Deze reis naar Andalusië vertrekt dichtbij Malaga en eindigt terug in de buurt van Malaga.

We landen op de luchthaven van Malaga (AGP) en de rechtstreekse luchthaventransfer brengt ons naar het klassevol hotel een eindje rijden van de luchthaven.   Daar staan de motoren en bagage ongeduldig te wachten op jullie.  Vandaag kun je kiezen om te starten met de eerste opwarmingsrit ofwel lekker relaxen en genieten van de vele hotelfaciliteiten.

We zijn hier uiteraard ook om motor te rijden en gelukkig is Andalusië een pretpark voor de motorrijder, met goede wegen en weinig verkeer.

Eén van de volgende dagen reizen we helemaal door tot centraal Andalusië en overnachten 2 x in de historische stad Jaén, tegelijk ook het centrum van de productie van olijfolie.    De gezellige binnenstad van Jaén (j = ch in het Spaans) is doorspekt met renaissancegebouwen en voorbeelden van Moorse architectuur en wordt gedomineerd door het kasteel van Santa Catalina.  Liefhebbers van cultuur, architectuur en geschiedenis kunnen hier volledig hun hart ophalen.

 

 

 

 

 

Jaén is een prima uitvalsbasis voor de motorrit naar het natuurpark Cazorla, Segura y Las Villas, het grootste natuurreservaat van Spanje. Het landschap met een hoogte tussen 600 en meer dan 2000 m, waar leuke stuurweggetjes een baan doorheen zoeken, wordt gekenmerkt door steile kliffen en diepe ravijnen.

De volgende stop op deze reis door Andalusië is voorzien aan de voet van de Sierra de Grazalema, en het gelijknamig natuurpark.   Hier in de buurt bevinden zich eveneens de witte dorpen ‘Pueblos Blancos’, dorpjes die herinneren aan het rijke Moorse verleden.  De volgende dagrit doorkruisen we het park van de kurkeiken (Parque natural de los Alcornocales) tot we de straat van Gibraltar bereiken.
We verblijven 3 nachten in een pittoresk hotel met zicht op het imposante stuwmeer van Zahara.

Het laatste deel van deze reis keren we terug naar Antequera, van oudsher een kruispunt van culturen en verbindingswegen.   We verblijven een laatste avond in Antequera in de stijlvolle Parador van Antequera.

Daarna nemen we allen de terugvlucht vanuit  de luchthaven van Malaga en de motoren reizen ons na met de vrachtwagen.

Dankzij hetgeen begrepen is in Détour de Luxe reizen we ‘licht’ zonder volledige motorbepakking.  Het blijft mogelijk om zelf te rijden naar de bestemming (dus zonder motortransport, vluchten, transfers…) en dan voorzien we een aangepast tarief.

Laden motoren: enkele dagen voordien te Boortmeerbeek (regio Brussel)

Dag 1: aankomst op de luchthaven van Malaga

We vliegen op de luchthaven* van Malaga en de transfer brengt iedereen rechtstreeks naar het charmante hotel**** Parador van Antequera in de gelijknamige stad.
De vluchten zijn van/naar Brussel Nationale Luchthaven  (op deze vlucht is de luchthaventransfer gebaseerd – op aanvraag kunnen we een andere vlucht boeken).

De motoren en de bagage zijn daar al aangekomen en je hebt alle tijd om de bagage naar de kamer te brengen en reeds de motorkledij aan te trekken of een duik te nemen in het zwembad.  Ook een bezoek aan het historische centrum van Antequera behoort tot de mogelijkheden.

Wie last heeft van ‘motorkriebels’ kan al starten met de eerste route. Er zijn routes voorzien voor motor-GPS met een lengte tussen 100 en 200 Km.  Je bent volledig vrij om deze eerste dag al een eerste opwarmingsrit te maken ofwel te ‘chillen’  in de bar of aan het zwembad van het hotel.

Na deze eerste rit is de welkomstdrink voorzien in de bar van het hotel.  Dit is een ideale gelegenheid om de medereizigers beter te leren kennen en afspraken te maken voor de volgende rit.

Dag 2: verbindingsrit noordoost tot in Jaén

Vandaag volgt een zeer gevarieerde rit, waarbij de langste route even de Sierra Nevada verkent en dit zover als mogelijk tot aan de Mulhacén, de hoogste bergtop van het Iberisch schiereiland (bijna 3500 m hoog).

Onze bestemming is Jaén, de wereldhoofdstad van de olijfolie, en dat zal je al gemerkt hebben aan de vele olijfboomgaarden die we onderweg tegenkomen.

