Deze reis naar Andalusië vertrekt dichtbij Malaga en eindigt terug in de buurt van Malaga.

Vanuit Zaventem vertrekt de vlucht naar Malaga (AGP) en de rechtstreekse luchthaventransfer brengt iedereen naar een hotel niet zo ver van de luchthaven.   Daar staan de motoren ongeduldig te wachten op jullie.  Vandaag kan je kiezen om te starten met de eerste opwarmingsrit ofwel lekker relaxen en genieten van de vele hotelfaciliteiten of de stad Malaga bezoeken.

We zijn hier uiteraard ook om motor te rijden en gelukkig is Andalusië een pretpark voor de motorrijder, met goede wegen en weinig verkeer.  En dankzij het bagagetransport ter plaatse reis je licht en relax waardoor je nog meer van het landschap en de weg kan genieten.

De volgende stop op deze reis door Andalusië is voorzien aan de voet van de Sierra de Grazalema, en het gelijknamig natuurpark.   Hier in de buurt bevinden zich eveneens de typische witte dorpen ‘Pueblos Blancos’, dorpjes die herinneren aan het rijke Moorse verleden.
We verblijven 2 nachten in een pittoresk hotel met zicht op het imposante stuwmeer van Zahara.

De volgende dagrit doorkruist het park van de kurkeiken (Parque natural de los Alcornocales), de Sierra de Grazalema en Sierra Bermeja.

 

 

 

 

Daarna neem je afscheid van het natuurpark en het stuwmeer van Zahara de la Sierra.   De volgende verbindingsrit via de bergketen Sierra Norte de Sevilla  eindigt in de majestueuse stad Córdoba, met haar wereldberoemde Mezquita (moskee-kathedraal).  Deze stad is te mooi voor één nacht dus verblijven we hier ook 2 dagen.
De volgende morgen start dan met de verkenning van de bergketens Sierra Morena en Sierra de Hornachuelos .

Na Córdoba maken we een prachtige verbindingsrit door de Sierras Subbéticas. 
Nu lonken de witte huizen van Antequera en de rots ‘El peña de los enamorados’.   Antequera is van oudsher een kruispunt van wegen, wat dit leuke stadje de ideale uitvalsbasis maakt.   Ook hier verblijven we 2 nachten in een uitstekend hotel aan de rand van de stad.

Het laatste deel van deze reis is een boeiende verbindingsrit via ondermeer de Montes de Malaga en de Sierra de Tejeda naar het hotel in Malaga .

Deze laatste avond worden de motoren en de bagage geladen en de volgende morgen vliegen jullie terug huiswaarts. En enkele dagen later zijn de motoren terug.

Dankzij hetgeen begrepen is in Détour de Luxe reis je ‘licht’ zonder volledige motorbepakking.  Het blijft mogelijk om zelf te rijden naar de bestemming (dus zonder motortransport, vluchten, transfers…) en dan voorzien we een aangepast tarief.   Tijdens de reis zelf is er bagagetransport voorzien van hotel naar hotel.

Laden motoren: enkele dagen voordien te Boortmeerbeek (regio Brussel) – rechtstreeks motortransport heen/terug

opmerking: het reisprogamma kan nog licht aangepast en geoptimaliseerd worden.

06 april: aankomst op de luchthaven van Malaga en opwarmingsroutes 

Bij aankomst op de luchthaven van Malaga word je opgewacht door de transfer die de groep overbrengt naar het hotel**** in de buurt van de luchthaven.
De vlucht vertrekt van Brussel Nationale Luchthaven  (op deze vlucht is de luchthaventransfer gebaseerd – op aanvraag kunnen we een andere vlucht boeken).

De motoren en de bagage zijn daar al aangekomen en je hebt alle tijd om de bagage naar de kamer te brengen en reeds de motorkledij aan te trekken of even te chillen in de bar van het hotel.  Ook een bezoek aan het historische centrum van Malaga behoort tot de mogelijkheden of het voormalige Moorse fort ‘Alcazaba’ en het vlakbij gelegen Romeins theater.

