vanuit onze verblijfplaats ligt het natuurpark Cadí-Moixeró op een ‘boogscheut’, dat twee bergketens omvat namelijk de Serra de Cadí en de Serra Moixeró.  Een prachtige bergstreek waar het massatoerisme nog niet heeft toegeslagen.

Vergeet niet te stoppen in de oude bisschoppelijke hoofdstad La Seu d’ Urgell.  Wie graag gaat ‘shoppen’ kan verder doorrijden tot Andorra…

Catalonie Detour 2018

Dag 6: Noguera en Montsec d’ Ares

Deze maal gaat de trip richting westen tot de kloven uitgesneden door de Noguera Pallaresa rivier.  Een streek rijk aan stuwmeren. We doorkruisen de Serra de Montsec op de grens van Áragon en Catalonië.

Noord-Spanje Detour 2018

Dag 7: verbindingsrit richting van Barcelona.

Stilaan wordt het tijd om af te zakken richting van Barcelona, alwaar ‘s morgens de terugvlucht is voorzien.

Het natuurpark Montseny mag niet op het programma ontbreken en is een uitstekende afsluiter van deze motorreis!    Nog een laatste maal kunnen we samen het avondmaal nuttigen in het charmante Hotel Golf Can Rafel **** net buiten Barcelona.

De bagage wordt uiteraard nagebracht zodat u in alle vrijheid kunt genieten van het rijden.

Dag 8: Laatste dag

Helaas komt ook aan deze mooie motorreis een eind …  De motoren werden de avond voordien al geladen op de vrachtwagen en vertrekken vandaag huiswaarts.

‘s Morgens wordt iedereen opgehaald voor de rechtstreekse transfer naar de luchthaven van Barcelona.

Enkele dagen later worden de motoren terug verwacht te Boortmeerbeek en kun je ze op afspraak afhalen.

__________________________

Praktische modaliteiten:

Periode : vrijdag 28/08 – vrijdag 04/09/2020 (7 nachten/8 dagen)

Formule : 7 nachten in halfpension

Vereiste Aantal : min. 6 – max. 12 motoren (+ eventuele duorijd(st)ers)

Op aanvraag is latere aankomst/vroeger vertrek mogelijk voor zover dit het reisprogramma niet verstoort.

Prijs (op basis 2-persoonskamer – singlekamer op aanvraag) :

Prijs volgens reisaanbod Détour de Luxe : vanaf € 1699 voor de piloot (motor standaardafmetingen) en € 1199 voor de duo

Tip: klik op de link Détour de Luxe om te zien wat allemaal inbegrepen is!

Supplement single-kamer : € 285

Promo: Schrijf in vóór 31/12/2019 en geniet € 100 korting!

Inkorting van de reis is mogelijk:

  • 2 dagen korter: min 165 euro
  • 1 dag korter: min 85 €

Wie meer wil weten over de diverse verzekeringen, de comfortservice, het rijtechnisch advies, de routes enz. : zie de rubriek FAQ

Indien je interesse hebt om mee te gaan, contacteer ons via email: info@detour.be of bel ons op GSM +32 (0)473 895 063

Opmerking: De voorgestelde hotels en vluchten zijn onder voorbehoud van beschikbaarheid; indien nodig wordt gezorgd voor een gelijkwaardig alternatief.

Onze algemene en bijzondere voorwaarden zijn toepasselijk en kunnen hier geconsulteerd worden.

tariefversie: 2019.11.26

 

Vragen of inschrijven?

Détour nieuwsbrief

Détour nieuwsbrief

Ontvang onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van ons reisaanbod.

Prima, uw inschrijving is gelukt!