Kom je wat vroeger aan, parkeer je motor en kuier door het oude centrum.   Hier ontdek je de Arabische baden, de oude paleizen, de impostante kathedraal en de vele kerken evenals de pleinen en parken die de stad rijk is.

Arabische baden Jaén ©jiss/123RF.COM

We overnachten 2 x in de parador van Jaén****, gebouwd op de heuvel van Santa Catalina vlak tegen het oude Moorse Fort.   Vanuit dit sfeervol luxehotel geniet je van een fantastisch zicht op de 800 meter lager gelegen stad Jaén en op de vallei van de rivier Guadalquivir.

©bbsferrari/123RF.COM

Dag 3 : Tour doorheen het natuurpark Cazorla, Segura y Las Villas

Deze trip brengt ons naar het grootste natuurpark van Spanje: Cazorla, Segura y Las Villas.  Hier ontspringt tussen rotsen en bossen de rivier Guadalquivir (die door Sevilla stroomt en verder uitmondt in de Atlantische oceaan).  Het is niet alleen voor de fauna en flora een paradijs, maar ook voor de motorrijders…

Dag 4: verbindingsrit westwaarts naar de ‘Pueblos blancos’ (= de witte dorpen)

We verlaten de historische stad Jaén en rijden kriskas westwaarts naar onze volgende stop, de ‘Pueblos blancos’ van Andalusië.
Naast de witgekalkte huizen ontdek je hier meerdere archeologische vindplaatsen, kastelen, kleine kerkjes en berglandschappen. Elk dorp heeft wel iets specifiek bezienswaardigs.

Olvera, één van de witte dorpen

De rit eindigt aan het stuwmeer van Zahara de la Sierra, aan de voet van het natuurpark Sierra de Grazalema.   We verblijven 3 nachten in een sfeervol hotel met zicht op het stuwmeer van Zahara de la Sierra.

Dag 5:  Rit doorheen de Sierra de Grazalema en het natuurpark ‘los Alcornocales’

Het hotel is uitermate gunstig gelegen voor routes doorheen de mooie natuurparken in de omgeving.

De rit gaat eerst richting Arcos de la Frontera, spectaculair gelegen op de rand van een steile rotswand.  Volgens sommigen is Arcos de stad met de mooiste ligging van heel Andalusië.   In elk geval heeft Arcos een rijk verleden dat teruggaat tot de Romeinse tijd en het stadje was in de 11de eeuw de hoofdstad van een Moors koninkrijkje.
Maar Arcos de la Frontera is niet het enige witte dorp dat we zullen passeren.  Na een stevige opwarming doorheen het natuurpark Sierra de Grazalema, passeren we Grazalema en uiteraard ook Zahara de la Sierra, het dorpje gelegen aan de rand van het gelijknamige stuwmeer (en dat zichtbaar is vanuit het hotel).

Op de terugweg van Arcos de la Frontera komen jullie meerdere kurkeiken tegen in het naar deze bomen genoemde natuurpark genaamd ‘Parque Natural de los Alcornocales’.

Dag 6: Rit over de Sierra Bermeja tot aan de Middellandse Zeekust

Deze motorrit gaat kriskras doorheen de vele kleinere bergketens en het natuurpark Sierra de Grazalema richting van de badstad Estepona.  Om Estepona te bereiken dienen we de Sierra de Bermeja over te steken, waar de Spaanse zilverspar welig groeit.  Vanop de top van de laatste bergkam kun je genieten van een uniek zicht op Estepona en de Middellandse Zee.

Dag 7 : verbindingsrit terug richting Antequera

We laten het natuurpark en de witte dorpen achter ons en begeven ons terug richting van de stad Antequera, waar we de laatste nacht opnieuw doorbrengen in de Parador van Antequera.

Weerom een mooie verbindingsrit met een passage langs Ronda en de kloof El Chorro.

De stad Ronda is gelegen op de top van een imposante rots en is gekend voor de + 100 meter diepe kloof ‘el Tajo’ die de oude en de nieuwe stad in twee verdeelt . Aan de ene kant heb je de oude Moorse Medina (La Ciudad genoemd) en aan de andere zijde de 16de-eeuwse wijk El Mercadillo.  Beide wijken zijn verbonden door 2 bruggen,  de nieuwe brug ‘Puente nuevo’ en de oude brug (Puente viejo).

De kloof El Chorro is een plezier voor het oog én voor de motorrijder.  Doorheen deze  kloof loopt het recent gerestaureerde pad ‘El Caminito del Rey’ (het pad van de Koning).   Een echt pad kun je het niet noemen, want het hangt letterlijk vast aan de rotswanden, en het is op zijn minst gezegd ‘indrukwekkend’.