Wie last heeft van ‘motorkriebels’ kan al starten met de eerste route. Er zijn routes voorzien voor motor-GPS met een lengte tussen 100 en 200 Km.
Opmerking: Ook de volgende dagen zal je kunnen kiezen uit meerdere lengtes van dagroutes; er zullen minstens 2 en maximum 4 keuzes qua lengte dagroute zijn met afstanden die voor iedereen haalbaar zijn en leuk blijven.

‘s Avonds komen we terug samen in het hotel voor de eerste briefing en aansluitend het avondmaal.
Dit is een ideale gelegenheid om de medereizigers beter te leren kennen en afspraken te maken voor de volgende rit.

07 april: verbindingsrit westwaarts naar de witte dorpen ‘Pueblos blancos’

We verlaten het sfeervolle Málaga en rijden kriskas over bergpassen en natuurparken naar onze volgende stop, de ‘Pueblos blancos’ van Andalusië.
Naast de witgekalkte huizen ontdek je hier meerdere archeologische vindplaatsen, kastelen, kleine kerkjes en berglandschappen. Elk dorp heeft wel iets specifiek bezienswaardigs.

Olvera, één van de witte dorpen

De rit eindigt aan het stuwmeer van Zahara de la Sierra, aan de voet van het natuurpark Sierra de Grazalema.

We verblijven 2 nachten in een sfeervol hotel met zicht op het stuwmeer van Zahara de la Sierra en met een eigen Plaza de Toros (stierenarena).
Een unieke locatie dankzij het mooie zicht op het stuwmeer en de omgeving.

De vlak bij gelegen stad Ronda bevindt zich op de top van een imposante rots en is gekend voor de + 100 meter diepe kloof ‘el Tajo’ die de oude en de nieuwe stad in twee verdeelt . Aan de ene kant heb je de oude Moorse Medina (La Ciudad genoemd) en aan de andere zijde de 16de-eeuwse wijk El Mercadillo.  Beide wijken zijn verbonden door 2 bruggen,  de nieuwe brug ‘Puente nuevo’ en de oude brug (Puente viejo).

08 april:  Rit doorheen de Sierra de Grazalema en het natuurpark ‘los Alcornocales’

Het hotel is uitermate gunstig gelegen voor de routes doorheen de mooie natuurparken in de omgeving.

De rit gaat eerst richting Arcos de la Frontera, spectaculair gelegen op de rand van een steile rotswand.  Volgens sommigen is Arcos de stad met de mooiste ligging van heel Andalusië.   In elk geval heeft Arcos een rijk verleden dat teruggaat tot de Romeinse tijd en het stadje was in de 11de eeuw de hoofdstad van een Moors koninkrijkje.


Maar Arcos de la Frontera is niet het enige witte dorp dat we zullen passeren.  Na een stevige opwarming doorheen het natuurpark Sierra de Grazalema, passeren we Grazalema en uiteraard ook Zahara de la Sierra, het dorpje gelegen aan de rand van het gelijknamige stuwmeer (en dat zichtbaar is vanuit het hotel).

Op de terugweg van Arcos de la Frontera komen jullie meerdere kurkeiken tegen in het naar deze bomen genoemde natuurpark genaamd ‘Parque Natural de los Alcornocales’.

Of je kan kiezen uit een rit over de Sierra Bermeja tot aan de Middellandse Zeekust

Deze motorrit gaat kriskras doorheen de vele kleinere bergketens en het natuurpark Sierra de Grazalema richting van de badstad Estepona.  Om Estepona te bereiken dienen we de Sierra de Bermeja over te steken, waar de Spaanse zilverspar welig groeit.  Vanop de top van de laatste bergkam kun je genieten van een uniek zicht op Estepona en de Middellandse Zee.

09 april : verbindingsrit naar Córdoba

We laten het natuurpark en de witte dorpen achter ons en begeven ons noordwaarts naar Córdoba, vooral beroemd voor de Mezquita-kathedraal.
De Mezquita is een architecturaal meesterwerk dat zowel de Moorse als Christelijke stijl integreert.


Córdoba is zoveel meer dan de Mezquita alleen, het is een kruispunt van culturen dat talloze kunstenaars en dichters heeft geïnspireerd.

Hier overnachten we twee maal, zodoende is er voldoende tijd om te genieten van deze stad.

10 april: De Sierra Morena en haar diverse natuurparken

Net ten noorden van Córdoba, tegen de grens van de regio Castilla-la-Mancha, bevinden zich meerdere natuurparken zoals het ‘parque natural de la Sierra norte de Sevilla’ of ‘parque natural de la Sierra de Hornachuelos’.  Omringd door rust en de knappe natuur kan je hier volop genieten van het motorrijden.

11 april: verbindingsrit naar Antequera doorheen het natuurpark van de Sierras Subbéticas

Je ontdekt hier fijne stuurwegen zonder verkeer. Hier en daar ontmoet je en verborgen parel zoals de ‘Ermita Virgen de la Sierra’ , vrij vertaald als ‘de kapel van de maagd van het gebergte’.  De beklimming over de kronkelende weg met piekfijn asfalt doet het hart van elke motorrijder sneller kloppen.

Het stuwmeer van Iznájar is zo immens groot dat het een verplicht passage is op ons traject doorheen het natuurpark van de Sierras Subbéticas.

Eenmaal het stuwmeer van Iznájar voorbij lonken de witte huizen en het Alcazaba (kasteel) van Antequera, een historische stad gelegen aan een sinds de oudheid belangrijk knooppunt van wegen.

2 nachten verblijven we in een stijlvol hotel*** aan de rand van de stad Antequera.

12 april: rondrit doorheen de Montes de Málaga en Sierra de Tejeda

Op korte afstand vanaf de kust, Costa Tropical, reizen enkele stevige bergen van de Sierra Tejeda steil omhoog.  Hier ontdek je de ideale speeltuin voor de motorrijder.  Met wat geluk ontwaar je de besneeuwde toppen van de Sierra Nevada.

Onderweg doorheen de Montes de Málaga word je beloond met een theatraal zicht op de Middellandse Zee en de haven van Malaga.

13 april: Terug naar Malaga, hotel van aankomst

Weerom een mooie verbindingsrit met deze keer een passage langs de kloof El Chorro.

De kloof El Chorro is een plezier voor het oog én voor de motorrijder.  Doorheen deze  kloof loopt het recent gerestaureerde pad ‘El Caminito del Rey’ (het pad van de Koning).   Een echt pad kun je het niet noemen, want het hangt letterlijk vast aan de rotswanden, en het is op zijn minst gezegd ‘indrukwekkend’.

Deze avond komen we aan in het laatste hotel.  Je kan nog een bezoekje brengen aan de stad Malaga, een bezoek brengen aan het strand of gewoon gezellig in de bar met de medereizigers nagenieten van de reis.

Deze avond of morgenvroeg worden de motoren en de bagage geladen.

14 april: Laatste dag….

Helaas blijven mooie liedjes niet eeuwig duren …

Afhankelijk van de vluchtplanning kun je nog wat chillen aan het zwembad van het hotel of vertrekken we ‘s morgens al samen naar de luchthaven.

Een viertal dagen nadien worden de motoren terug verwacht te Boortmeerbeek en kunnen jullie ze afhalen volgens afspraak.

_______________________________

Praktische modaliteiten:

Periode : 06/04 – 14/04/2024

Formule : 8 nachten / 9 dagen in formule halfpension.

Vereiste Aantal : min. 10 motoren (+ eventuele duorijd(st)ers)  / max. 20 motoren

Op aanvraag is latere aankomst/vroeger vertrek mogelijk, voor zover dit past in de reisplanning.