1 nacht verblijf opnieuw in de Parador**** van Antequera (halfpension).

Dag 8: Laatste dag

Helaas blijven mooie liedjes niet eeuwig duren …

Afhankelijk van de vluchtplanning kun je nog wat chillen aan het zwembad van het hotel of vertrekken we ‘s morgens al samen naar de luchthaven.

Een viertal dagen nadien worden de motoren terug verwacht te Boortmeerbeek en kunnen jullie ze afhalen volgens afspraak.

_______________________________

Praktische modaliteiten:

Periode : Maandag 18/04 tot maandag 25 april 2022 – 7n./8d.

Formule : 7 nachten in formule halfpension.

Vereiste Aantal : min. 8 motoren (+ eventuele duorijd(st)ers)

Op aanvraag is latere aankomst/vroeger vertrek mogelijk, voor zover dit past in de reisplanning.

Prijs* (op basis 2-persoonskamer) :

Détour de Luxe : € 2395 voor de piloot en € 1695 voor de duo (te verhogen met de eventuele kost van de verzekeringen)

Wij hanteren dus geen misleidende ‘vanaf … €‘ – prijzen.  Integendeel, op de hierboven vermelde prijs kan vroegboekkorting van toepassing zijn of groepskorting (voorwaardelijk vanaf 6 gelijktijdige inschrijvingen)

Tip: klik op de link Détour de Luxe om te weten wat in de prijs is begrepen

Supplement single-kamer: geraamd op € 395

Na reservatie ontvangen jullie een bestelbon die de reservatie samenvat en waarop het bedrag van het voorschot en te betalen saldo vermeld staat.

We verwachten dat elke deelnemer beschikt over een verzekering reisbijstand en een verzekering reisannulatie.   
Beschikken jullie over een goede eigen verzekering dan is dat uiteraard prima.
Jullie kunnen deze polis ook afsluiten via ons aan gunstige tarieven:
– reisbijstand Ethias Privilege aan 4 €/motor/dag en 2 €/dag/persoon.
– annulatieverzekering Ethias aan 2,90 % op de reissom.

Andere mogelijke verzekering: afkoop van de voorziene vrijstelling transportverzekering (€ 375) van de motor = € 19 per motor

opmerking: op dit moment kunnen we nog geen reisbijstand aanbieden voor klanten gedomicilieerd buiten België (neem in dat geval met ons contact voor een oplossing).

Deze reis kan ingekort worden (voor zover de reisplanning dit toelaat):

 • 2 dagen minder: 180 euro korting
 • 1 dag minder: 90 euro korting

Wens je zelf te rijden naar de bestemming?  Vraag een aangepast tarief aan via mail op info@detour.be .

Reis gerust met Détour: We hebben een polis reisgarantie afgesloten bij Ethias Verzekeringen onder polisnr. 45.413.013 .  Op deze manier zijn de door jullie betaalde reissommen en de reisuitvoering volledig gewaarborgd door deze verzekeringsmaatschappij.

Wat als de reis niet kan doorgaan wegens Covid-19?
Zie alle informatie op deze link: https://detour.be/betaalde-voorschotten-en-reisannulaties-wegens-covid19/

Inbegrepen in de prijs :

 • vlucht heen en terug
 • de luchthaventransfers ter plaatse
 • verblijf in kwaliteitsvolle hotels
 • vervoer van de motor, motorkledij en bagage heen/terug (vertrek vanuit Boortmeerbeek dichtbij Brussel)
 • all-risk transportverzekering inbegrepen tot 27.500 € nieuwwaarde per motor (vrijstelling € 375)
 • mogelijkheid tot laten afhalen/terugbrengen bagage bij je thuis (max. 125 Km vanaf Boortmeerbeek en binnen de toegelaten volumes)
 • begeleiding op motor tijdens de reis
 • alle routes in .gpx  + advies inzake gebruik motor-GPS
 • reisroadbook met alle nuttige informatie voor het reisverloop
 • bagagetransport tijdens de reis van hotel naar hotel
 • technische comfortservice beschikbaar aan het hotel
 • BTW (uiteraard), plaatselijke toeristenbelasting en reisgarantieverzekering

Wie meer wil weten over de diverse verzekeringen, de comfortservice, het rijtechnisch advies, de routes enz. : zie de rubriek FAQ

Onze algemene en bijzondere voorwaarden zijn toepasselijk. U kunt ze hier raadplegen.

* versie 07.01.2022

 

Vragen?

Détour nieuwsbrief

Détour nieuwsbrief

Ontvang onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van ons reisaanbod.

Prima, uw inschrijving is gelukt!