Prijs* (op basis 2-persoonskamer) :

Piloot € 2499 / Duo € 1799

Supplement single-kamer: € 425

Vroegboekkorting :

 • reservaties uiterlijk 30/11/2023: € 150 p.p.
 • reservaties ten laatste 31/12/2023: € 75 p.p.

Korting als je zelf wenst te rijden naar de bestemming (dus zonder motortransport, vlucht, luchthaventransfer):  € 820 voor de piloot en € 220 voor de duo

Na reservatie ontvangen jullie een bestelbon die de reservatie samenvat en waarop het bedrag van het voorschot en te betalen saldo vermeld staat.
Voorschotten en saldo zijn te betalen als volgt:
1/3 bij reservatie (te verhogen met de kost van de eventuele extra annulatieverzekering)
1/3 ten laatste 60 dagen voor vertrek
1/3 ten laatste 30 dagen voor vertrek

We verwachten dat elke deelnemer beschikt over een verzekering reisbijstand en een verzekering reisannulatie. 
Beschikken jullie over een eigen verzekering dan is dat uiteraard prima.
Jullie kunnen deze polis ook afsluiten via ons aan gunstige tarieven:
– reisbijstand Ethias Privilege aan 4 €/motor/dag en 2 €/dag/persoon.
– annulatieverzekering Ethias aan 2,90 % op de reissom.

Andere mogelijke verzekering: afkoop van de voorziene vrijstelling transportverzekering (€ 375) van de motor = € 19 per motor

opmerking: op dit moment kunnen we nog geen reisbijstand aanbieden voor klanten gedomicilieerd buiten België (neem in dat geval met ons contact voor een oplossing).

Deze reis kan ingekort worden (voor zover de reisplanning dit toelaat):

 • 2 dagen minder: 180 euro korting
 • 1 dag minder: 90 euro korting

Wens je zelf te rijden naar de bestemming?  Vraag een aangepast tarief aan via mail op info@detour.be .

Reis gerust met Détour: We hebben een polis reisgarantie afgesloten bij Ethias Verzekeringen onder polisnr. 45.413.013.  Op deze manier zijn de door jullie betaalde reissommen en de reisuitvoering volledig gewaarborgd door deze verzekeringsmaatschappij.

Inbegrepen in de prijs :

 • vlucht heen en terug
 • de luchthaventransfers ter plaatse
 • verblijf in kwaliteitsvolle hotels en charmehotels (halfpension inclusief dranken aan tafel)
 • vervoer van de motor, motorkledij en bagage heen/terug (vertrek vanuit Boortmeerbeek dichtbij Brussel)
 • all-risk transportverzekering inbegrepen tot 30.000 € nieuwwaarde per motor (vrijstelling € 375)
 • begeleiding van Détour tijdens de reis
 • alle routes in .gpx  + advies inzake gebruik motor-GPS
 • reisroadbook met alle nuttige informatie voor het reisverloop
 • bagagetransport tijdens de reis van hotel naar hotel
 • technisch materiaal voor de motor (olie, kettingspray, bandenpomp, enz.) gratis ter beschikking
 • BTW (uiteraard), plaatselijke toeristenbelasting en reisgarantieverzekering

Wie meer wil weten over de diverse verzekeringen, de comfortservice, het rij-technisch advies, de routes enz. : zie de rubriek FAQ

Onze algemene en bijzondere voorwaarden zijn toepasselijk. U kunt ze hier raadplegen.

Programmaversie: 20230916

* Bovenstaande tarieven en promoties zijn geldig voor reservaties op huidige datum.  Prijzen kunnen stijgen naarmate de vertrekdatum nadert.
Boek tijdig, geniet de beste prijs en wees zeker van je beschikbare plaats!

 

Vragen?

Détour nieuwsbrief

Détour nieuwsbrief

Ontvang onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van ons reisaanbod.

Prima, uw inschrijving is gelukt!